تجارتنیوز گزارش میدهد:
قیمت نفت کاهشی شد/ اوپک پلاس همچنان به دنبال نفت ۱۰۰ دلاری
بهرغم پیشبینیها از نفت 100 دلاری به دنبال سیاستهای کاهش عرضه اوپک پلاس، قیمت نفت از روز گذشته روند نزولی گرفت و امروز از 90 دلار در هر بشکه هم پایینتر آمد.
به گزارش تجارتنیوز ، قیمت نفت در واپسین روزهای هفته گذشته و در شرایطی که سرمایهگذاران چشم انتظار روند صعودی نفت بودند کاهش یافت. روز گذشته، یعنی در اولین روز کاری هفته بازارها نیز قیمت نفت روند نزولی را در پیش گرفت و به کف کانال 90 دلار رسید. امروز نیز بازار به روند نزولی خود ادامه داد و تا ظهر سهشنبه، 25 مهر 1402، نرخ 89.75 دلار در هر بشکه را ثبت کرد.پ
در واقع نفت برنت، بهعنوان شاخص اصلی بازار، پس از طی روند افزایشی هفته گذشته و چشم انتظاری سرمایهگذاران در مورد تحولات نفتی پس از جنگ اسرائیل و حماس و البته آسیب احتمالی به اقتصاد جهانی در خاورمیانه، روند معکوس را طی کرد و کاهش یافت.
نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت نیز بهعنوان شاخص تعیینکننده قیمتها پس از عبور از قله 90 دلار در هفتم مهر ماه، روزهای پر نوسانی را پشت سر گذاشت و تا ظهر امروز با ثبت افت 0.38 درصدی نسبت به روز گذشته، شاخص 85.34 دلار را ثبت کرد.
این درحالی است که هر دو شاخص نفتی در روهای پایانی هفته گذشته نزدیک به شش درصد افزایش یافتند و بالاترین درصد سود روزانه خود را از آوریل ثبت کردند. چراکه در شرایط جنگی خاورمیانه سرمایهگذاران با احتمال گستردهتر شدن درگیریها قراردادها را سرمایهگذاری کردند.
به اعتقاد هیرویوکی کیکوکاوا، رئیس مؤسسه اناس تریدینگ، سرمایهگذاران در تلاش هستند تأثیر تنشها را ارزیابی کنند. در حالی که یک حمله زمینی در مقیاس بزرگ پس از ضربالاجل ۲۴ ساعته رژیم صهیونیستی به ساکنان نیمه شمالی نوار غزه برای ترک منازلشان هنوز آغاز نشده است.
او همچنین پیشبینی کرده است تأثیری که ممکن است کشورهای تولیدکننده نفت را درگیر کند تا حدودی در قیمتها لحاظ شده است، اما اگر تهاجم زمینی واقعی رخ دهد و بر عرضه نفت تأثیر بگذارد، قیمتها به راحتی از ۱۰۰ دلار برای هر بشکه فراتر میرود.
3 سناریو از قیمت نفت
گرچه نمودارهای بازار نفت در روزهای گذشته نزولی بودند، اما این کاهش چندان چشمگیر نبود و میزان درصد کاهشی شدن قیمتها بسیار پایین بود. اما همه این فراز و فرودها نشات گرفته از شرایط حاکم حال حاضر در خاورمیانه است.
بلومبرگ در همین باره گزارش داد در صورتی که ایران به درگیریهای نظامی فلسطین و اسرائیل ورود کند، قیمت نفت در بازار جهانی افزایش شدیدی را تجربه خواهد کرد و نهایتاً اقتصاد جهانی وارد رکود میشود.
کارشناسان بلومبرگ معتقدند سه سناریو وجود دارد؛ اول محدود ماندن بخش قابل توجهی از درگیریها در داخل سرزمینهای اشغالی است و دومی گسترش درگیریها به لبنان و سوریه و سوم؛ شکل گیری تقابل مستقیم بین ایران و رژیم صهیونیستی است. گرچه هر سه سناریو به افزایش قیمت نفت، تورم و کاهش رشد اقتصاد جهانی منجر خواهد شد، اما شکل گرفتن یک جنگ مستقیم بین ایران و رژیم صهیونیستی بیشترین خسارتها را به بار خواهد آورد.
کارشناسان میگویند هرچقدر درگیریهای نظامی بیشتر شود، تبعات جهانی آن گستردهتر خواهد بود. درگیری در خاورمیانه تبعاتی را برای همه جهان به بار خواهد داشت؛ چراکه این منطقه یکی از تأمینکنندگان مهم انرژی برای جهان محسوب میشود و تنگه هرمز به عنوان یک گذرگاه کشتیرانی حیاتی در آن قرار دارد.
گسترش درگیریها به افزایش قیمت نفت در بازار جهانی به ۱۵۰ دلار در هر بشکه منجر خواهد شد و نرخ تورم در جهان برای سال ۲۰۲۴ را به ۶.۷ درصد خواهد رساند.
در همین حال اما تلاشها برای به پایان رساندن جنگ میان اسرائیل و حماس ادامه دارد و در صورت آتشبس قطعا با کاهش قیمت نفت با شیب تندتری مواجه خواهیم شد.
برای اطلاعات بیشتر صفحه سوخت و انرژی را در تجارتنیوز دنبال کنید.
نظرات