کد مطلب: ۳۳۳۲۵۷

معاون وزیر نیرو:

قیمت خرید برق تجدیدپذیر ۴۰ درصد افزایش می‌یابد

قیمت خرید برق تجدیدپذیر ۴۰ درصد افزایش می‌یابد

معاون وزیر نیرو گفت: با اعمال ضرایبی در خرید برق تجدیدپذیر در ۶ ماه اول سال که مصرف برق بیشتر است، قیمت خرید تضمینی تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

معاون وزیر نیرو، از افزایش ۴۰ درصدی قیمت خرید برق تجدیدپذیر در زمان اوج مصرف برق خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز، سیدمحمد صادق‌زاده، با اشاره به وجود ۸۵ هزار نیروگاه بزرگ و ۲ هزار نیروگاه کوچک تجدیدپذیر، گفت: با اعمال ضرایبی در خرید برق تجدیدپذیر در ۶ ماه اول سال که مصرف برق بیشتر است، قیمت خرید تضمینی تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد برق تولیدی در نیروگاه بادی و خورشیدی در زمان ۶ ماه پیک تولید می‌شود، ادامه داد: قیمت خرید تضمینی از نیروگاه‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگاواتی برق خورشیدی ۳۲۰ تومان و از نیروگاه‌های مقیاس کوچک ۸۰۰ تومان است.

معاون وزیر نیرو با اشاره به افزایش سهم عوارض برق از ۸ به ۱۰ درصد در لایحه بودجه جدید، ادامه داد: این منبع که هم‌اکنون در مجلس است برای توسعه برق روستایی و انرژی تجدیدپذیر مصرف خواهد شد که این افزایش، سبب گرایش بیشتر مردم برای سرمایه‌گذاری در این بخش خواهد شد، پس با این اطمینان که سرمایه آنها قابل بازگشت است.

صادق‌زاده، رقم قابل اختصاص به توسعه انرژی تجدیدپذیر و برق‌رسانی روستایی را هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان دانست و افزود: تا کنون ۵۸۰ میلیارد تومان آن را توانیر از مردم دریافت کرده است که ۴۲۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته که امیدواریم تا پایان سال، مابقی نیز اختصاص یابد.

نصب هزار واحد جدید نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال

رئیس ­سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی­ گفت:در ۲ سال گذشته بیش از ۲ هزار واحد نیروگاه تجدیدپذیر مقیاس کوچک و خورشیدی به بهره‌برداری رسیده است که تا پایان سال هزار واحد جدید دیگر نیز راه‌اندازی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه احداث هر واحد ۱.۳ اشتغال ایجاد می‌کند،­ گفت: ۹۰ واحد از نیروگاه‌های تجدیدپذیر جز نیروگاه‌های مگاواتی بزرگ هستند که در مجموع،​ ظرفیت آنها به ۶۷۰ مگاوات رسیده است.

صادق‌زاده­ با بیان اینکه سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در سبد برق کشور از ۲ دهم درصد به یک درصد افزایش یافته است­ ادامه داد: اگر با روند فعلی در این بخش پیش برویم تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵ درصد هدف‌گذاری انجام شده در تامین برق از انرژی‌های تجدیدپذیر خواهیم رسید.

وی­ با اشاره به کاهش سرمایه‌گذاری‌های خارجی پس از اعمال تحریم‌ها اضافه کرد: این محدودیت نتوانست رشد انرژی‌های تجدیدپذیر را در کشور متوقف کند؛ بلکه سرمایه‌گذاری را از نوع خارجی به داخلی تغییر داد و در دو سال گذشته نیز انتقال تکنولوژی به کشور اتفاق افتاده است.

صادق‌زاده با بیان اینکه هم‌اکنون تکنولوژی انرژی‌های تجدیدپذیر عمومی شده و در اختیار آحاد مردم قرار گرفته است، گفت: آشنایی مردم با انرژی‌های تجدیدپذیر سبب جذب سرمایه‌های سرگردان به بازار زیرساختی خواهد شد که افزایش تولید برق را برای کشور به همراه دارد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی در خصوص اصلاحیه قانون عوارض برق افزود: در این اصلاحیه، آماده که عوارض برق صددرصد تخصیص یافته تلقی ­و هرگونه دخل و تصرف در آن به معنای تصرف در اموال عمومی تلقی می‌شود؛ بنابراین،­ اختصاص آن فقط برای برق‌رسانی به روستاها و انرژی تجدیدپذیر بوده و برداشت از آن نادرست بوده است؛ ضمن اینکه نرخ رشد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ۷۰ درصد بوده که طبق پیش‌بینی انجام شده این رقم امسال ۴۰ درصد خواهد بود که نرخ رشد مناسبی است.

صادق‌زاده با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد تجهیزات و فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ساخته می‌شود، گفت: سال گذشته یکی از بزرگترین خطوط تولید صفحه‌های خورشیدی در شیراز راه‌اندازی شده است که راه‌اندازی این خطوط و ساخت تجهیزات در کشور سبب کاهش مبلغ مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در این نوع نیروگاه‌ها است. ۹۰ درصد نیروگاه‌های مقیاس کوچک در مناطق محروم به خصوص در روستاها احداث می‌شود که روستاها عموما در­ مناطقی هستند که در اثر خشکسالی آب کشاورزی خود را­ از دست داده‌اند و با نصب این نیروگاه‌ها به جای محصولات کشاورزی برق تولید می‌کنند.

منبع: صداوسیما

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.