کد مطلب: ۲۸۷۱۵۷

نزدیکی ترکیه به تهران و مسکو باعث نارضایتی آمریکا شده است

نزدیکی ترکیه به تهران و مسکو باعث نارضایتی آمریکا شده است

یک کارشناس مسائل ترکیه با اشاره به تنش ایجاد شده در روابط ترکیه و آمریکا اظهار کرد: به نظر می‌رسد که اردوغان در نهایت ناگزیر خواهد بود که با دولت آمریکا بر سر مسائل اقتصادی بین دو کشور به توافق برسد و سازش کند .

بهرام امیراحمدیان با بیان این‌که در مقطعی دولت آنکارا با مسکو در مورد سرنگونی سوخوی ۲۴ روسیه بوسیله ترکیه درگیر شد و روابط دو کشور تنش آلود شد ، اظهار کرد: در آن مقطع دولت ترکیه نیازمند حمایت ناتو بود ولی ناتو از ترکیه حمایت نکرد و آنکارا نیز به این نتیجه رسید که نمی‌تواند بر روی پشتیبانی ناتو حساب چندانی باز کند. در مورد مسائل مهاجرین نیز در چند مدت اخیر ترکیه با اروپا دچار اختلاف و درگیری شده و همه این مسائل باعث شده که ترکیه روابط نزدیک‌تری را با روسیه داشته باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز،این کارشناس مسائل ترکیه با اعتقاد بر این‌که نزدیکی دولت ترکیه به روسیه موجب ناراحتی غرب از جمله آمریکا شده است، تصریح کرد: پس از کودتای 2016 در ترکیه، دولت اردوغان با کسانی که تصور می‌کرد در این کودتا نقش داشته‌اند برخورد جدی و بعضا خشنی کرد ، چنان که در این برخوردها اصول حقوق بشری مورد نظر اروپا و آمریکا به نوعی زیر پا گذاشته شد. فضای بسته‌ای برای رسانه‌ها ایجاد شد و همین تحولات و فشار اروپا و آمریکا به ترکیه باعث شد که دولت آنکارا به سمت ایران و روسیه گرایش بیشتری پیدا کند چنانکه می‌بینیم هر سه کشور در حال حاضر در مورد سوریه به صورت نسبتا هماهنگی عمل می‌کنند.

وی با بیان این‌که همان‌طور که اشاره شد تغییر رویکرد ترکیه در مورد محیط پیرامونی خود موجب نارضایتی غرب شد، افزود: در کودتای نافرجام 2016 دولت ترکیه یک کشیش آمریکایی را که سال‌ها بود در سفارت واشنگتن در آنکارا فعالیت داشت به اتهام همکاری با کودتاچیان بازداشت کرد. این اقدام آنکارا موجب نارضایتی شدید دولت واشنگتن شد. از طرف دیگر آنکارا نیز خواهان استرداد عبدالله گولن از سوی آمریکا بود که و اشنگتن نیز این خواسته را اجابت نکرد. اینها همه بر تیرگی روابط دو کشور افزود.

این کارشناس مسائل ترکیه با بیان این‌که در این مقطع دولت آنکارا برای این‌که اهمیت خود را به غرب نشان دهد، نزدیکی هرچه بیشتر به روسیه و ایران را انتخاب کرد، ادامه داد: در پی تیرگی روابط ترکیه و آمریکا، دولت واشنگتن تحریم‌هایی علیه آنکارا وضع کرد چنانکه اکنون این کشور نیز در کنار ایران و روسیه به عضویت باشگاه تحریم‌شدگان از سوی آمریکا در آمده است .

وی با بیان این‌که ایران و روسیه، روابط اقتصادی چندانی با آمریکا ندارند ولی ترکیه از نظر اقتصادی وابسته به آمریکاست، ادامه داد: قطعا تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه، این کشور را با مشکلات گسترده‌ای روبه‌رو می‌کند از جمله این‌که ترامپ اعلام کرده تعرفه واردات بر آلومینیوم و فلزات ترکیه به آمریکا را دو برابر خواهد کرد و از دیگر سو از سقوط ارزش لیر نیز ابراز خشنودی کرد.

امیراحمدیان با بیان این‌که اردوغان در مقاطع بحرانی مختلف نشان داده که فردی سازش پذیر است و از اصول خود عقب‌نشینی می‌کند، گفت: در جریان درگیری ایجاد شده بین روسیه و ترکیه، آنکارا به خاطر وابستگی گازی که به ترکیه داشت مجبور به سازش با دولت روسیه شد و از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرد.

وی ادامه داد: گرچه در حال حاضر اردوغان اعلام کرده است که اگر آمریکا دلار دارد، ترکیه خدا را نیز دارد، ولی قطعا بیان این سخنان کافی نیست و اردوغان باید به افکار عمومی ترکیه پاسخ دهد تا آنها را از دولت خود راضی نگه دارد. در مقطعی که ترکیه با قبرس دچار مشکل شد و این موضوع بر مسائل پولی و بانکی ترکیه تاثیرگذار بود مردم ترکیه به صحنه آمدند و به دولت کمک کردند. اکنون نیز اردوغان از مردم خواسته که ارزهای خود را به بانک‌ها بفروشند، ولی باید به این موضوع توجه داشت که وضعیت کنونی ترکیه با آن دوران متفاوت است و جمعیت زیادی در ترکیه مخالف اردوغان هستند و تمایلی به ادامه حکومت او ندارند، بنابراین به تقاضای کنونی اردوغان برای حمایت از ارز ملی این کشور توجهی نخواهند کرد. با توجه به این مسائل به نظر می‌رسد که اردوغان در نهایت ناگزیر می‌شود که با دولت آمریکا به توافق برسد و سازش کند.

منبع:ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.