به گزارش تجارتنیوز، در روز ۲۳ اردیبهشت بود که به دستور مقامات قضائی قیمت خودرو از سایتها حذف شد. هدف وزارت صمت که در آن زمان درخواست چنین حکمی را داده بود، کنترل قیمتها و محدود کردن سوداگران ملک و خودرو بود.
بررسی قیمت خودروها از اردیبهشت تاکنون نشان میدهد که نه تنها این هدف کنترلکنندگان قیمت خودرو محقق نشده بلکه قیمتها سرسام آور افزایش یافتهاند.
در این گزارش براساس دادههای سایت باما، بررسی روند افزایش قیمت دو خودرو داخلی و خارجی به خوبی این مسئله را تایید میکند که حذف قیمتها از پلتفرمهای آنلاین آگهی کارساز نبوده است.
افزایش قیمت ۵۳ میلیونی
پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۹۹ در اردیبهشت ۱۳۷ میلیون تومان قیمت داشت. در ۱۷ تیر درست یک روز بعد از اعلام قیمت سهماهه دوم از سوی ایرانخودرو قیمت این محصول به ۱۴۱ میلیون تومان رسید. در ۲۹ مرداد دلار در آستانه روند افزایشی بود که این خودرو در بازار به قیمت ۱۶۸ میلیون تومان رسید.
هفته اول مهر با تصمیم بانک مرکزی دلار آرام گرفت ولی قیمت این خودرو همچنان روند صعودی خود را حفظ کرد و به نرخ ۲۲۷ میلیون تومان رسید. در شش آبان با اعلام قیمتهای جدید برای سهماهه سوم بار دیگر قیمتها رشد کرد و از مرز ۲۳۵ میلیون تومان نیز گذشت. حدود ۱۰ روز بعد و با اعلام نتایج اولیه انتخابات آمریکا، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ کمی ریزش کرد و به ۲۲۵ میلیون تومان رسید.
با آغاز دی و پیش از اعلام قیمتهای جدید از سوی شورای رقابت قیمت این خودرو به ۱۷۸ میلیون تومان و یک روز بعد از فرمول جدید شورای رقابت این محصول به ۱۹۰ میلیون تومان رسید. در ۱۷ دی با اعلام بازگشت قیمت آگهیهای خودرو با کمی افزایش این خودرو ۱۹۵ میلیون تومان شد. در نهایت ۱۰ روز بعد از بازگشت قیمتها پژو ۲۰۶ تیپ ۲ روی ۱۹۲ میلیون تومان آرام گرفت.
در واقع خودرو ۲۰۶ پس از حذف قیمتها در آگهیهای آنلاین تا بازگشت قیمتها یعنی در بازه زمانی ۸ ماهه، ۵۳ میلیون تومان (۳۸ درصد) افزایش یافته است.
این نوسان شدید در خودروهایی مانند تیبا صندوقدار تیپ SX نیز رخ داد. قیمت این خودرو پیش از اعلام دستور دادستانی ۷۷ میلیون تومان بود اما در حال حاضر ۱۱۵ میلیون تومان است.
در خصوص خودروهای خارجی نیز این موضوع صدق میکند. هیوندای سانتافه مدل ۲۰۱۷ (کرمان موتور) در زمان برداشتن قیمتها، حدود یک میلیارد تومان خرید و فروش میشد اما با شیب تند افزایش قیمتها پس از اعمال افزایش قیمت سه ماهه سوم به بیش از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید.
اگر چه این خودرو طی ماههای اخیر افت قیمت داشته اما در دوره حذف قیمتها در نیمه دوم دی حدود دو میلیارد تومان قیمت داشت؛ یعنی ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
نائب رئیس اول اتحادیه نمایشگاهداران خودرو در گفتگو با تجارتنیوز درباره علت افزایش قیمت خودرو عنوان کرد: عدم واردات خودرو، نوسانات قیمت دلار، عدم تولید و تحویل به موقع خودرو و در مقابل بالا بودن تقاضای مردم برای خرید این کالا موجب افزایش قیمت آن شده است. در واقع مسئولان با تصمیماتی که میگیرند باعث این افزایش قیمتها هستند.
اسد کرمی ادامه داد: با کاهش ارزش پول ملی، مردم برای این که از تورم جا نمانند به دنبال این هستند که دارایی نقدی خود را به کالا تبدیل کنند و مجبور به خرید خودرو میشوند.
