کد مطلب: ۴۹۴۲۹۱

شناخت مراحل مختلف تولید زغال لیمو و روش‌های تولید زغال لیمو

شناخت مراحل مختلف تولید زغال لیمو و روش‌های تولید زغال لیمو

تولید زغال به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود. امروزه به دلیل افزایش آلودگی هوا و جلوگیری از ایجاد آلودگی در محیط زیست از روش صنعتی بیشتر استفاده می‌شود.

شناخت مراحل مختلف تولید زغال لیمو

برای تولید زغال لیمو معمولا از چوب درختانی که ترک نداشته باشند استفاده می‌کنند .چوب مرکباتی چون پرتغال، نارنج، چوب سفت درختان جنگل که شامل بلوط ،انار، شمشاد می‌شود و هر نوع چوب درختی که ترک نداشته باشد می‌توان استفاده کرد.

در این میان تنها باید به نحوه پخت آنها توجه کنیم که تمام مراحل به درستی رعایت شده باشند. مراحل پخت و تولید زغال لیمو شامل پنج مرحله می‌شود که مدت زمان 30 الی 40 ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

چنان‌چه قطر چوب زیاد باشد امکان افزایش زمان پخت و تولید زغال افزایش پیدا می‌کند و به 50 ساعت نیز خواهد رسید. در مرحله اول از پخت زغال لیمو، مرحله سفت شدن چوب در کوره صنعتی حرارت دیده در محیط خلاء کوره می‌باشد.

در مرحله دوم از تولید زغال لیمو اسیدزدایی از چوب که همان سرکه‌گیری اولیه است انجام می‌شود. از سرکه چوب در بخش‌های مختلف صنعت کشاورزی از جمله از بین بردن آفات و گیاهان و علف‌های هرز و بیهوده استفاده می‌شود.

مرحله سوم از تولید زغال اسیدزدایی تا اندازه خلوص 60 درصد همراه با کربونیزاسیون اولیه تا دمای 200 درجه می‌باشد. از علامت‌های زمانی این مرحله می‌توان به رنگ سرکه قهوه‌ای چوب و همچنین رنگ قهوه‌ای چوب در قسمت خارجی آن اشاره کرد.

در مرحله چهارم از تولید و ساخت زغال لیمو گازها وارد فیلتر می‌شوند و عملیات کندانسیون یعنی تبدیل گاز به مایع انجام می‌شود. این مرحله از تولید زغال تخریب و مشکلات محیط زیستی ندارد و یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند تولید زغال چوب و کربونیزاسیون می‌باشد.

زمانی که قصد راه‌اندازی کارگاه تولید زغال چوب هستید و نیاز به تهیه کوره صنعتی زغال دارید بهتر است قبل از خرید به صورت تخصصی اطلاعات لازم را در این زمینه داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه تولید زغال می‌توانید با کارشناسان و مشاورین کوره‌سازان در ارتباط باشید.

در مرحله پنجم از ساخت و تولید زغال عبور از مرحله گاززدایی و ورود به مرحله انتهایی کربونیزاسیون است. در این مرحله به دامنه دمایی زغال سفید وارد می‌شود که علائم مشخصی از دریچه دستگاه کوره زغال خارج می‌شود که با چشم غیرمسلح در طول روز قابل تشخیص نمی‌باشد.

تولید زغال لیمو پسارگاد

روش‌های تولید زغال لیمو

همان‌طور که می‌دانید تولید زغال به دو روش سنتی و صنعتی انجام می‌شود. امروزه به دلیل افزایش آلودگی هوا و جلوگیری از ایجاد آلودگی در محیط زیست از روش صنعتی بیشتر استفاده می‌شود. در ادامه قصد داریم توضیح مختصری از دو روش تولید زغال برای شما داشته ‌باشیم.

بیشتر بخوانید
سود تولید زغال چه قدر است؟

در روش سنتی ابتدا چوب‌ها را داخل کوره یا محفظه‌ای دربسته قرار می‌دهند و با آتش زدن آنها و تبدیل چوب به زغال در پایان زغال‌های تولید شده را جمع‌آوری کرده و برای مصارف خانگی، آشپزی و .. استفاده می‌کردند.

این روش یکی از متداول‌ترین روش‌های تولید زغال محسوب می‌شود اما به دلیل تولید دود، بو برای محیط زیست مضر می‌باشد. چنان‌چه از چوب درخت مرکبات استفاده شود زغال لیمو با کیفیتی را تولید خواهد کرد.

در کوره‌های صنعتی زغال روش تولید کمی تفاوت دارد. در کوره صنعتی زغال اتلاف انرژی حرارتی نداریم و تمام حرارت و گرما در کوره صنعتی زغال به یک اندازه پخش خواهد شد. در روش صنعتی تولید زغال لیمو در کوره تولید زغال لیمو روش سرکه‌گیری از چوب به صورت قطران‌گیری انجام می‌شود. از سرکه چوب در صنعت کشاورزی برای دفع آفات و سموم مختلف و از بین بردن علف‌های هرز استفاده می‌شود.

امروزه از روش‌های صنعتی برای تولید زغال چوب استفاده می‌کنند. رایج‌ترین نوع زغال چوب، زغال‌های فشرده یا قالبی می‌باشند که با استفاده از ضایعات چوبی و افزودن مواد طبیعی تهیه می‌شوند. مرغوب‌ترین نوع زغال در حال حاضر زغال لیمو می‌باشد که در ادامه قصد داریم در مورد کوره تولید زغال لیمو بیشتر توضیح دهیم با کوره‌سازان همراه باشید.

