کد مطلب: ۴۷۰۸۳۴

دورگه ایرانی – اتریشی وارد بورس شد

دورگه ایرانی – اتریشی وارد بورس شد

شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک با نماد «گدنا» ۶۰ میلیون از سهام خود را که معادل ۲۰ درصد می‌شود به روش عرضه اولیه روانه بورس کرده و قرار بود تخصیص سهم‌ها سه‌شنبه انجام شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، از ۶۰ میلیون سهام این شرکت قرار بر این است که ۵۱ میلیون سهم از طریق عرضه اولیه به عموم عرضه شود. با این حساب هر کد بورسی می‌تواند ۲۰ سهم در بازه قیمتی ۵۸۰ تا ۶۰۰ تومانی سفارش دهد که معادل حداکثر ۱۲ هزار تومان برای سهامداران آب می‌خورد.

البته در صورت مشارکت ۶ میلیون نفری، احتمالا به هر نفر بیشتر از ۹ سهم تخصیص داده نشود که به ۵،۴۰۰ تومان نقدینگی نیاز خواهید داشت. در ادامه نگاهی داشته‌ایم به سهامداران، فعالیت‌ها و در نهایت آنچه منتقدان درباره «گدنا» گفته‌اند.

فعالیت گدنا چیست؟: گدنا در گروه هتل و رستوران ثبت ‌شده است. این شرکت در زمینه کترینگ ریلی فعالیت می‌کند. کارخانه‌ای که برای خدمت‌دهی به کل ناوگان قطارهای فدک طراحی و ساخته شده است.

این کترینگ حاصل جذب سرمایه‌گذار مستقیم خارجی گروه دون‌هاوزر از اتریش با مشارکت ۵۰ درصدی گروه اقتصادی فدک از ایران است. درباره شریک خارجی طرف ایرانی هم باید بدانید که علاوه بر در اختیار داشتن خدمات مهمانداری کل شبکه ریلی اتریش و کشورهای همسایه آن، لانژهای هواپیمایی و ریلی و امتیاز رستوران‌های زنجیره‌ای در اتریش را در اختیار دارد.

سهامداران گدنا کیستند؟: شرکت دون هاوزر، شرکت ارزش‌آفرینان فدک، کریستین هوبل، وحید رضا باقری، محسن فاتحی‌زاده و شرکت ریل پرواز تندر جزو سهامداران این شرکت هستند.

در این شرکت محسن فاتحی‌زاده‌کلخوران به‌عنوان مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره مشغول به فعالیت است. او همچنین مدیرعامل ریل‌پرداز سیر، رئیس هیات‌مدیره سیمرغ آهنین ایرانیان، نایب رئیس راه‌آهن سریع‌السیر ایرانیان و… است. امیر ایزدی هم نایب رئیس هیات‌مدیره است. او همچنین ریاست هیات‌مدیره شرکت دلیجان طلایی شکوه پارس و ریل‌پرداز آتی‌نگر را در کارنامه کاری خود دارد.

روند تولید از ۹۴ تا ۹۸: طبق ادعای این شرکت روند تولید از سال ۱۳۹۵ از حدود ۲۰ هزار وعده غذایی در ماه به حدود ۱۲۰ هزار وعده غذایی در شهریور همان سال یعنی سال ۹۵ رسیده است. همچنین این شرکت مدعی شده است در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال ۹۵ رشدی ۶۵ درصدی داشته است.

طبق گفته‌های این شرکت در سال ۱۳۹۷ تولیداتشان ۱۴ درصد بیشتر از سال ۹۶ و ۹۰ درصد بیشتر از سال ۹۵ بوده است. در سال ۹۸ هم میزان تولیدات شرکت به ۶ میلیون و ۸۳۱ هزار بسته غذایی رسیده است.

مشتریان گدنا چه کسانی هستند؟: مشتریان این شرکت علاوه بر صنعت ریلی، سازما‌ن‌ها و شرکت‌هایی در صنعت مالی، پتروشیمی، نفت، مخابرات و… هستند. بانک سامان، پتروشیمی خلیج‌فارس، نفت سپاهان، شرکت ایرانسل، شرکت نقش اول کیفیت و… از دیگر مشتریان گدنا هستند.

طبق گفته‌های این شرکت فروش فروردین‌ماه ۲/ ۱ میلیارد، اردیبهشت‌ماه ۷/ ۲ میلیارد، خردادماه ۵/ ۴ میلیارد و تیرماه ۴/ ۵ میلیارد تومان بوده است. البته گویا برنامه ماه‌های آتی شرکت این است که به بازار خرده‌فروشی و غذافروشی‌های زنجیره‌ای ورود کند.

منتقدان گدنا چه می‌گویند؟: همیشه اولین‌ها با اماواگر روبه‌رو می‌شوند مخصوصا وقتی پای پول و سرمایه‌گذاری در میان باشد. ورود گدنا به بورس از چشم کاربران شبکه‌های اجتماعی و فعالان بازار سرمایه دور نماند. کاربران زیادی درباره وعده‌های حسن روحانی مبنی بر عرضه‌های اولیه در بورس نوشتند اما از این موضوع گلایه داشتند که چرا شرکت‌های دولتی و غیردولتی بزرگ در بورس عرضه نمی‌شوند.

کاوه دلسوز، معاون تامین مالی شرکت تامین سرمایه در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «در عرضه اولیه بعدی گدنا فکر می‌کنم به هر کد ۵ هزارتومان برسد، آیا دیگر وقت آن نیست که عرضه‌های اولیه فقط به صندوق‌ها تعلق پیدا کند تا کمکی شود برای تشویق مردم به سرمایه‌گذاری در صندوق‌‌ها به‌جای سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام.»

بهنام صمدی، خبرنگار هم نوشت: «خرید عرضه اولیه کوچک در بعضی از کارگزاری‌ها زیان محض است. مثلا در عرضه گدنا به هر کد نهایتا ۶ هزار تومان تخصیص پیدا می‌کند. سقف کارمزد برای معاملات زیر ۵ میلیون ریال حدود ۲ هزار تومان است و برخی‌ها مابه‌التفاوت این مبلغ را از مشتری کسر می‌کنند!» اما جدا از این موضوعات فعالیت این شرکت در زمینه کترینگ و ورودش به بورس، سوژه کاربران شبکه‌های اجتماعی شده بود.

کاربران از اینکه کم‌کم باید منتظر ورود جگرکی‌ها و فلافلی‌های معروف کشور به بورس باشیم نوشتند. یکی از نوشته‌های کاربران که در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت از این قرار بود: «پس از عرضه نماد گدنا (تهیه و توزیع غذای فدک) قرار شد هفته آینده غلیلا (سمنوی عمه لیلا واقع در میدان تجریش) هم عرضه اولیه شود.»

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    کسی دنبالتون نیامده که وارد بورس بشید بفرمایید تشریف ببرید هر جا فکر می کنید پولتون سه برابر می شه …
    ای بابا هی نق نق نق
    یکم صبور باشید اینقدر جو روانی ایجاد نکنید

  • ناشناس

    والا خیلی دیگه طمع دارید! سود بیشتر میخواید خودتون بری توی بازار کار و مستقیم کار کنید! نمیشه که تو خونه با چند میلیون بخوای یه ماه و صد در صد میلیاردر شد!

  • ناشناس

    متاسفانه اینم مثل ولپارس و رافزا و زملارد فقط کارمزد میزاره رو دستمون

  • پویا

    فلافلی های مامان جون کی عرضه میشه؟!?

  • ناشناس

    فقط کم مونده بود سمنوی عمه لیلا و پشمک عمو یدالله وارد بورس بشن که الحمدلله حاصل شد..

  • ناشناس

    فلافل آبادان کی میاد تو بورس؟؟؟خخخخ

  • سید

    دیر اومدی دیگه نقدینگی از بورس داره خارج میشه فقط بیچاره ها تو صف فروش گیر کردن

  • ناشناس

    «اینکه تعداد سهامش کمه درست ولی اینکه میگند سهام چیپ و مسخره ایه لطفاً تا آخر بخوانید»
    سوویس سوویس که میکنند اقتصاد بعضی شهراش با تولید شکلات میچرخه. یا استرالیا و برزیل با صادرات گوشت. آینده دنیا را هر کشوری که منابع آبی را بهینه کرده و زراعت و مواد غذایی رو در دست داره کنترل میکنه. الان روسیه هواپیما میسازه ولی محتاج محصولات کشاورزی ترکیه ست. از طرفی ویتنام هم گوشی موبایل میسازه. به تکنولوژی همه جورش احتیاج هست چه فنی چه کشاورزی و دامداری و غذایی. گرچه کشاورزی و غذایی هم الان صنعت و علم مهم و راهبردی شده که در سلامت آدما نقش مهمی داره .غرور بیجا و فرار از واقعیت مانع پیشرفته. یادتون نره یک کشور جهان سوم تحت تحریم هستیم. کُره ایها هم اول شکمشان سیر شد بعد گوشی و تلویزیون و ماشین لباسشویی ساختند

  • ناشناس

    میخوام سهام خودم رو بفروشم

  • بهزاد

    کوچک بودن شرکت رو میشه مسخره کرد ولی نوع صنعت و زمینه ی کاریش رو خیر‌. مک دونالد هم توی همین شاخه قرار میگیره. اونم لابد باید مسخره کرد.