به گزارش تجارت نیوز، شرکت بیمه پارسیان یکی از شرکتهای فعال در صنعت بیمه است که با دریافت مجوز از بیمه مرکزی در سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر در همه رشتههای بیمهای بازرگانی فعالیت میکند. این شرکت در سال 1403 با دریافت 17 هزار و 377 میلیارد تومان حق بیمه، بین دیگر شرکتهای بیمهای و همچنین در بین شرکتهای بورسی این صنعت، در رده نهم قرار داشت.
شرکت بیمه پارسیان در سال 1403 دارای 57 شعبه و دو هزار و 521 نماینده در سطح کشور بود. سرمایه بیمه پارسیان در حال حاضر ۱,۶۰۰ میلیارد تومان است و آخرین افزایش سرمایه این شرکت نیز مربوط به اردیبهشتماه 1403 بود که طی آن سرمایه شرکت 300 میلیارد تومان از محل سود انباشته و اندوخته سرمایهای افزایش یافت.
چرا سود خالص بیمه پارسیان 975 برابر شد؟
بر اساس صورتهای مالی بیمه پارسیان سود عملیاتی این شرکت طی سه سال اخیر حدود 100 برابر شده است. گرچه صورت سود و زیان بیمه پارسیان در پایان سال 1402 بیش از 28 میلیارد تومان زیان عملیاتی را نشان میداد اما در پایان سال 1403 این شرکت به سود عملیاتی چشمگیر پنج هزار و 793 میلیارد تومانی رسید.
همچنین، یکی از نکات قابل توجه صورت سود و زیان بیمه پارسیان این است که سود خالص این شرکت در سال 1403 حدود 975 برابر سال 1402 شد و رقم 6 هزار و 379 میلیارد تومان را ثبت کرد. این در حالی است که شرکت در همین مدت زیان ناخالص فعالیتهای بیمهای سه هزار و 52 میلیارد تومانی را تجربه کرد.
برای بررسی علت این موضوع، باید به سراغ سایر درآمدهای عملیاتی رفت که افزایش سود خالص شرکت را در پی داشت. در واقع فعالیت بیمهای نبود که باعث جهش سود خالص بیمه پارسیان در سال گذشته شد؛ بلکه واگذاری سهام شرکت «صنایع معدنی کانیسازان کیمیا» و درآمد 9 هزار و 481 میلیارد تومانی حاصل از آن، دلیل اصلی افزایش سود خالص این شرکت بود.
به این ترتیب و با ثبت سود خالص 6 هزار و 379 میلیارد تومان، رقم سود انباشته شرکت که در پایان سال 1403 معادل 46 میلیارد تومان بود، در انتهای سال 1403 بیش از 117 برابر شد و به پنج هزار و 468 میلیارد تومان رسید.
سهم 3.95 درصدی بیمه پارسیان از تولیدبیمهنامهها در سال 1403
شرکت بیمه پارسیان در سال 1403 در قالب بیش از دو میلیون قرارداد بیمه، بالغ بر 17 هزار و 383 میلیارد تومان حق بیمه تولید کرد. مقایسه این مقدار با کل حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در سال گذشته به میزان حدود 440 هزار میلیارد تومان، حاکی از سهم 3.95 درصدی بیمه پارسیان از تولید بیمهنامه در میان شرکتهای بورسی است.
همچنین بررسی عملکرد بیمه پارسیان به تفکیک رشتههای بیمهای در سال 1403 نشان میدهد که سهم قابل توجهی از بازار بیمههای اعتباری و هواپیما متعلق به بیمه پارسیان بود و این شرکت به ترتیب 19.1 و 9.7 درصد از این بازارها را از آن خود کرد.
افزون بر آن، بیشترین حق بیمه تولیدی این شرکت از لحاظ مبلغ، مربوط به بیمه شخص ثالث و بیمه درمان بود که به ترتیب ارقام هفت هزار و 113 میلیارد تومان و پنج هزار و 567 میلیارد تومان را به ثبت رساندند.
به این ترتیب 41 درصد از فروش شرکت در سال گذشته مربوط به بیمه شخص ثالث و 32 درصد از آن، مربوط به بیمه درمان بود. بیمههای بدنه، مسئولیت و زندگی نیز با ارقام هفت درصد، پنج درصد و چهار درصدی در ردههای بعد قرار گرفتند.
نسبت خسارت بیمه پارسیان؛ 12 درصد بیشتر از میانگین صنعت بیمه!
نسبت خسارت که نشان میدهد که چند درصد از حق بیمهها بابت خسارت خطرهای تحت پوشش به بیمهگزاران برگشت داده شده، در سال گذشته در شرکت بیمه پارسیان افزایش چشمگیری داشت. نسبت خسارت بالا در یک شرکت بیمه نشاندهنده این است که شرکت بخش عمدهای از درآمد خود را بابت خسارت پرداخت میکند. ممکن است در مواردی هزینههای پرداختی بابت خسارت از درآمد حق بیمه نیز بیشتر شود که این وضعیت میتواند منجر به زیان عملیاتی شرکت شود.
نسبت خسارت بیمه پارسیان که در سال 1402 حدود 63 درصد بود، در سال 1403 با 7 واحد درصد افزایش به 70 درصد رسید. این رقم در حالی ثبت شد که نسبت خسارت در کل صنعت بیمه در سال 1403 معادل 58 درصد بود. بنابراین نسبت خسارت شرکت بیمه پارسیان نه تنها در مقایسه با سال گذشته خود عملکرد ضعیفتری را ثبت کرد؛ بلکه در مقایسه با کل صنعت بیمه نیز شرایط قابل قبولی نداشت.
دستودلبازی بیمه پارسیان برای کارمندان با پاداش و عیدی 171 میلیونی!
طبق صورتهای مالی شرکت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳، این شرکت نزدیک به ۱۶۶ میلیارد تومان صرف پرداخت عیدی و پاداش به کارمندان خود کرد. از آنجا که تعداد کارمندان این شرکت در سال گذشته 970 نفر بود، میتوان نتیجه گرفت که هر کارمند به طور میانگین حدود ۱۷۱ میلیون تومان پاداش و عیدی دریافت کرد. باید در نظر داشت که رقم ۱۷۱ میلیون تومان یک میانگین است؛ ممکن است برخی مدیران یا کارکنان رده بالا پاداش بیشتر و کارکنان رده پایین، مبلغ کمتری دریافت کرده باشند.
همچنین در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام برای سال مالی منتهی به 1403/12/30 شرکت بيمه پارسيان، به هیات مدیره پنج نفره این شرکت پاداشی یک میلیارد و 200 میلیون تومانی پرداخت شد.
برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه در تجارتنیوز را دنبال کنید.