کد مطلب: ۱۵۲۰۲۰

قائم‌مقام وزیر صنعت:

پیوستن به سازمان جهانی تجارت اولویت ایران نیست

پیوستن به سازمان جهانی تجارت اولویت ایران نیست

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران می‌گوید، امروز اولویت تجارت جمهوری اسلامی ایران نه پیوستن به سازمان جهانی تجارت (WTO)، بلکه توسعه پیوندهای منطقه‌ای است.

مجتبی خسروتاج افزود: در وهله نخست باید همکاری را با کشورهای همسایه و منطقه که بیشترین مزیت‌ها را برای کشورمان دارند، آغاز کنیم یا توسعه دهیم؛ این مسئله از پیوستن به سایر سازمان‌ها مانند سازمان جهانی تجارت مهم‌تر است که رابطه خاصی با بسیاری کشورهای عضو آن ندارد یا روابط با آن فاقد توجیه اقتصادی خاصی است.

خسروتاج تصریح کرد: باید ظرفیت‌ها و تولیدات خود را بشناسیم تا بتوانیم بازارهای هدف مناسب را برای آنها بیابیم.

مذاکره با اتحادیه اوراسیا

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: مذاکراتی با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا انجام شده که در مراحل نهایی است.

به گفته وی که قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت است، تحقق این مهم به معنای توافق با پنج کشور دارای افزون بر 180 میلیون نفر جمعیت و در نتیجه، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای ایران است و کشورمان به عنوان یکی از شرکای تجاری اعضای اتحادیه اوراسیا به رسمیت شناخته خواهد شد.

ایران تاکنون با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، با عضویت پنج کشور روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و بلاروس، چندین دور مذاکره در سطوح مختلف کارشناسی تا معاون وزیر برگزار کرده؛ به گفته کارشناسان، مذاکرات چندجانبه، به دلیل تفاوت ساختار اقتصادی کشورها یکی از دشوارترین و پیچیده‌ترین نوع مذاکرات است.

مجموع مساحت کشورهای عضو این اتحادیه بیش از 20 میلیون کیلومترمربع و تولید ناخالص داخلی آن در سال 2013 میلادی حدود چهاذ هزار میلیارد دلار (بر اساس معیار برابری قدرت خرید) بود.

بایسته‌های توسعه پیوندهای منطقه‌ای

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: دغدغه امروز ما توسعه پیوندهای منطقه‌ای مطابق با مزیت‌های لجستیکی، مزیت‌های قیمتی و ظرفیت‌های صادراتی کشور است و اینکه بتوانیم با کشورهای هدف صادراتی‌مان همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه را افزایش دهیم.

چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت دلیل اصلی نپیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت، فنی نیست؛ بلکه عمده دلایل آن سیاسی است.

محمدرضا نعمت‌زاده افزود: هر زمان این موضوع مطرح شده، آمریکا به مخالفت با آن پرداخته است.

وی اضافه کرد: پس از اجرای توافق هسته‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) موضوع پیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت با جدیت بیشتری پیگیری و به طور مفصل با دبیرکل سازمان، اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر از کشورها در این باره صحبت شده است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.