موضوعات داغ: # مذاکرات # قیمت خودرو # ارزش معاملات بورس # بازار سهام # اجاره بها مسکن # اجاره‌بهای مسکن # قیمت ارز # صنایع بورس

ضعف تجهیزات اطفای حریق بندر سیریک مشهود است

هر از چند گاهی افتادن آتش به جان لنج‌ها موجب ضرر مردم شده و نهایتا تلاش شده از سرایت آتش به لنج‌های بیشتر جلوگیری شود از این رو باید بنادر به امکانات اطفای حریق تجهیز شوند.

به گزارش تجارت نیوز، حریق و آتش سوزی‌های گسترده یکی از اخبار همیشگی استان هرمزگان است و همه ساله بر اثر آتش سوزی‌ها خسارت‌های بسیاری به مردم وارد می‌شود، در همین یک هفته گذشته چندین فقره آتش سوزی نخلستان و باغ به ثبت رسیده و در حادثه‌ای ناگوار، عدم عملکرد صحیح سیستم اطفای حریق در اسکله شهر سیریک، منجر به آتش‌سوزی گسترده و سوختن چهار فروند لنج صیادی و تجاری به همراه اموال مردم شد.

این حادثه در ساعت ۲ بامداد روز ۱۴ فروردین ماه سال جاری رخ داد. آتش به سرعت در میان لنج‌های پهلو گرفته در اسکله و اموال موجود در آن گسترش یافت. این در حالی بود که سیستم اطفای حریق اسکله سیریک، علی‌رغم تأکیدات قبلی مسئولان مبنی بر راه‌اندازی، در لحظه حادثه غیرفعال بود و متأسفانه عملکردی نداشت.

شاهدان عینی گزارش دادند که آتش‌نشانان بلافاصله در محل حادثه حاضر شدند، اما به دلیل عدم کارکرد سیستم اطفای حریق اسکله، آتش به سرعت گسترش یافت و خسارات زیادی به بار آورد. بر اساس برآوردهای اولیه، ارزش اموال سوخته شده، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

مسئولان محلی اعلام کرده‌اند که تحقیقات برای بررسی علت عدم کارکرد سیستم اطفای حریق آغاز شده و از مردم خواسته‌اند در صورت داشتن اطلاعات بیشتر، با مقامات تماس بگیرند. این حادثه، نگرانی‌های بسیاری را در مورد ایمنی و کارایی سیستم‌های اطفای حریق در مناطق عمومی برانگیخته است.

بسیاری از صیادان و لنج‌داران اعلام کرده‌اند که به دلیل عدم پاسخگویی و آتش‌سوزی‌های مکرر در یکی دو سال اخیر، با خسارات سنگین و مشکلات جدی مواجه شده‌اند و برخی از آن‌ها دیگر قادر به خرید لنج جدید نیستند و برای سال‌ها امکان ادامه فعالیت صیادی را نخواهند داشت.

بندر سیریک نیازمند تجهیزات بروز اطفای حریق است

عباس جمال الدینی رئیس شورای استان هرمزگان در واکنش به این اتفاق ضمن انتقاد از عملکرد مسئولان، این فاجعه را نتیجه سهل‌انگاری آن‌ها دانست و گفت: چگونه می‌توان پذیرفت که سیستم اطفای حریق پس از ماه‌ها اعلام راه‌اندازی، همچنان عملیاتی نشده باشد؟ این بار نه یک اشتباه کوچک، بلکه غفلتی بزرگ رخ داده که خسارات جبران‌ناپذیری به صیادان و تجار وارد کرده است.

وی با اشاره به تکرار این حوادث در سه سال اخیر، خواستار بررسی فوری و شفافیت در عملکرد مسئولان اداره بندر شد و بر لزوم تشکیل کمیته‌ای ویژه برای بررسی علت عدم کارایی سیستم اطفای حریق اسکله و شفاف‌سازی در این زمینه تاکید کرد.

وی همچنین تجهیز بندر چند منظوره سیریک به شناورهای آتش‌نشان و ناجی را از ضروریات یک بندر عملیاتی دانست.

جمال الدینی با بیان اینکه دیگر نمی‌توان شاهد نابودی دارایی مردم به دلیل بی‌مسئولیتی‌های مکرر بود، افزود: اگر سیستم ایمنی بندر فعال بود، ابعاد این فاجعه کمتر می‌شد؛ بندر سیریک به عنوان یک بندر فعال و عملیاتی به تجهیزات به‌روز نیاز دارد و ضروری است متولیان امر به این مهم رسیدگی کنند.

رئیس شورای شهر سیریک با اشاره به مانورهای آمادگی در برابر بحران‌ها، اتفاق رخ داده در اسکله سیریک را گواهی بر نمایشی بودن این آمادگی‌ها دانست و گفت: متأسفانه در همان مانور هم از ماشین‌های آتش‌نشانی شهرداری استفاده شد و ضعف در برخورداری از تجهیزات و نیروی آماده کاملاً مشهود است.

جمال الدینی در ادامه بیان کرد: حادثه آتش‌سوزی لنج‌های مستقر در اسکله سیریک نشان داد که اگر سیستم اطفا حریق اسکله با تمام توان عملیاتی شود، باز هم کارایی چندانی نخواهد داشت. به جای این همه هزینه ساخت و نگهداری این سیستم، بهتر بود که یک شناور آتشخوار در اسکله مستقر می‌شد که به مراتب کارایی بیشتری نسبت به این سیستم فعلی اطفا حریق دارد.

منبع: مهر

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی