خبر فوری:

کد مطلب: ۵۶۳۶۵۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

آب پرآب‌ترین استان ایران قطع شد!/ واردات آب بحران خشکسالی را رفع می‌کند؟

آب پرآب‌ترین استان ایران قطع شد!/ واردات آب بحران خشکسالی را رفع می‌کند؟

در حالی که یک سوم آب‌های جاری کشور به خوزستان سرازیر می‌شود و این استان پرآب‌ترین استان کشور به حساب می‌آمد بحران مدیریتی کار را به آنجا رسانده است که تامین آب شرب در خوزستان چالش شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، داغ شدن بحث خشکسالی بی‌سابقه در خوزستان موجب شده که دوباره بحث واردات آب جدی شود.

محمد درویش، کارشناس آب و محیط‌زیست در این زمینه به تجارت‌نیوز می‌گوید: نیاز ما واردات آب نیست، مدیریت درست و انتصاب افراد متخصص در مدیریت کشور است اما شاهد بودید که با متخصصان محیط زیست چه برخوردی شد؟

او ادامه می‌دهد: مشکل ما نبود عقلانیت است نه بحران آب و با وجود مشکلات مدیریتی، واردات آب باعث حل بحران نمی‌شود و امروز می بینیم که کشورهایی مانند امارات و عربستان و قطر و بحرین با وجود آنکه حتی یک رودخانه دائمی ندارند و همه آب خود را از طریق آب شیرین‌کن‌ها تامین می‌کنند، از ظرفیت‌های گردشگری خود نیز به بهترین نحو استفاده می‌کنند و درآمد دارند.

درویش توضیح می‌دهد: کل نیاز آب شرب تمام مردم ایران، ۸ درصد آب کشور است و حتی الان که با خشکسالی مواجه هستیم و ریزش‌های آسمانی حدود ۴۰ درصد افت داشته است به راحتی می‌توانیم آب شرب را تامین کنیم و اگر مشکل آب شرب وجود دارد به علت، ناکارآمدی مدیریتی است که با واردات هم حل نمی‌شود.

این کارشناس همچنین تاکید می‌کند: یک سوم آب‌های جاری کشور در خوزستان است و حداقل حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در خوزستان وجود دارد و در گیلان میانگین ریزش‌ها ۴ برابر میانگین کشور است اما در هر دوی این استان‌ها، کمبود آب دارند. پس چه در استان‌های مانند اصفهان و سمنان چه در استان‌هایی مثل خوزستان و گیلان با پدیده قطع شدن آب مواجه شدیم. بنابراین مشکل قهر طبیعت نیست؛ مشکل نابخردی مدیریتی است.

درویش همچنین با اشاره به تولید و صادرات کالاهای آب‌بر می‌گوید: در ساختار اقتصادی کشور توسعه پایدار هیچ اهمیتی نداشته و ما به غلط تصور کرده‌ایم با صادرات غیرنفتی و با تکیه بر صادرات محصولاتی که نیاز شدید به آب دارند مانند پسته، هندوانه، مرکبات و یونجه یا سیمان و فولاد می‌توانیم مشکلات اقتصادی کشور را رفع و رجوع کنیم در حالی که این برنامه‌ها در کشورهایی که مازاد آب دارند عملی است.

این در حالی است که ایران در کمربند خشک جهان قرار گرفته و میانگین ریزش‌های جوی آن دست کم یک سوم میانگین جهانی و تبخیر آن هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است.

درویش ادامه می‌دهد: تا زمانی که سیاست‌گذاران ما تصور می‌کنند باید به کشاورزی و توسعه صنایه آب‌بر در مناطق بیابانی و کویری اهمیت دهیم، مشکلاتی از این قبیل نه تنها کمتر نمی‌‌شود بلکه افزایش هم می‌یابد.

او در عین حال تاکید می‌کند: با بازچرخانی آب و تصفیه‌خانه‌ها، می‌توان بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب که هدر می‌رود را دوباره به چرخه برگردانیم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    متاسفانه دلسوز ،مدیر، کارشناس تو کشور نداریم که بتوانند مسأله را اصولی با برنامه رفع کنند همه دنبال جیب خودشان هستند

  • ناشناس

    همین واردات آب مونده،

  • ناشناس

    در ایران هر ابتکار انجام شود اول بفکر درآمد زایی زود رس هستن مثلاً فلان کار این قدر درآمد داره وسود بانکی اینهزینه بیشتر یاکمتره حال انجام بدیم ویا نه ولش کنبخدا اگر در انتهای مزارع وزمینهای کشاورزی یک مدل قنات به شکل پیشرفته وجدید احداث کنیم ۸۰ درصد آب که مصرف شده دوباره بر میگرده به چرخه کشاورزی واز این قبیل طرح ها که متأسفانه نه دولت نه دولت مردان حتی بطور آزمایشی هم انجام نمی‌دهند در صورتی که کشورهای پیشرفته روی کار های سرمایه گذاری میکنن که برای حتی آینده خیلی دور از است مثلاً تحقیقات حرفهای روی حیوانات با فضا وغیره کاش در مملکت ما ده آدم واقعا عاقل در راس کار بود

  • ناشناس

    عالی بود حرف راست وحق

  • داود

    بابا درست میشه نگران نباشید وبشالصابرین هیچ نگران نباشید

  • محمدی

    چرا مثل امارات وعربستان اب شیرین کن روی اب دریا نمیگذارید ولنرژی ان را با خورشید استفاده کنید یعنی ما از امارات کمتریم

  • ناشناس

    همه مشکلات کشور از نادانی است.تا زمانی که سهمیه و پارتی بازی هست مملکت همینه؟

  • ناشناس

    خوب یه چندروز آبی که دادین واسه عراقو سوریه رو قطع کنن بدن به مردم خودمون.بخدا ما ازاون موقع که هشدار دادن خیلی خیلی مراعات میکنیم.به خاطر ایران و هرچی ایرانی

  • جاسم

    همه مشکلات زیر سر دژمن است

  • ناشناس

    نمیشه یک چند وقتی آب به کویت ندهیم ومشکل مردم خوزستان را حل کنیم