موضوعات داغ: # استان تهران # ترامپ # مذاکرات # مذاکره # آب و هواشناسی # بازار سهام # سیدعباس عراقچی # آمریکا

صادرات 9 میلیاردمترمکعب گاز در سال 92/خاتم الانبیاء خلع ید نمی شود

مدیرعامل شرکت ملی گاز از تولید 145 میلیارد مترمکعب گاز و صادرات 9 میلیارد مترمکعب گاز در سال 1392 خبر داد. حمیدرضا عراقی روز چهارشنبه در حاشیه دومین روز برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری گفت که در سال گذشته 6 میلیارد مترمکعب گاز از ترکمنستان وارد شده […]

مدیرعامل شرکت ملی گاز از تولید 145 میلیارد مترمکعب گاز و صادرات 9 میلیارد مترمکعب گاز در سال 1392 خبر داد.

حمیدرضا عراقی روز چهارشنبه در حاشیه دومین روز برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری گفت که در سال گذشته 6 میلیارد مترمکعب گاز از ترکمنستان وارد شده است.

وی با بیان این که ایران بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان و سومین تولیدکننده و مصرف کننده این سوخت به شمار می رود، تصریح کرد تاکنون به بیش از یک هزار شهر و 15 هزار روستا در کشور گازرسانی شده است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر لزوم صرفه جویی افزود: قصد داریم از طریق صرفه جویی مصرف گاز در داخل، میزان صادرات و تزریق به میادین نفتی را افزایش دهیم.

به گفته عراقی به ازای راه اندازی هر دو فاز پارس جنوبی و افزوده شدن 80 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز در کشور به احداث یک خط لوله 56 اینچی جدید نیاز داریم.

وی با بیان این که احداث هر خط لوله جدید سه میلیارد دلار هزینه و حدود سه سال زمان نیاز دارد، گفت: در چهار سال گذشته نه تنها به ظرفیت تولید گاز از پارس جنوبی اضافه نشد، بلکه در احداث خطوط لوله نیز موفقیتی نداشتیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز از برنامه ریزی صرفه جویی مصرف 20 تا 25 میلیون مترمکعب گاز در سال جاری خبر داد.

عراقی افزود: شرکت ملی گاز در نظر دارد از ظرفیت بخش خصوصی برای گازرسانی به روستاها و ذخیره سازی گاز به شیوه مینی ال ان جی حمایت کند.

وی با بیان این که شرکت ملی گاز در پایان سال 1392 بیش از 20 هزار میلیارد ریال( 2000 میلیارد تومان ) بدهکار بود اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده نه تنها بدهی خود را تسویه می کنیم بلکه قراردادهای جدید نیز منعقد خواهیم کرد.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری به هدر رفت گاز از شبکه سراسری اشاره کرد و گفت که قصد داریم از طریق سیستم مانیتورینگ جلوی هدررفت انرژی را بگیریم. تخمین زده می شود سالانه بین هفت تا هشت میلیارد متر مکعب گاز محاسبه نمی شود.

معاون وزیر نفت در امور گاز در خصوص واردات گاز از ترکمنستان گفت: در سال گذشته می توانستیم گاز بیشتری تولید کنیم اما به علت وجود تحریم و نپرداختن پول گاز ، افزایش واردات گاز امکانپذیر نشد.

وی به راه اندازه مخازن ذخیره گاز شوریجه در شمال شرق کشور اشاره کرد و گفت: علیرغم کاهش نیاز به گاز ترکمنستان، واردات از این کشور ادامه می یابد. ظرفیت زیادی برای صادرات گاز و تزریق گاز به میادین نفتی وجود دارد ، بنابراین واردات از ترکمنستان کاهش نخواهد یافت.

وی تاکید کرد با راه اندازی مخزن شوریجه نیاز ما به گاز ترکمنستان کاهش می یابد و می توانیم از یک موضع برتر با این کشور مذاکره کنیم.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به تعیین نرخ 2 هزار و 650 ریال(265 تومان) برای خوراک و سوخت پتروشیمی ها گفت: 265 تومان معادل 10 سنت می شود که ترکیبی از نرخ خوراک و نرخ سوخت است بنابر این تعیین این نرخ تخلف از مصوبه مجلس به شمار نمی رود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: مسوولان شرکت ملی نفت ایران قول داده اند در سال های 1393 و 1394 فازهای 12 و 15 و 16 و 17 و 18 پارس جنوبی به مدار تولید وارد شود و ظرفیت تولید گاز 800 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.

وی تاکید کرد برای توسعه صنعت گاز سالانه به طور متوسط به چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید نیاز داریم.

وی در خصوص مذاکره با قرارگاه خاتم الانبیاء برای اجرای پروژه های صنعت گاز اظهار داشت: مشکلاتی در قراردادهای شرکت گاز با قرارگاه وجود داشت که در نهایت تصمیم گرفته شد این قراردادها به صورت مهندسی، تامین کالا و ساخت( ای پی سی) ادامه پیدا کند ، بنابراین خاتم الانبیاء از پروژه های گازی خلع ید نمی شود.

وی تاکید کرد با توجه به تغییر نوع قراردادها برای بخشی از پروژه ها مناقصات جدید برگزار خواهد شد.

عراقی در خصوص انتقادات مردمی مبنی بر افزایش بی سابقه مبلغ قبوض گاز گفت: افزایش مبلغ قبض های گاز به دلیل مصرف زیاد مشترکان در فصل زمستان بوده و هنوز نرخ های جدید اعمال نشده است.

وی تاکید کرد در صورت افزایش مصرف،نرخ قبض ها به صورت پلکانی افزایش می یابد.

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت ،گاز، پالایش و پتروشیمی با شعار «گسترش دیپلماسی انرژی و تقویت تولید داخلی» شانزدهم اردیبشت ماه ( دیروز) با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت.

این نمایشگاه با مشارکت 1200 شرکت داخلی و 600 شرکت خارجی فعال در حوزه نفت و انرژی از 32 کشور جهان آغاز بکار کرد.

انگلیس، استرالیا، اتریش، آلمان، بلژیک، آلبانی، الجزایر، کانادا، آمریکا، چین، فرانسه، هند، هنگ کنگ، عراق، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، کره شمالی، مالزی، لهستان، رومانی، روسیه، سنگاپور، اسپانیا، سوئیس، تایوان، تایلند، ترکیه، امارات متحده عربی، اوکراین و افغانستان از جمله کشورهایی هستند که توانمندی های خود را در این دوره از نمایشگاه در معرض دید کارشناسان صنعت نفت قرار داده اند.

 

 

ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی