کد مطلب: ۶۵۴۲۹

فساد بانکی به علت نقص در قانون نیست/برخی مدیران دولتی به منافع ملی اعتقاد ندارند

فساد بانکی به علت نقص در قانون نیست/برخی مدیران دولتی به منافع ملی اعتقاد ندارند

ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی با طرح این پرسش که چگونه است که شرایط فساد در نظام بانکی کشور فراهم شده است گفت: مشکل ما قانون نیست بلکه مدیرانی هستند که به منافع ملی معتقد نیستند و تصور می کنند سروران مردم هستند.حسن سبحانی اقتصاددان و استاد دانشگاه با حضور در برنامه “تیتر امشب” شبکه خبر گفت:

077dc3e89c2c0457dfd78eb49f25c09d_XL.jpg ابراهیم رزاقی، کارشناس اقتصادی با طرح این پرسش که چگونه است که شرایط فساد در نظام بانکی کشور فراهم شده است گفت: مشکل ما قانون نیست بلکه مدیرانی هستند که به منافع ملی معتقد نیستند و تصور می کنند سروران مردم هستند.حسن سبحانی اقتصاددان و استاد دانشگاه با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر گفت: از سال 1363 تا کنون نظام بانکی کشور ، قانون عملیات بانکی بدون ربا را به جای اجرا کنار گذاشت و خود را با مصوبه های شورای پول و اعتبار و مصوبات دولت و بخش نامه های بانک مرکزی اداره کرد و نتیجه کنونی از نظام بانکی کشور حاصل شد.
وی افزود:آنچه که اکنون در نظام بانکی وجود دارد به قانون سال 1362 بر نمی گردد زیرا آن قانون اجرایی نشده است و اجرا نشدن آن مشکلاتی را به وجود آورده است. قانونی که قرار بود ربا را از نظام بانکی حذف کند کنار گذاشته شد و با تغییر نام ربا و بهره به سود علی الحساب همان کار قبلی انجام شد و آنچه که اجرا می شود همه مسائل ربوی را دارد در حالی که اسم آن بانکداری بدون ربا است.
سبحانی ادامه داد: با این تفاوت که در نظام سرمایه داری به علت انسجامی که وجود دارد نرخ بهره از یک تا 2 درصد است اما در کشور ما به علت شرایط اقتصادی موجود نرخ های بهره ارقام بالایی دارد و معامله بسیار پر منفعت برای تاجران پول شده است. بزرگترین چالش این است که قانون عملیات بانکی بدون ربا بی آنکه اجرا شود توقعاتی را درجامعه ایجاد کرده است.
این اقتصاددان، افزود: لوایح نظام بانکداری و بانک مرکزی بسیاری از این مشکلات را حل نمی کند. تا زمانی که تکلیف پول و نظام پولی تعیین نشود اقدامات در زمینه فقط امور بانکی کارگشار نخواهد بود.
وی،تاکید کرد: تا زمانی که مبانی پول دیده نشود لوایح نظام بانکداری و بانک مرکزی کاری را از پیش نمی برد. قانون سال 1362 فعلاً کافی است و می توان برخی از کاستی های آن را به تدریج حل کرد.
مدیران دولتی به منافع ملی معتقد نیستند
ابراهیم رزاقی کارشناس اقتصادی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در مقطع زمانی کنونی با توجه به فساد برخی از مدیران بانکی و 200 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی باید به این سوال پاسخ داده شود که چگونه شرایط این فساد در نظام بانکی فراهم شده است؟ آیا قانون اساسی ما الگوی اقتصادی ندارد که مدت 25 سال سیاست های لیبرالی صندوق بین المللی پول را اجرا کرده ایم؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم،رزاقی تاکید کرد: مشکل ما قانون نیست بلکه مدیرانی هستند که به منافع ملی معتقد نیستند و تصور می کنند سروران مردم هستند.
وی با اشاره به اینکه به مدیران ایثارگر نیاز داریم تاکید کرد: باید فسادها پیگیری و ریشه کن و فاسدان اقتصادی محاکمه و مجازات شوند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.