کد مطلب: ۵۸۶۷۲۳

پیش‌بینی بانک جهانی از آینده اقتصاد ایران

پیش‌بینی بانک جهانی از آینده اقتصاد ایران

تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از شرایط اقتصاد ایران گویای آن است که اقتصاد ایران در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ از رکود دوساله اقتصادی خارج شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بانک جهانی با تاکید بر خروج اقتصاد ایران از رکود دوساله، ۶ چالش پیش روی اقتصاد ایران را «تورم شدید»، «وضعیت کرونا»، «بیکاری»، «وضعیت نامعلوم آینده تحریم‌ها»، «خشکسالی و اختلال تامین انرژی‌ برای صنعت» و «تنش‌های اخیر در افغانستان» معرفی کرد. با توجه به این چالش‌ها، آینده رشد اقتصادی از نگاه بانک جهانی متوسط بوده و این رشد در محدوده ۳درصد حرکت می‌کند.

تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از شرایط اقتصاد ایران گویای آن است که اقتصاد کشورمان توانسته به کمک اقدامات کاهش‌دهنده ویروس کووید-۱۹ و افزایش تدریجی تولید نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ از رکود دوساله اقتصادی خارج شود. با وجود این، فعالیت اقتصادی ضعیف که تا حدی به دنبال تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده از سوی آمریکا علیه اقتصاد ایران به وجود آمده، کاهش درآمدهای نفتی و هزینه‌های مکرر و مرتبط با ویروس کووید-۱۹، کمبود مالی در اقتصاد ایران را گسترش داده و به افزایش فشارهای تورمی و کاهش ارزش پول بسیار قابل‌توجهی منجر شده است. بانک جهانی دورنمای رشد اقتصادی ایران را متوسط پیش‌بینی کرده است که تحت‌تاثیر چالش‌هایی چون موج‌های بعدی کووید-۱۹، نااطمینانی در محقق نشدن رفع تحریم‌های اقتصادی، تنش‌های اخیر در افغانستان و تاثیرات آب و هوایی، قرار دارد.

چشم‌انداز آینده اقتصاد

انتظارات درباره روند همه‌گیری، بهبود تقاضا از سوی شرکای صادراتی و تحولات ژئوپلیتیک، چشم‌انداز اقتصاد ایران را شکل می‌دهند.

انتظار می‌رود متوسط رشد سالانه تولید ناخالص داخلی ایران در میان‌مدت زیر ۳درصد باقی بماند. به لحاظ داخلی نیز ایمنی‌سازی آهسته در مواجهه با سویه دلتا و تعطیلی‌های کرونایی، به همراه نرخ پایین سرمایه‌گذاری، محرک‌های کلیدی چشم‌انداز اقتصادی ایران محسوب می‌شوند.

انتظار می‌رود تاثیر سویه‌های جدید بیماری کرونا بر تقاضای جهانی همراه با تحریم‌های ادامه‌دار آمریکا بر صادرات، بر صادرات نفتی و غیرنفتی ایران تاثیر منفی داشته باشد. از سوی دیگر، اختلال در تجارت با همسایگانی چون افغانستان به دنبال سقوط دولت در این کشور، می‌تواند صادرات را تضعیف کرده و دسترسی به ارز خارجی را حتی بیشتر کاهش دهد.

به علاوه، افزایش چالش‌های آب و هوایی که به کمبود آب و انرژی منجر شده است، به همراه تورم بالا، می‌تواند فشار بر طبقات آسیب‌پذیر را افزایش داده و بر نارضایتی‌های اجتماعی بیفزاید. اتفاقات مثبت احتمالی برای اقتصاد ایران نیز شامل رفع تحریم‌های اقتصادی است که می‌تواند به افزایش فعالیت‌های اقتصادی منجر شود؛ به‌خصوص پس از اینکه سال‌ها پایین‌تر از ظرفیت‌های بالقوه خود عمل کرده است.

دولت جدید ایران در غیاب بازگشت درآمدهای نفتی در میان‌مدت با کمبود مالی قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو خواهد بود. به نظر می‌رسد، با وجود رشد محدود درآمدهای غیرنفتی، چشم‌انداز نامطمئن افزایش درآمدهای نفتی، افزایش دستمزد و هزینه‌های بازنشستگی، همچنان توازن مالی ایران در حالت کمبود باقی بماند. از سوی دیگر، انتظار می‌رود دولت برای تامین مالی کسری همچنان به انتشار اوراق قرضه و فروش دارایی‌های عمومی ادامه دهد. انتشار بیشتر اوراق در کوتاه‌مدت خطرات انتقال بدهی را افزایش می‌دهد و فروش دارایی‌ها بر فشارهای تورمی خواهد افزود.

منبع: دنیای اقتصاد

آخرین اخبار حوزه اقتصاد کلان را در صفحه اقتصاد کلان تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    بنظر من اسم خبرگزاریتونو بزارید موتوری نیوز،

  • علی

    کارشناسی دقیق به این میگن که بیشتر شبیه رمالی نیوز هست تا تجارت نیوز

  • ناشناس

    بزک نمیر بهار میاد کمپوزیسیون با خیار میاد

  • ناشناس

    هم نظر هستم با کارشناس .دقیقا زده توی خال و تمام مشکلات ایران رو گفته و شاید هم کمتر .
    چونکه مشکلات خیلی بیشتر از اون است که فکرش را بکنی ..

  • شهروند

    تازمانی که ماهارو باحرف میجرخونن،،وضع همیته وثروت هارو کجامیبرن،،خدامیدونه،،وای برمردم دهن بین

  • ناشناس

    تحریم ۲۰۱۵ تحریم ها برداشته شد مگه یک دلار خرج مردم شد تازه کسب کارها بدتر شد . عیب کار ما از خودمانه مگه خیار و بادمجان وووووو تحریم دایی جان دست خود دلالان و دولت هستش همه و همه برای تمع پول زیاد سلیقه ای قیمت و تورم می گذاریم

  • قانون

    وقتی یک زمانی تقریبا حدودا پانزده سال پیش سروصدلی اختلاس اقازاده ها،بالاییها،مسند نشینها در پنهان،وپیدا،تکی،جمعی،در نظرم می دانستند وباخبر بودند که اقتصاد کشور در حال فروپاشی است پس قبل ا اینکه وخامت به طور وحشتناکی خود را نشان دهد رذیلانه بار خود ،خانواده خودشان را بستند ودر کنار ارام می نشینند عاقبت این مردم بد بخت شده به کجا می رود وانها باصطلاح در حاشیه امن مالی که سالها پیش تدارک دیدهاند روزهای بی درد سری را طی می کنند کاش اصلا به دنیا،بخصوص در این کشور که مسول فقط به رفاه خود،عزیزانش می اندیشد،ولا غیر به دنیا نمی امدیم خدایا این چه سرنوشتی است،ما را دریاب

  • ناشناس

    هیچ رشد اقتصادی متصور نیست همین ماست و همین کاسه

  • ناشناس

    یالانچیا………، پارسال هم هم پیش بینی رو کرده بود ولی با این سیاست خارجی هرروز بدبخت تر میشیم. هرروز گرونی بیشتر میشه.

  • ناشناس

    احتیاج به کف بینی بانک جهانی و … نداریم ، خودمون بهتر میدانیم چقدر بیچاره ایم اما مشکل این است که آنکسی که باید بفهمد و بداند و دنبال راه حل باشد ، در توهم سیر می کند .

    • ناشناس

      هیکچی اندازه خودت تو توهم نیست?