کد مطلب: ۶۸۷۴۰۵

هشدار ۱۴۰ فعال بازار به رئیس سازمان بورس/ علت خروج ۱۶۰ هزار میلیاردی نقدینگی از بورس چیست؟

هشدار ۱۴۰ فعال بازار به رئیس سازمان بورس/ علت خروج ۱۶۰ هزار میلیاردی نقدینگی از بورس چیست؟

۱۴۰  نفر از فعالان بازار سرمایه در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس درباره خروج ۱۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه این بازار هشدار داده‌اند. در این نامه چه نکاتی اشاره شده است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، بورس هفته بدی را پشت سر گذاشت و با ریزش‌های پیاپی نگرانی جدیدی را در بازار ایجاد کرده است. نگرانی اصلی که فعالان بازار در این نامه عنوان کرده‌اند از دست رفتن اندک اعتمادی است که در این بازار باقی مانده است.

نکته دومی که این فعالان به آن اشاره کرده‌اند این است که بورس، مهم‌ترین نقش را در تامین مالی شرکت‌ها ایفا می‌کند و اگر سرمایه‌ها از بورس وارد دیگر بازارها شود، مشکلات زیادی ایجاد می‌شود.

نویسندگان نامه، در ادامه به این مساله پرداخته‌اند که چه عواملی باعث شده که بورس شرایط کنونی را تجربه کند و بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه از این بازار خارج شود.

متن نامه فعالان بازار به عشقی

در این نامه آمده است: همانگونه که مستحضر هستید بازار سرمایه روزهای سخت و بحرانی را می‌گذراند و به علت از دست رفتن اعتماد عمومی شاهد کوچ ۱۶۰ هزار میلیارد تومان از این بازار بوده‌ایم و در حال حاضر این بازار از عدم نقدینگی رنج می‌برد و شاهد ورود سیل نقدینگی و سوداگری در دیگر بازار ها از جمله ارز ، ملک ، خودرو ، کالا و مواد غذایی هستیم.

مستحضرید این بازار نقش اساسی در تامین مالی شرکت‌ها و کمک به اجرای طرح‌های نیمه تمام شرکت‌ها ایفا می‌کند و در شرایطی که ۱۰۰ میلیارد دلار پروژه در بخش‌های نفت و گاز و پتروشیمی و…تعریف شده‌، با حمایت از بازار سرمایه می‌توانیم به شتاب گرفتن این پروژه‌ها کمک کنیم.

در ادامه این نامه آمده است: سیاست‌های مختلف همچون قیمت‌گذاری دستوری وضع عوارض صادراتی -حذف مشوق‌های مالیاتی-عدم توجه

به مزیت تولید ، باعث فرار سرمایه‌ها از بازار سرمایه به بازارهای موازی شده است. بدیهی است این کوچ نقدینگی از بازار سرمایه به سایر بازارها، موجب تورم افسارگسیخته و فشار مضاعف به مردم شده و شرایط گذران زندگی را سخت‌تر از همیشه کرده است و هیچ منفعتی هم برای بنگاه‌های معظم کشور به وجود نیاورده و تمام نقدینگی به جای شرکت در افزایش سرمایه‌، عرضه اولیه و رونق بازار ثانویه به‌عنوان محرک سرمایه‌گذاری در بازار اولیه‌، فقط صرف سوداگری شده است .

لذا بازگشت بازار سرمایه به روال طبیعی می‌تواند علاوه بر جذب نقدینگی سرگردان جامعه و کاهش تورم‌، موجب تشکیل سرمایه ثابت و رونق و توسعه کسب‌و‌کارهای ملی شود. این شرایط جهت بازگشت اعتماد و جریان نقدینگی به سمت بازار سرمایه، نیازمند اقدامات فوری و کوتاه‌مدت از طرف ارکان بازار سرمایه می‌باشیم.

پیشنهادات فعالان بازار به عشقی

در ادامه به دسته‌ای از این اقدامات که با فوریت در دسترس و ید مدیریت این بازار است اشاره می‌شود:

-ممنوعیت فروش صندوق‌های توسعه و تثبیت و بازارگردانانی که تعهد خرید خود را انجام نمی‌دهند

-فراهم ساختن امکان خرید صندوق‌های توسعه و تثبیت در دامنه مثبت

-الزام صندوق‌های درآمد ثابت بزرگ در رعایت حداقل نصاب خرید سهام و افزایش حد نصاب خرید سهام

-تعلیق عرضه اولیه‌های و پذیره‌نویسی‌های جدید، تا زمانی که بازار به روال طبیعی برگردد. (حداقل پایان سال ۱۴۰۱)

-حذف معاملات الگوریتمی و خاموش کردن ربات‌ها

شایان ذکر است، همواره تصحیح سیاست‌های کالان پولی و مالی و عدم دخالت دولت در قیمت‌گذاری بازارها، دارای اهمیت بسیار بالاتری است که پیگیری مستمر نهاد ناظر را می‌طلبد و خواسته اساسی امضا کنندگان این نامه است.

اسامی فعالان بازار که در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس خواستار اصلاحاتی در بازار شدند.

147

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • مصطفی

    پول ملت گروگان گرفتند وبرای آزادیش هم بالای ۵۰درصد میگیرن یا اینکه میگن آنقدر صبر کن زیر پاتان علف سبز بشه. سودبانکی بی ارزش شدن پولمان نداشتن پول برای میانگین وکی رسیدن به اصل پولمان هم فقط خدا میدانه.چقدر شرمنده خانواده شدم خدایا خودت یه کاری انجام بده

  • ناشناس

    سفته بازهای بورسی 99 ملت را بیچاره کردند اینها هم دست داشتند خودشون نقد شدند مردم را به ماندن تشویق می کردن

  • ناشناس

    سفته بازهای بورسی 99 ملت را بیچاره کردند اینها هم دست داشتند خودشون نقد شدند مردم را به ماندن تشویق می کردن

  • ناشناس

    دولت رهامون کن بزار دوزار پولمون صفر نشه

  • غلامعلی

    تا زمانیکه خرید و فروش و نگهداری ملک معاف از مالیات باشد و پایه مالیاتی آن با نرخ‌های عهد قاجار محاسبه شود هیچ بازاری توان رقابت با آن را ندارد حتی دلار و سکه هم تابع بازار مسکن است

  • کامران

    با درود، آقایان، دولت کریمه سرمایه ملت را به گروگان گرفته اند. یک نگاه ساده به وضعیت دو نماد فاسد بورس یعنی دارا یکم و پالایش بندازید تا به عمق فاجعه پی ببرید. دو سال نزول پی در پی و 50 درصد زیر ارزش

  • هوشنگ

    اگر حقوقی ها در بازار فعال باشند بورس متعادل میگردد و صحنه سایر بازارها هم باید از دللالی پاک شود آنهم با تنظیم گری مالیات ها

  • ناشناس

    عزیزان سهام دار بورس،تنها کسی که دغدغه سهامداران را ندارد خود آقای عشقی است چون ایشان دست پرورده خودشون است ،،اقایانی پر مدعای دیروز هم که همه چیز را به گردن دولت روحانی می‌انداختن،حالا که همگی قدرت در دست گرفتن ،چون سواد اقتصادی ندارند و فقط پوز اقتصادی میگرفتن،همابی ازشون گرم نمیشه،در یک جمله بورس آیینه تمام عیار کشورهاست مملکت نابود شده،

  • ناشناس

    آقای رئیسی چی شد اون همه وعده ک برای بازار سرمایه میدادی؟ مردم فهمیدن فرقی با روحانی نداری ک بدتری

  • ناشناس

    واقعیت این است که ملت نا آگاهانه وارد بورس شدند و تحت تأثیر زیان های متعدد که هر چند سال یکبار با طرفندهای دولت و حقوقی ها و …. از جیبشان پرداختند ، دیگر به سادگی قبل به بورس و این قبیل بازارها اعتماد نمیکنند . به قول معروف آدم عاقل از یه سوراخ دوبار گزیده نمیشه .