به گزارش تجارتنیوز، بورس پس از پشت سر گذاشتن روزهای سراسر منفی چهارشنبه شاهد سیگنالهای مثبت از سوی دولت بود. پنج مصوبه در راستای کاهش ابهامات بازار سرمایه ابلاغ شد که در صورت اجرا میتوان به بهبود اوضاع بازار سهام امیدوار بود.
جواد فلاحیان، کارشناس بازار سهام در این خصوص گفت: با توجه به تصمیماتی که از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت صورت گرفت، پنج مصوبه به بازار اعلام شد که این مصوبات میتواند ابهامات اقتصادی پیش رو را کاهش دهد. عمدتا ریزشهای بازار به دلیل ابهاماتی بود که در آینده اقتصاد را تهدید میکرد.
وی ادامه داد: این ابهامات باعث خروج برخی افراد از بورس به رغم تحمیل ضررهای سنگین شد. در بررسی مصوبات اخیر میبینیم که در خوراک پتروشیمی، سوخت مصرفی کارخانجات فولاد و نرخ گاز سوخت فولاد تعدیل صورت گرفت. نرخ خوراک به سقف ۵۰۰۰ تومان، سوخت فولادیها ۴۰ درصد از سقف ۲۰۰۰ تومان و نرخ سیمانیها ۱۰ درصد نرخ خوراک تعیین شد. این موضوع ریسکهای تحمیلی به شرکتهای پتروشیمی را کاهش میدهد.
فلاحیان افزود: از طرف دیگر در بحث فروش اوراق مصوب شد فروش به صندوقهای با درآمد ثابت حداقل ۵۰ درصد جریان ورود نقدینگی باشد که این عاملی برای جلوگیری از خروج نقدینگی هر چه بیشتر از بازار سهام است. نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی ۹۰ درصد نرخ ارز سامانه نیما تعیین شد که این موضوع بسیار بر صنعت بانکداری و همچنین کاهش نرخ بهره بین بانکی اثرگذار است. با توجه به اینکه نرخ بهره به عنوان اهرم در بازارهای مالی عمل میکند، کاهش آن تاثیر مثبتی بر بازار میگذارد.
عقلانیت به بورس برمیگردد؟
این کارشناس بازار سهام اظهار کرد: با توجه به این موضوعات ما نمیتوانیم دقیق بگوییم که بازار به روند قبل برمیگردد یا صعودی میشود. متاسفانه ترس و خروج سرمایهای که از بازار داشتیم بیش از اندازه بوده و اعتمادی که از دست رفته به این سادگی برنمیگردد. به نظر میرسد در هفته آینده صنعت پتروشیمی و بانکی از طرف صندوقها و شرکتهای بزرگ حمایت شود. اگر این حمایت ادامهدار باشد اعتماد هم به بازار برمیگردد.
فلاحیان عنوان کرد: در حال حاضر دو سناریو برای بازار سهام متصور هست. اول اینکه خریدها از طرف حقوقیها و شرکتهای بزرگ ادامه داشته باشد و روند مثبت به بازار برگردد. سناریو بعد این است که متاسفانه ترس حاکم بر بازار همچنان بر خریدهای احتمالی غلبه کند و قیمتهای سهام را به سمت منفی و صف فروش بکشاند که اگر این اتفاق بیفتد شاهد ریزشهایی بیشتر از قبل خواهیم بود.
وی افزود: با توجه به مصوبات اخیر احتمال تحقق سناریو اول بیشتر است. اما تحلیلها در چند ماه اخیر نشان داده بازار به اخبار مثبت هم واکنش خاصی ندارد مشابه واکنش بازار به گزارشات مثبت شرکتها. با این تفاسیر امیدواریم در هفته آینده و با توجه به کاهش ابهامات بودجه و اقتصاد بتوانیم شاهد عقلانیت در بازار سهام باشیم.
آخرین پیشبینیهای بازار سهام را هر روز ساعت ۱۷ در صفحه پیشبینی بورس تجارتنیوز بخوانید.
نظر این کارشناس مفت هم ارزشی ندارد . دولت نباید رانت گازی را به شرکت های پتروشیمی بدهد . دولت با سقف گذاری برای نرخ اتان یعنی 5000 هزار تومان ، باعث تزریق رانت به شرکت های پتروشیمی می گردد . قیمت اتان در مهر ماه سال گذشته که قیمت گاز بسیار پایین تر بود معادل 5000 هزار تومان برای پتروشیمی ها صورت حساب می شد و حالا باتوجه به افزایش بیش از سه برابری قیمت گاز ، چرا دولت باید بیت المال را به جیب پتروشیمی ها بریز . باید توجه کرد که هر چه رانت به این پتروشیمی ها داده شود ، از طرف دیگر این رانت ها به نفع سهامدار هم نیست فقط باعث می گردد که مدیران پتروشیمی ها این پولها را از راه های مختلف به فنا بدهند و فقط جیب خودشان و افرادی که انها را منصوب کرد پر کنند. باید توجه کرد که تعدادی از این پتروشیمی ها بصورت کامل خصوصی هستند و این عامل چرا در دادن رانت دولتی به آن توجه نشده است . با رویت کدال متوجه می شوید که حاشیه سود بعضی پتروشیمی ها 70 درصد است که این غیر قابل باور است . حاشیه سود پتروشیمی ها عربستان و یا امارات بیشتر از 10 درصد نیست و حتی حاشیه سود خالص یعنی سود بعد از کسر مالیات 10 درصد هم نمی شود. این نظراتی که گفته می شود دولت پتروشیمی های کشور را در مقابل پتروشیمی های منطقه تضعیف میکند فقط یک عبارت عوام پسند و دروغ می باشد. درضمن باید توجه کرد که بسیاری از پتروشیمی ها در مناطق کمتر توسیع یافته هستند و تا د0 سال معافیت ماده 132 داشته اند و حال که اکثراً از 10 سال خارج شده اند ، مجدداً به خوش خدمتی دیوان عدالت اداری ، معافیت 10 ساله دیگر نیز از قبل بند ب ماده 159 قانون برنامه پنجم توسعه دریافت نموده اند. یعنی رانت گازی داشته باشی ، محصولت هم انحصاری باشه و هیچگونه مالیات عملکرد هم پرداخت نکنی . فساد قانونی فقط همینه.
