به گزارش تجارتنیوز، گوجه فرنگی هم مشمول عوارض صادراتی شد. طبق ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی به سازمان گمرک از این پس صادرات گوجه با پرداخت تعرفه ۶۰۰۰ تومانی امکانپذیر است. این تصمیم گویا در راستای جلوگیری از صادرات بیرویه و تعدیل قیمت گوجه فرنگی در بازار اتخاذ شد.
طبق این ابلاغیه و توضیح سرپرست دفتر بازرگانی داخلی وزارت کشاورزی به ایسنا، عوارض صادراتی ۶۰۰۰ تومانی برای گوجههایی است که خارج از گلخانه پرورش مییابند. بدین ترتیب فرآیند صادرات گوجه فرنگیهای گلخانهای به روال قبل ادامه مییابد.
اما این تصمیم ناگهانی که از دوم خرداد لازمالاجرا شد چه تاثیری روی این بازار، میزان صادرات و قیمت گوجه فرنگی میگذارد؟
قیمت گوجه چند؟
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، در پاسخ به این پرسش گفت: این تصمیم باید زودتر اتخاذ میشد. ما در حال حاضر با افت قیمت گوجه فرنگی مواجه شدهایم. امروز هر کیلو گوجه فرنگی در بازار مرکزی میوه و ترهبار با نرخ ۱۰ هزار تومان عرضه میشد.
مصطفی دارایینژاد درباره احتمال از دستدادن بازارهای صادراتی و کاهش ارزآوری بخش کشاورزی توضیح داد: ما با صادرات گوجه فرنگی موافقیم. اما زمانی فروش به خارج خوب است که بازار داخلی بدون مشکل باشد. تجربه نشان میدهد هر گاه صادرات گوجه فرنگی رونق مییابد، بازار داخلی با کمبود مواجه میشود. در نتیجه قیمت گوجه به طور نامتعارف افزایش مییابد.
او ادامه داد: عوارض صادراتی باعث میشود تا تنها مازاد تولید از مرزها خارج شود. اعتقاد اصلی ما این است که در زمان کمبود در بازار داخلی، صادراتی صورت نگیرد.
وی با اشاره به مشکلات گذشته تشریح کرد: پیش از این صادرات گوجه فرنگی بدون تعرفه انجام میشد و با وجود کمبود داخلی، گوجههای تولیدی سر از بازارهای صادراتی درمیآورد. چراکه در نبود تعرفه فروش گوجه به دلار برای تاجران و تولیدکنندگان سود سرشاری داشت.
صادرات گوجه همچنان بهصرفه است
دارایینژاد درباره وضعیت فعلی بازار گوجه فرنگی تصریح کرد: در مدت اخیر قیمت گوجه فرنگی روند نزولی داشت. با تصمیم جدید وزارت کشاورزی، احتمالا قیمتها بیش از این هم کاهش یابد. از این رو حتی با تعرفه ۶۰۰۰ تومانی صادرات گوجه فرنگی صرفه زیادی دارد. چراکه در بازار ارز هم شاهد افزایش قیمت دلار هستیم.
بر اساس اعلام این فعال صنفی، گوجههایی که اکنون صادر میشوند، اصطلاحاً سوپرلوکس هستند و کیفیت بسیار بالایی دارند. اما گوجه هایی که در داخل به فروش میرسند گوجههای معمولیاند.
او اضافه کرد: گوجه در ایران چهارفصل است و در هر ناحیهای که گوجه تمام شود از منطقهای دیگر تامین خواهد شد. بهعنوان مثال اگر گوجه دزفول تمام شود، گوجه جیرفت برداشت میشود.
دارایینژاد در پایان خاطرنشان کرد: اکنون کشت گوجه کم نیست و به اندازه کافی گوجه وجود دارد. حتی اگر صادراتی صورت بگیرد، بعید است که قیمت گوجه به شکل چشمگیری افزایش یابد.
برای مطالعه بیشتر خبر ممنوعیت صادرات ۴ محصول کشاورزی لغو شد را بخوانید.
سلام
من خودم کشاورزم و گوجه میکارم.
آقای وزیر با این تعرفه که اختیار کردین بجای اینکه به فکر فلاکت و بدبختی کشاورز باشین برعکس باعث نابودی کشاورز شدین!
با این وضعیت گرانی و اوضاع بد اقتصادی فقط سودی که باید به کشاورز برسه به جیب دولت سرازیر میشه!
اینم از مقاومت اقتصادی و حمایت از کشاورز
گوجه برای کشاورز کیلویی و 2هزار تمام میشه الکی جو ندید، بستگی به تناژ محصول داره، 100 تن هر هکتار برداشت کنی زیر 2 هزار تومان هزیته کاشت میفته، کیلویی 5 تومان کشاورز پادشاهی میکنه، هکتاری 300 سود میگیره، کارمند بدبخت با یک سال بدبختی میگره 100 تومان
قیمت تمام شده هر کیلو گوجه پای کشاورزبی نوا ۵ هزارتومان تمام می شود،اون به امید صادر شدن محصولش کشت کرده که هم برای کشور ارز اوری کنه و هم نتایج زحمتش را ببینه،بعد یهویی وزیر با قیمت دستوری و … و گذاشتن عوارض سنگین به یکباره جلو صادرات را میگیره،این یعنی واگذاری بازار عراق به ترکیه
چرا همه چیز و کالاها و کرایه ها چند برابر می شوند و فقط مردم منتظر ارزان شدن دسترنج کشاورز بی نوا بشوند،ایا این عدالت هست؟
کجامیدانید.که کشاورزبدبخت چقدردرانتظاربازارخوب است…تامرزههبازنباشه کشاورزورشکسته است..لطفامسول بیسوادوبیتجربه نگذاریدمسول قیمتگذاری.صادرات…شمابیاید مستقیماازکشاورز نه ده هزارتومان ..بلکه هفت هزارتومان خریداری کنید کشاورز راضیه بازارهم برای مردم مناسب…دلالهاهستند بیشترین سودرا خواهندکرد…این مافیای کشاورزیست…خدالعنت کنه بانیه بدبختی کشاورزان را….مگریک خانواد درماه چقدرگوجه مصرف میکنه..مامیگیم سه کیلیو…نه پنج کیلو…درکیلودوازده ضربش کنیم میشه شصت هزار….بعداعتراض میکنیدبه کشاورز…لطفا قدرکشاورزان ضعیف رابدانید