به گزارش تجارتنیوز، این روزها به واسطه کاهش ارزش پول ملی میزان استقبال از خدمات ارزی بانکها افرایش یافته، در این گزارش خدمات ارزی بانکها و میزان سود سپردهگذاری ارزی بررسی شده است.
حسابهای سپرده ارزی را میتوان به صورت بلندمدت (یکساله) یا کوتاهمدت( ۳، ۶ و ۹) ماهه افتتاح کرد. سود سپردهگذاری ارزی ماهانه و به صورت ارزی یا ریالی پرداخت میشود. البته بانکها برای پرداخت سود ارزی کارمزد دریافت میکنند.
درحال حاضر امکان حسابهای بانکی شامل حساب قرضالحسنه، پسانداز ارزی، حسابهای قرضالحسنه جاری و حسابهای ارزی مدتدار میشود؛ هر یک از این حسابها براساس مدت زمان و نوع حساب میزان سودی مشخصی دارند.
به دارندگان حسابهای قرضالحسنه ارزی (پسانداز و جاری) سود تعلق نمیگیرد، ولی این مشتریان بانکی میتوانند دستهچک یا حوالههای ارزی دریافت کنند. همچنین به طور میانگین ۱۰۰ دلار از سرمایه سپردهگذار به صورت سپرده قرضالحسنه قرار میگیرد و سودی ندارد. اما مشتریان بانکها میتوانند انتخاب کنند که برای سپرده ارزی خود سود دریافت کنند، حداکثر سود این نوع سپردهگذاری ۳۱۸ هزار تومان است.
حداقل میزان سرمایهگذاری برای ارزهای یورو، دلار و درهم بین ۷۰۰ تا هزار دلار و حداقل میزان سرمایه گذاری نیز ۱۰ هزار دلار است. اغلب بانکها سقف محدودیت زمان شش ماهه را در نظر میگیرند.
پیگیریهای تجارتنیوز، نشان میدهد برای سپردهگذاری ۱۰۰ میلیون تومانی برخی از بانکها سود ۲۰ درصدی میدهند که میزان سود دریافتی در ماه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان برآورد میشود.
کدام بانکها بیشترین سود ارزی را دارند؟
سرمایه: سه بانک از جمله بانک سرمایه بیشترین سود سپرده ارزی را به مشتریان خود میدهند. بالاترین نرخ سود سپردهگذاری ارزی در شبکه بانکی چهار درصد است. از جمله شرایط سپردهگذاری ارزی در بانک سرمایه این است که متقاضی باید حداقل هزار دلار از دارایی خود را با مدت زمان یک ساله در بانک سپردهگذاری کند.
اپراتور بانک سرمایه به تجارتنیوز میگوید که سپردهگذار نمیتواند سود سپرده خود را به صورت ماهانه دریافت کند. به گفته او پس از گذشت یک سال اصل سرمایه و سود به صورت یکجا به سپردهگذار پرداخت میشود.
توسعه صادرات: دومین بانک با بیشترین سود سپرده ارزی بانک توسعه صادرات است، حداکثر سود سرمایهگذاری در این بانک چهار درصد با مدت یک ساله است. نوع برگشت سود و اصل سپرده نیز به صورت ارزی است.
ملی: بانک ملی نیز سود چهار درصد به سپردهگذاران ارزی خود میدهد، مدت زمان سپردهگذاری در این بانک یک ساله است اما مشتریان این بانک میتوانند سود سپرده خود را به صورت ماهانه دریافت کنند.
صادرات: سود سالانه سپردهگذاری ارزی در این بانک ۳٫۵ درصد است. همچنین پرداخت سود این بانک به صورت دلار و ماهانه میباشد.
ملت: این بانک نیز برای سپرده یکساله ۲٫۵ درصد سود پرداخت میکند. اپراتور بانک ملی به تجارتنیوز میگوید این بانک برای پرداخت اسکناس کارمزد دو در هزار و برای پرداخت سود کارمزد دو درصدی میگیرد.
شهر: سپردهگذاری ارزی در این بانک با نرخ سود سپرده ۲٫۵ درصد است و این سود ماهانه و با دلار پرداخت میشود.
کمترین سود ارزی متعلق به کدام بانکهاست؟
اقتصادنوین: با حداقل سرمایه گذاری هزار دلار در این بانک میتوان ماهانه دو درصد سود گرفت.
پارسیان: برای سپردهگذاری یکساله ۲ درصد سود میدهد و امکان دریافت این سود به صورت ماهانه وجود ندارد و پس از اتمام قرارداد یکسال میتوان سود و سرمایه ابتدایی را برداشت کرد.
دی: در بانک دی برای سپردهگذاری میتوان یک ساله ۱٫۷ درصد سود دریافت کرد که این سود به صورت ماهانه پرداخت نمیشود.
سپه: بانک سپه با پرداخت سالانه ۱٫۵ درصد سود برای سپردهگذاری ارزی، در رده بانکها با سود سپردهگذاری کم قرار میگیرد.
کشاوری: در این بانک برای سرمایهگذاری یک ساله ۱٫۵ درصد سود به سرمایهگذار تعلق میگیرد که پرداخت سود به صورت ماهانه است.
آینده: میزان سود برای سپردهگذاری یکساله در این بانک یک درصد است و به گفته متصدیان بانک آینده سرمایهگذاری ارزی سودی ندارد و یک راه برای نگهداری ارز به حساب میآید.
کارآفرین: کمترین سود سپردهگذاری ارزی در بازده یک ساله با ۰٫۳۵ درصد متعلق به بانک کارآفرین است که این سود پس از پایان دوره مالی به حساب سپردهگذار واریز میشود.
چرا سپردهگذاری ارزی؟
همانطور که محاسبات این گزارش نشان میدهد سپردهگذاری ارزی سه هزار و ۵۰۰ دلار(۱۰۰ میلیون تومان) در بیشترین مقدار مشمول سود ماهانه ۳۱۸ هزار تومانی میشود. اگر مشتریان بانک این ۱۰۰ میلیون خود را به صورت ریالی سپردهگذاری کنند میتوانند از برخی از بانکها سود ۲۰ درصد دریافت کنند که بانک برای این سپرده ماهانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان سود پرداخت میکند. بنابراین سپردهگذاری ارزی از نظر سود پرداختی صرفه اقتصادی ندارد.
آنطور که متصدیان اموربانکی نیز به آن اشاره میکنند سرمایهگذاری ارزی در بانکها صرفا برای حفظ ارزش ارز بوده و سود چندانی برای سرمایهگذار ندارد. احتمالا این نوع سپردهگذاری برای کسانی بهتر باشد که در خانه دلار دارند و به علت نبود امنیت ترجبح میدهند آن را در بانک سپردهگذاری کنند.
پس چرا توی سایت خود بانک ها زدن سود ماهانه ۴ درصد؟؟؟ ولی در واقعیت سود سالانه ۴ درصد میدن!!!
سلام پس چرا توی سایت خود بانک ها نوشتن سود ماهانه ۴ درصد؟؟؟ ولی سالانه ۴ درصد پرداخت میکنند!!!!
گوشت را بدی دست گربه ؟؟.تجربه سپرده ارزی دهه ۹۰ یادتان رفته دلار گرفتن ریالی تسویه کردن اونم چه قیمتی قیمت پایه .من خودم آن سال طلا خریدم داداشم سپرده طلا باز کرد دقیقا تو یک هفته من با حدود ۴۰ درصد سود فروختم رفت آن بیچاره فکر کنم ۲۰ یا ۳۰ درصد هم ضرر کرد .یا نخرید یا نگه دارید پیش خودتان یا صندوق امانات
اونایی که میگن سودش کمه ، توجه نمی کنن که خود دلار داره گرون میشه و ارزش پول شما به این طریق ، هم داره حفظ میشه و هم یک مقدار سود بهتون میدن . من خودم پائیز 96 تمام سرمایه ام را دلار 3500 تومنی خریدم . الان دلار 30000 تومنه . چند سال هم هست که بهم سود دلاری میدن . باهاش یک بار مسافرت خارجی هم رفتم . با سود پولم .
خلاصه هم ارزش پول حفظ میشه . هم یک سودی میگیری و هم تو بانک هست و خیالت بابت دزدی راحته . اصل پول را هم اگه به صورت اسکناس داده باشی ، به صورت اسکناس بهت پس میدن . این با دوره احمدی نژاد فرق داره .
این گزارش اشتباهه .حداقل در مورد بانک پارسیان مطمئنم چون من خودم ماهیانه دارم سود میگیرم و سرمایه گذاری جدید هم انجام دادم .ماهیانه سود را به صورت ارز پرداخت میکنه
زمان احمدی نژاد هم همچین طرحی بود من دلار گذاشتم موقع پس گرفتن ریال دادن.
چند سال پیش همین را گفتند برادرم رفت سه هزار دلار در بانک گذاشت وقتی بعد از مدتی رفت دلارش را بگیرد گفتند باید به ریال انهم به قیمت ۴۲۰۰ تومانی بگیری هرچه گفت در قراردادتان برگشت پول بشکل دلاری بوده فایده نکرد خلاصه بگویم دلار دادید معلوم نیست دلار پس بگیرید
ممنون که تجربه تون رو با بقیه به اشتراک گذاشتین. آدم دست کم حواسش جمع میشه و تا مطمءن نشه حساب ارزی باز نمیکنه.
قابل توجه کسانی که حساب سپرده ریالی دارن و هر ماه سود می گیرند دلشون رو به سود ماهیانه خوش نکنن !. هر سه یا چهار سال ارزش ریال سقوط میکنه و مجموع سودی که میگیرن در مقابل بی ارزشی ریال هیچ هست. و احتمال تکرار همین روند در سال های آینده هست در سال های 1388،1391،1396،1399 این اتفاق افتاد. از تاریخ درس بگیریم، بهترین تصمیم خرید ملک یا در صورت کم بودن پول تبدیل آن به سکه هست و هر وقت خواستین می تونین بفروشین. انطوری سرمایه شما در برابر بی ارزش شدن پول حفظ میشه. این تجربه من بوده امیدوارم به درد کسانی که پول اندکی با زحمت جمع آوری کردند بخورد.
من در یکی از بانکهای کشور اسکناس یورو داشتم و تصمیم گرفتم در یک بانک دیگر که سود بیشتری میداد سرمایهگذاری کنم.
چون مقدار ارزها زیاد بود به پیشنهاد بانک مبدا یوروها را به بانک مقصد حواله کردم. الان چند سال است که بانک مقصد به بهانه اینکه چون به ما اسکناس تحویل ندادی فقط میتونیم به ریال ارزها را بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومان(!) به شما بدیم.
الان چند سال است که پول من در آنجا بلوکه شده.
دلار اینهمه با ارزش چرا اینقدر سود کم میدن
بانک ها ک اصلا مطمئن نیستن موسسه ثامن و سکه ثامن و…..
هه!
سکه ثامنتونم دیدیم