بورس ما سیاست زده شده ..با سازوکار های اقتصادی کاری نداره!!!
بادرود.همه رانابودکردیدتازه مامی گوییم اگرچنین بشودوچنان بشودیعنی واقعادراین مملکت بایدبعداز۴۰واندی سال هنوزدرهمه امورات کشورباآزمون وخطاپیش برویم ومملکت رابه موسسه وکارگاه کارآموزی غیرانفاعی تبدیل کنیم بدون بازده.آخرمعنایی نداردکه افرادی کاردان ومتخصص وتحصیل کرده واقعی چه داخلی چه خارجی رابه کارنگیریم،وشرط بودن وحتی رشدونموالبته نه واقعی بلکه درجامعه امروزایران راامورات ریاکارانه وتظاهرواعتقادات شخصی ودرونی که هیچ معیاری برای سنجش آن وجودنداردبه کارمی بندیم،وکشوررابه نابودی می کشانیم.الان دیگرمردم تخلف نمی کنندبلکه دولت متخلف وقانون(که وجودندارد)گریزاست،درهمین بورس عامل اصلی تمام این ریزشهاورشدهای بی مورددولت بوده وهست،همه یکی هستندچه دولت قبل چه دولت قبلتریادولت حال،اینهافریب ملت است وکارهمیشگی که هردولتی روی کارمی آیدخرابی ونابودی رابه گردن قبلی می اندازد،والاشرکت وکارخانه همیشه مساوی است باتولیدوسودولی درکشورما چنان دولتهاوجاهای خاص شرکتهاوکارخانه ها رامی دوشندکه سودی برای مردم نمی مانندواین طورعمل می کنندکه وقتی گفتندشرکت یاکارخانه دولتی مسئولین ملک وارثیه پدری خودتلقی می کنندومردم راجدامی کنند.باسپاس
به نظرم هنوز سه تا فاکتور تعیین کننده مونده که اگه اونها هم برطرف بشه میشه امیدوار بود که بورس از این وضعیت کوره سرمایه سوزی دربیاد و حداقل بخشی از زیان سهامداران را جبران کنه: اولیش مصوبات دولت درباره خوراک پتروشیمی ها باید به تصویب مجلس برسد، دومین عامل کاهش بهره بانکی به زیر ۱۸ درصد و آخریش احیای برجامه که برای گروه خودرویی و بانکی حائز اهمیته، لذا از گردانندگان سایت وزین تجارت نیوز خواهشمندم که راجع به موارد گفته شده، کار مطبوعاتی گسترده ای انجام بدهند تا به امید خدا با بهبود وضعیت بورس شاهد شکوفایی تمامیت اقتصاد کشور باشیم، الحق که بورس دما سنج اقتصاد همه کشورهاست. با سپاس
واقعا چی میگین،بیست روز ریزش داره یه روز افزایش،آخه اونم بخاطر چی،همه چی گرون میشه بورس میاد پایین ربطی به دلار هم نداره،دلار به سی هم رسید چرا ریزش کرد،سیمان گرون میشه سهام سیمان میاد پایین چراااااا؟؟؟؟
اگر برجام احیا بشه و دولت نرخ بهره بانکی رو در حد فعلی نگه داره شک نکنید شاخص تا حدود ۹۰۰ هزار واحد ریزش خواهد کرد.
اگر مذاکرات عملا به نتیجه مثبت برسد حاشیه سوددهی شرکت ها بالا می رود و بورس احیا می شود، یکی از علت های اصلی رشد سهام حاشیه سوددهی شرکت است.
علی، سهام داران را نترسان و وارد صف فروش نکن و باعث ریزش بیشتر شاخص نشو.
بازاری که به حرف علی و قلی بخواد بریزه همون بهتر که بریزه.
توبازار بورس حقیقی کشکه صددرصد بازار دستوری هست
مسؤولین مملکت , صعود تیم ملی به جام جهانی را به نفع خود تلقی ومصادره نکنند تیم ملی همین جور از اسمش مشخص است مال ما مردم وملت است
اوضاع بورس کیشمیشه اگر شرکت ها هزاران میلیارد هم سود کنند چیزی به سهامدار نمیرسه فوقش یکمشو روز مجمع بندازن جلوتون بقیش میمونه نزد شرکت در واقع سهم خودشونه
یکی از بزرگترین دروغ هایی که گفته شده است ‘سهامداری’ است. سهامداری وقتی است که ما در سهامی توی سود هستیم و حالا سهام شروع به اصلاح – نه نزول-میکند انهم تا درصدی که احتمال دوباره بالا رفتن وجود داشته باشد سهم را نگه میداریم. نه اینکه در سهمی چندین درصد در ضرر هستیم باز هم آن را نگه داریم تا بیشتر در باتلاق فرو برویم بعد اسمش را بزاریم سهامداری.
اگر سهمی را خریدید و شروع به نزول کرد تا خیلی دیر نشده از دستش خلاص شوید.