موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت طلا # قیمت دلار # قیمت سکه # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # پیش بینی قیمت دلار # پیش بینی قیمت سکه
مقام وزارت جهاد کشاورزی:

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی غیرعلمی است

سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی غیرعلمی است
معاون وزیر جهاد کشاورزی به کشاورزان نسبت به آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی پس از جمع آوری محصول هشدار داد و گفت: سوزاندن بقایای گیاهی اراضی کشاورزی کاری بسیار خطرناک و غیر علمی است و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، صفدر نیازی شهرکی، معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با هشدار به کشاورزان نسبت به سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول، گفت: سوزاندن بقایای گیاهی محصولات کشاورزی کاری بسیار خطرناک، غیر اصولی و غیر علمی است.

بقایای محصولات کشاورزی باید به خاک برگردد

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه بقایای محصولات کشاورزی تماما مواد آلی است و باید به خاک برگردد، گفت: محصولات کشاورزی و گیاهان، عناصر و مواد آلی همچون فسفات، پتاس، ازت و سایر مواد آلی را از خاک می‌گیرد تا رشد کند. بنابراین دلیلی ندارد که این محصول که سراسر مواد آلی است را بسوزانیم.

نیازی افزود: بقایای محصولات کشاورزی باید دوباره به خاک برگردد تا تبدیل به کود شود.

روش مقابله با علف هرز، سوزندان بقایای محصولات کشاورزی نیست

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با توصیه به کشاورزان مبنی بر اینکه به هیچ عنوان بقایای محصولات کشاورزی را آتش نزنند، گفت: هرچند برخی کشاورزان مدعی‌اند که با سوزاندن بقایای گیاهی، بذر علف هرز می‌سوزد و از بین می‌رود؛ اما معایب این کار بسیار بیشتر از کنترل علف هرز است.

نیازی افزود: روش مقابله با علف هرز، سوزندان نیست، بلکه مبارزه با علف هرز روش اصولی دارد. بنابراین این روش رد شده و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بقایای گیاه به خاک برگردد همانند آن است که به خاک کود داده‌ایم، گفت: با بازگشت گیاه به خاک، ماده آلی ارتقا پیدا می‌کند و محصول بعدی فوق‌العاده بهتر و قوی‌تر با عملکرد و راندمان بهتر و بالاتر خواهد بود.

کشاورزان آزمایشات خاک‌شناسی و مطالعات حاصل‌خیزی را جدی بگیرند

نیازی با درخواست از کشاورزان مبنی بر اینکه با مجموعه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان خاک‌شناسی برای انجام آزمایشات خاک هماهنگ شوند تا پروژه ارتقای حاصلخیزی آب سرعت بگیرد، گفت: خاک بستر تولید محصولات کشاورزی است. بنابراین اگر خاک مناسبی نداشته باشیم و اگر خاک آماده کشت گیاه نباشد، عملکرد زمین خوب نخواهد بود و در واقع آبی هم که به آن خاک می‌دهیم، هدر خواهد رفت.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای مطالعات خاک‌شناسی و ارتقای تولید محصولات، یکسری آزمایشات با هزینه‌ای نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان انجام می‌شود، گفت: این هزینه برای کشاورز در مقایسه با افزایش عملکرد محصولاتش، هزینه ناچیزی است.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان بدانند که اگر قرار است گیاه تغذیه شود و بهترین عملکرد را داشته باشد، بهتر است که این کار براساس آزمایشات خاک صورت بگیرد. به طور مثال، گیاهی مقاوم به خاک‌ آهکی است؛ اما گیاهی دیگر در خاک آهکی رشد نمی‌کند. بنابراین، مطالعات خاک‌شناسی است که تعیین می‌کند که ما چه محصولی را در چه زمینی کشت کنیم و مطالعات حاصل‌خیزی آزمایشگاه‌هاست که تعیین می‌کند چگونه آن گیاه را تغذیه کنیم. این آزمایشات موضوعی بسیار جدی است که روی بهره‌وری و تولید بسیار تاثیر دارد.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی