کد مطلب: ۴۳۵۷۴۰

عده‌ای نمی‌خواهند خودرو ارزان شود!

عده‌ای نمی‌خواهند خودرو ارزان شود!

با وجود اینکه حدود یک سال و نیم از قول سازمان‌های مربوطه برای کنترل و نظارت بر بازار خودرو می‌گذرد، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو می‌گوید که برخی سودجویان بازار خودرو در تلاش هستند تا قیمت‌ها پایین نیاید و سود کذایی را به جیب بزنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اختلال در سیستم قیمت گذاری خودرو مدتهاست که باعث شده هر عملکرد هر کسی بتواند بر آن اثر بگذارد. مدت هاست که تنها این قیمت تمام شده محصول برای کارخانه ها به طور دقیق مشخص است اما خریدار هیچ گاه با قیمت ثابت مواجه نیست.

وضعیت نامناسب تا جایی پیش رفته است که گاهی خودروها با حدود دو برابر قیمت درب کارخانه در بازار آزاد به فروش می رسند؛ جالب آنجاست که نه قیمت کارخانه و نه قیمت بازار آزاد، قیمت حقیقی محصول نیست. این موضوع باعث شده تا کارخانه ها هر روز بیش از گذشته متضرر شده و دلالان هر روز درآمد بیشتری داشته باشند.

کم کاری سازمان حمایت در کنترل بازارخودرو!

میلاد بیگی کارشناس حوزه خودرو درباره علت افزایش قیمت خودرو اظهار کرد: حدود یک سال و نیم است که قیمت به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان سپرده شده است و هنوز ساختار تعیین قیمت این سازمان مشخص نیست؛ فاصله قیمت بازار و کارخانه بیشتر و بیشتر شده و این موضوع تقاضا‌های غیر مصرفی را افزایش می‌دهد. هنوز فرمول و راهکار قیمت گذاری از طرف این سازمان مشخص نشده است و همه منتظر تعیین سیستم کنترل این سازمان هستند.

او گفت: امروزه با وجود سایت‌ها و برنامه‌های درج آگهی شرایطی فراهم شده است تا هر کسی حتی بدون داشتن خودرو بتواند ایجاد آگهی کرده و بازار را تحت تاثیر قرار دهد؛ از طرفی با توجه به این که قیمت خودرو‌ها با هم در ارتباط است، اثر گذاشتن بر روی هر یک از آن‌ها می‌تواند افزایش قیمت را در کل بازار به همراه داشته باشد.

بیگی تصریح کرد: آینده قیمت خودرو در کشورمان بسیار تابع تصمیمات سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان خواهد بود. زیان انباشته خودروساز‌ها در حال افزایش است و فاصله قیمت کارخانه و بازار بیشتر می‌شود. در اغلب موارد چنین فضایی ادامه دار نیست و بازار را به سمت رکود حرکت می‌دهد اما این ثبات موقتی بوده و راهکار کنترلی نیست.

آشفتگی بازار خودرو، فضایی مناسب برای قیمت سازها

این کارشناس خودرو گفت: بازار خودرو در کشور ما عمق کافی را ندارد، یعنی عرضه کننده و بازار مصرف زیادی وجود ندارد و همین امر باعث شده تا قیمت سازی بسیار راحت‌تر باشد؛ با توجه به تعداد محدودی که از عرضه کننده‌ها وجود دارد، امکان قدرت گرفتن آن‌ها به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و شرایط مناسبی برای فعالیت متخلفان فراهم می‌شود.

مدت‌هاست که تمام سازمان‌های نظارتی منتظر تصمیم حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان از مصرف کنندگان برای بازار خودرو هستند و هنوز خبری از ساختار این سازمان برای کنترل بازار خودرو به دستمان نرسیده است.

قیمت مبنا برای خودرو وجود ندارد

محمدعلی اسفنانی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران درباره مسئولیت این سازمان در برخورد با متخلفان حوزه خرید و فروش خودرو گفت: ما به عنوان سازمان تعزیرات حتما باید قیمت مبنا داشته باشیم؛ تا زمانی که ساز و کار قانونی برای تعیین تکلیف قیمت و ارزش خودرو‌ها مشخص نشود امکان برخورد برای ما وجود ندارد.

او تصریح کرد: در شرایط فعلی ورود ما به بحث خودرو به شکایات فردی محدود می‌شود؛ یعنی اگر تخلف در گرانفروشی توسط شخص یا شرکت خاصی محرض شود ما ورود کرده و با آن برخورد خواهیم کرد

تا به امروز چندین بار این موضوع را از وزارت صمت پیگیری کرده‌ایم؛ حدود یک هفته قبل عباس تابش رئیس سازمان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان وعده تعیین تکلیف این موضوع را به ما داد و گفت: ساز و کاری برای فروش، تعیین سود مشارکت و موارد از این قبیل در حال تدوین است که مراحل پایانی بررسی خود را طی می‌کند؛ این برنامه تا حدود یک هفته آینده ارایه خواهد شد.

امروز موعد یک هفته اعلام شده توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به سر رسیدو هنوز خبری از اعلام ساز و کاز کنترل قیمت توسط این سازمان نیست و قیمت مبنایی وجود ندارد؛ نبود قیمت مبنا به معنای آن است که اورگان نظارتی توان کنترل بازار را ندارد و فضای بازار به جولانگاهی برای سودجو‌ها تبدیل می‌شود.

عده‌ای نمی‌خواهند خودرو ارزان شود!

موتمنی؛ رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در خصوص تناقض قیمت خودرو در بازار آزاد گفت: برخی سودجویان بازار خودرو در تلاش هستند تا قیمت‌ها پایین نیاید و سود کذایی را به جیب بزنند.

با توجه به نظر برخی کارشناسان بازار خودرو، بوی موج جدیدی از گرانی‌ها در بازار خودرو به مشام می‌رسد و بعد از حدود یک سال و نیم، هنوز ساز و کار کنترل قیمت از طرف وزارت صمت تعیین نشده است.

بازار خودرو کشورمان عملا بی‌حساب و کتاب رها شده و عده زیادی از این آب گل آلود ماهی می‌گیرند پس تمام تلاششان را برای بالا تر بردن قیمت‌ها می‌کنند؛ کنترل قیمت‌ها در بازار خودرو نیاز به اقدام فوری و توجه ویژه مسئولان دارد و در غیر این صورت وضع از انچه که امروز است بد تر خواهد شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    میتونن جلوی افزایش قیمت رو بگیرن خودشون نمیخوان این سازمان حمایت از مصرف کنندگان وشورای رقابت چه مفهومی داره جمع کنید بابا این همه پرسنل تو این دو تا اداره چی کار میکنن من راه چارش رو بهتون میگم قیمت محصول کارخانه تا بازار نهایتش باید۵تومان اختلاف داشته باشه به جای این همه وعده و وعید قانون تصویب بشه که تو نقل وانتقال ماشین کارشناس رسمی از قوه قضاییه هم حضور داشته باشه قیمت گزاری توسط کارشناس انجام بشه نه دلال

  • مجید

    مردم ما واسه ۱۴۰۰ ثبت نام کردن ارزونی کجایه ما یه عده ادم بدبختیم که همگی دنبال ماشین میگردیم که با صد هزار تومن ارزون تر حمله میکنیم بخریم نخرید نخرید نخرید فقط دو ماه ماشین نخرید یک عمر پیاده ای دوماه دیگه ام روش ماشین میخوای چیکار

    • ناشناس

      احسنت نخرید نخرید نخرید بابا دوماه تحمل کنید بخدا التماستان میکنند

  • ناشناس

    سلام بر تجارت نیوز. خداوندرحمت کنه امواتتون که دقیقا حرف دل مردم رو بیان می کنید خداوند متعال پشت وپناهتون باشه

  • ممحد

    خیلی راحت میتونن جلوی افزایش بیخود خودرو رو بگیرن ولی خود مسولین نمیخوان چون نون داره براشون میتونن خودرویی که ۱۰درصد بیشتر با قیمت کارخانه فرق می‌کنه رو پلاک‌ نکنن یا شرایطی بزارن مجبور بشن بالا نکشن این همه خانوادرو با خودرو بی کیفیتشون با مشکل مواجه نکنن

  • ناشناس

    کرونا بگیرند

  • ناشناس

    دوای قطعی و بی چون و چرا برای این درد فقط و فقط و فقط «نخریدنه».
    حالا کِی به این شعورو فهم جمعی برسند خداداند….