تولید زغال فشرده

شناخت کوره تولید زغال لیمو

شناخت و آگاهی از روند تولید زغال چوب و مشاوره با کارشناسان باتجربه در این زمینه در افزایش سود تولید زغال موثر می‌باشد. حال این سوال مطرح می‌شود که بهترین چوب برای تولید زغال کدام است؟

برای پاسخ به این سوال می‌توان با کمی تحقیق و بررسی به این نتیجه رسید که چوب درختان بلوط، مرکباتی چون پرتغال، لیمو ترش، لیمو برای تولید زغال مرغوب و با کیفیت استفاده می‌شوند. به طور کلی کیفیت زغال‌های تولید شده با توجه به نوع چوب درختان متفاوت می‌باشد.

در این میان زغال چوب انجیر بسیار با کیفیت‌تر از زغال چوب درخت لیمو می‌باشد اما به میزان کمتر تولید می‌شود. برای تولید زغال لیمو ابتدا چوب درخت لیمو را به کوره تولید زغال لیمو هدایت کرده و با گذشت زمان به مرور به زغال لیمو تبدیل می‌شود.

کوره تولید زغال لیمو

از ویژگی‌های مهم زغال لیمو می‌توان به مواردی چون دوام و حرارت بالا، عدم جرقه در زمان سوختن، تولید خاکستر بسیار کم، مدت ماندگاری بالا و سریع روشن آن اشاره کرد. برای مصارف خانگی و قلیان بهترین نوع زغال محسوب می‌شود.

در کشورهای خاورمیانه که مصرف قلیان به مراتب بیشتر از سایر کشورهای اروپایی و آسیایی است صادرات زغال لیمو بسیار بالاست و سود زیادی را به همراه دارد.

زمانی که در کوره تولید زغال لیمو، چوب برای تولید زغال آماده می‌شود، در مراحل ابتدایی محصولی به نام سرکه چوب به دست می‌آید که در صنایع کشاورزی بسیار استفاده می‌شود. از سرکه چوب به دست آمده زغال چوب در صنایع مختلف از جمله کشاورزی بشتر استفاده می‌شود.

در کشاورزی برای از بین بردن آفات و گیاهان هرز و بیهوده و همچنین کود برای گیاهان استفاده می‌شود. اگر سرکه چوب قبل از دمای 200 درجه باشد خاصیت اسیدی پیدا می‌کند و جهت از بین بردن علف هرز و آفات استفاده می‌شود اما در مقابل چنان چه قطران‌گیری بعد از دمای 200 درجه باشد دیگر خاصیت اسیدی نداشته به عنوان کود مناسب برای گیاهان استفاده می‌شود.

در کوره‌های صنعتی زغال چوب کف را با ورق‌های ضخیم استیل می‌پوشانند و با افزایش دما و حرارت دچار اکسید شدن و سوختگی نمی‌شوند و برای ساخت کوره صنعتی از پروفیل‌های صنعتی که مقاومت بالایی در برابر انبساط و انقباض دما دارند، استفاده می‌شوند.

از مزیت‌های کوره‌های صنعتی تولید زغال و دستگاه زغال می‌توان به کارایی آسان آن اشاره کرد. نصب و راه‌اندازی راحت و ساختار مقاوم و محکم کوره تولید زغال و سود و بهره‌وری بالای آن از ویژگی‌های منحصر به فرد و مهم کوره‌های صنعتی زغال می‌باشد. مقرون به صرفه بودن از دیگر ویژگی‌های مهم کوره‌های صنعتی می‌باشد.

کوره تولید زغال لیمو

تولید زغال لیمو چند روز زمان می‌برد؟

تولید زغال لیمو در کوره‌های سنتی چیزی حدود 18 الی 25 روز زمان می‌برد اما در کوره‌های صنعتی زمان تولید زغال در کوره تولید زغال لیمو حداکثر سه روز زمان می‌برد. زغال چینی لیمو نوعی بریکت یا زغال فشرده می‌باشد که به صورت صنعتی در کوره زغال تولید می‌شوند و به دلیل قیمت مناسب و فراوانی آن در شهرهای بزرگ بسیار خرید و فروش می‌شوند.

سود تولید زغال چه قدر است؟

در کشور به دلیل فراوانی مواد اولیه جهت تولید زغال فشرده، سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی خط تولید زغال کار دشواری نخواهد بود و اغلب با کمبود مواد اولیه مواجه نیستند و همچنین به دلیل آن که در تولید زغال فشرده از مواد بازیافتی استفاده می‌شود.

هزینه گمرک برای صادرات زغال به این محصول به تولیدکننده‌های زغال تعلق نمی‌گیرد و به همین دلیل سود تولید زغال بالاست. از دیگر دلایل سود تولید زغال می‌توان به نزدیکی کشور ایران با کشورهای عربی خاورمیانه که مصرف کننده بسیار زغال هستند در نظر گرفت، ایران می‌تواند از این فرصت استفاده کند و صادرات زغال فشرده در خاورمیانه به مقدار فراوان داشته باشد.

منبع : www.koorehsazanpasargad.com کوره سازان پاسارگاد

تولید محتوا توسط تیم تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ ابزار مارکتینگ www.abzarmarketing.com و طراحی سایت توسط آماردوب . www.amardweb.com با مدیریت اردلان داودی www.ardalandavoodi.ir

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    سلام چکارکنم که زغال‌ها سفت بشه زغال من درست کردم سبک میشوه ازهم می پاشه داخل بشکه درست کردممتشکرو