خبر مهم:

کد مطلب: ۵۲۹۵۷۹

ضرر تولید هر دستگاه خودرو توسط ایران‌خودرو و سایپا چقدر است؟

ضرر تولید هر دستگاه خودرو توسط ایران‌خودرو و سایپا چقدر است؟

در سال گذشته دو شرکت ایران خودرو و سایپا در مجموع ۲۲ هزار میلیارد تومان زیان دیده‌اند، به گفته دبیر انجمن خودروسازان؛ هم اکنون ایران خودرو به طور متوسط برای هر خودرو ۴۰ میلیون تومان و سایپا حدود ۱۰ میلیون تومان زیان می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هم اکنون به واسطه قیمت‌های دستوری، ایران خودرو به طور متوسط برای هر خودرو ۴۰ میلیون تومان و سایپا حدود ۱۰ میلیون تومان زیان می‌کنند٬‌ به عبارت دیگر با میانگین گرفتن از این دو عدد می‌توان اینطور برآورد کرد که دو خودروساز اصلی کشورمان با تولید هر خودرو ۲۵ میلیون تومان متضرر می‌شوند.

اگر چه در سال ۹۹ خودروسازان با مجوز وزارت صمت سه بار اقدام به افزایش قیمت کردند اما با روند صعودی قیمت‌ها، از زیان انباشته یا در نهایت از زیان تولید آنها در سال گذشته کاسته نشد و ظاهرا مجوز افزایش قیمت نیز تاثیر زیادی بر زیان‌ دهی تولید‌کنندگان در سال گذشته نداشته است.

تجربه نرخ‌ گذاری دستوری نشان داده نرخ کالا در نهایت به نرخ بازار به‌ دست مصرف‌ کننده ‌نهایی می‌رسد، اما توزیع ثروت و درآمد از شرکت‌ها و سهام دارانشان به جیب واسطه‌ها می‌رود، در صنعت خودرو نیز این موضوع مصداق دارد.

با این وجود در سال گذشته با ارائه بسته جهش تولید که شامل موادی چون اصلاح قیمت خودرو بود قرار بود در جلسه سران قوا در خصوص این بسته و واگذاری قیمت خودروهای کم تیراژ تصمیم گیری شود اما تاکنون با گذشت چند ماه از ارائه این طرح به ستاد اقتصادی سران قوا تاکنون خبر جدیدی در این زمینه منتشر نشده است.

در همین زمینه احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران ضمن اشاره به جلسات متعدد مسئولان در پایان سال گذشته در زمینه تغییر روش قیمت گذاری خودروها گفت: بر اساس آخرین تصمیمات و توافق و تایید مسئولان قرار بود تا قیمت گذاری خودروهای کم تیراژ در اختیار هیات مدیره شرکت‌های خودروساز قرار بگیرد اما متاسفانه تاکنون مجوز این طرح از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ارائه نشده است.

این درحالیست که در صورت موافقت و اجرای موفق طرح واگذاری قیمت خودروهای کم تیراژ به شرکت‌های خودروساز، اجازه آزادسازی قیمت خودروهای پر تیراژ نیز ارائه خواهد شد چرا که آزادسازی قیمت بدون شک به کاهش قیمت‌ها در بازار منجر خواهد شد و با حذف دلالان، خودرو به دست مصرف کننده واقعی خواهد رسید.

منبع: دیجیاتو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    آهن پاره و حلبی به مردم فروختن ضرر هم داره مگه!؟
    والا همش سود خالصه.

  • ناشناس

    عوارض خودرو دست دوم خارجی رو بردارید. خودرو ساز هم پراید رو دونه ای 100 میلیارد تومن بفروشه.

  • ناشناس

    پس چرا هنوز تولید میکنند!؟ خدایا نابود کن این گزارشگر را.

  • ناشناس

    خوب وقتی ضرر میدی تولید نکن و عوارض گمرکی نگیرید تا با پول پراید دست دوم بشه دوتا سانتافه خرید.

  • ناشناس

    چطور پراید به افغانستان و کشورهای دیگر بدن بیست میلیون سود داره بعد برای ایرانی ۱۳0میلیون ضرر داره چرا واردات خودرو رو آزاد نمی‌کنند ما راضی به زیان هم وطنانمان نیستیم دروغ تا کی

  • دوست

    اقا لطفا تولید نکن که بیشتر ضرر کنی

  • ناشناس

    ضرر؟!
    هه!
    در پیشرفته‌ترین حالت (تارا، شاهین و …) دارن یه مشت گاری با آپشن چینی تولید میکنن و بخش اعظمش رو تو بازار آزاد خدا تومن میکنن تو پاچه ملت بدبخت، بعد ضرر هم می‌کنن؟!
    شما یه حساب کتاب کن ببین با این مصرف سوخت این گاریها و عدم ایمنی و تصادفات بالا و مرگ و میر و… چقدر داره به مملکت ضرر میرسه. بعد می‌بینی ارزش داره در هر دوتا گاری‌ساز رو گِل بگیرن و با جلوگیری از ضررهای فوق، به همه کارگراشون حقوق بیکاری بدن و بقیشم بدن برای حمل و نقل عمومی.

  • ناشناس

    راه خروج از زیان گران فروشی و کم فروشی نیست اینگه تکنولوژی 30سال پیش را با تغییر تو چراغ وداشبورد و … تولید کنند و زیان بدن خیلی عجیبه اونم گروهی که همگی تحصیل کرده و فنی هستند
    بهترن راه کم کردن هزینه های سربار هست اخراج نیروهای مازاد اخراج مدیران بی لیاقت قطع کردن دست رانت خواران ومفت بران شرکت هست

  • عادل

    این ضرر که شما میفرمایید براساس قیمت کارخونه است که اونم نهایتا۲۰۰۰۰خودرو با این قیمت بدن بیرون
    مابقیش رو که با قیمت آزاد به ملت میدن
    برو نمایندگی با قیمت آزاد هرچندتا بخوای بهت میده

  • ناشناس

    ازاد سازی کامل واردات خودرو و جهانی سازی قیمتهاازادسازیکاملوارداتخودرووجهانیسازیقیمتها