الان در اقلیم کردستان بیاید با 5 هزار دلار که میشه 140 میلیون یه ماشین دست دوم تویوتا یا کیا بخرین
لطفا” یکسال خودرو نخرید، همون ماشین که دارید رو سوار بشین، هیچ اتفاقی براتون نمیفته، قیمت ها کاهش پیدا میکنه
خاهشان نخرین وقتی نخرین به نصف قیمت هم میرسه
سلام .به نظرمن مردم اصلان نبایدازایران خدروماشین صفربخرندچون که هم زمانی که میخان بفروشن افت قیمت داره هم ضررنبایداصلان بخرن تاقیمتا خودبه خوداتوماتیک بیادپایین
نظر امیرمحمد درسته خیلی راحت می تونند دلالها را حذف کنند
به یزدان که گر ما خرد داشتیم کجا این سرانجام بد داشتیم
پدر همه دراوردن
باسلام کنترل قیمتها بسیارراحت است وکسانیکه سود آنچنانی برایشان دارد تن به این کارنمیدهندنمایندگیها اگر ازفردا تولیدات بروز خودروسازان را درنمایندگی بفروش برسانند وشروط فروش این باشدکه ظرف یکماه باکیلومتر1000 وظرف سه ماه باکیلومتر۳000 و5ماه باکیلومتر5هزارویکسال 15هزار برای گارانتی مراجعه کنندقطعا مصرف کننده واقعی برای خریدمراجعه میکندوسودجویانی که ممکن است خودرویی را درعرض یکسال چندین بار با کامیون یاتریلی ازاین شهربه آن شهربرای فروش جابجامیکنندوهرباریک تاچندمیلیون کرایه پرداخت میکنندوهزینه دلالی و….. که درآخر همه هزینه ها رو مصرف کننده بدبخت پرداخت میکند .پس بهتره فروش فوری نقدی یا اقساطی درخودنمایندگی ها وحتی درنمایشگاههای خودرو که معتبرهستند باهمان نرخ سراسری مصوب بفروش برسدوظرف فروش آنی گارانتی فعال وبصورت اینترنتی یاپیامکی به مبدا فروش خودرو تاریخ شروع بکارش ثبت شود ومعضل دلال بازی حذف شود گاهی خودرویی دیده میشودکه 3تا4سال چندین دست معامله میشود وباهمان مدل صفرکیلومتر بعدازچندسال معامله میشودکه پسندیده نیست و واقعا مضخرف است که بدست مصرف کننده نمیرسد اگرفروش فوری باتحویل فوری انجام شود قیمت کارخانه وبازار یکسان میشود وهجمه مردم کاهش می یابدودراین نوع فروش مصرف کننده واقعی صفرازنمایندگی میخرد وکارکرده ها دربازار مورداستقبال دلالان قرارمیگیرد وازقیمت نمایندگی هم عبورنخواهد کرد .متأسفانه دلالانی هستندکه سودهای کلانی ازهمین ماوالتفاوت قیمت کارخانه تابازاربه جیب میزنندونظم بازار را بهم ریخته اند وبا تشکیل کانالهای مجازی هرروز قیمت خودروها رابالا وبالاتر میبرند . باتشکر
باید میشدی وزیر راه و ترابری ، بخدا همین الان هیچکدام از مسئولان به این فکر نرسیدند ، انشالله نوشته شما را میخوانند و آدم میشوند
دلال خود شورای رقابت و خود رو سازها هستند نمیذارند قیمت بیاد پایین حذف قیمت از فضای مجازی . شرط افزایش قیمت در ازای تولید بیشتر. افزایش قیمت بعدا از کاهش تورم و باز گرداندن قیمتها به فضای مجازی در حالی قیمت بازار کاهشی بود .اینا همه دلایلی هستند که نشان میدهد عوامل گرانی خوشون هستند
خوش به غیرتت
احسنت
الان راهکار دولت چی بود ؟؟؟؟ تلکه کردن جیب مردم
عالی شد ، قیمت را نزنند که ملت نتوانند مقایسه کنند و بی عرضه گی نظام و دولت را ببینند ، اینترنت ضعیف و در پاره ای از وقتها قطع میگردد که ملت با هم در ارتباط نباشند ، خوب راه ،، اهریمنی ،، دیگری هم در چنته دارید که رونمایی کنید؟