موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت دلار # قیمت دلار # بیمارستان # تجهیزات پزشکی

کدام کشور‌ها بیش از همه از تعرفه های ترامپ بر آلومینیوم و فولاد متضرر می‌شوند؟

قیمت فلزات

دو کشور عربی از جمله کشور‌هایی هستند که بیش از همه از تعرفه های ترامپ بر آلومینیوم و فولاد متضرر شده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده فرمان اجرایی را امضا کرد تا تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات فولاد و آلومینیوم آمریکا به ارزش تقریبی ۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ وضع کند، که همچنان به اقتصاد بسیاری از کشور‌هایی که از فروش این دو فلز درآمد کسب می‌کنند، آسیب می‌رساند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، یک مقام آمریکایی گفت که این تعرفه‌ها از ۱۲ مارس اجرایی می‌شود و در حالی که هدف این گام تقویت تولید داخلی آمریکا است، پیامد‌هایی برای اقتصاد کلان دارد، زیرا ایالات متحده برای تامین بخش بزرگی از تقاضای فلزات در بخش‌هایی مانند ساخت و ساز، خودروسازی، بطری سازی نوشیدنی و تولید تجهیزات نظامی به واردات وابسته است.

ترامپ پیش از تعلیق یک ماهه تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک را اعلام کرده بود و سپس تعرفه‌های جدید ۱۰ درصدی را بر کالا‌های وارداتی از چین اعمال کرد.

سیستم تعرفه‌ای بر واردات فولاد و آلومینیوم پس از سال‌ها شکایت از سوی شرکت‌ها و اتحادیه‌های کارگری آمریکا در مورد رقابت خارجی مطرح شد.

ترامپ هنگام امضای این تدابیر گفت: این بدان معنی است که بسیاری از مشاغل در ایالات متحده افتتاح خواهند شد.

رئیس جمهور ایالات متحده گفت که این تعرفه‌ها برای “همه” یعنی همه کشور‌ها اعمال می‌شود و این عوارض شامل محصولات فلزی تمام شده نیز می‌شود که گام مهمی است که تأثیرات قیمتی گسترده‌ای بر مصرف کنندگان آمریکایی خواهد داشت.

تعرفه‌های اعمال شده در اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ بیشتر بر محصولات اساسی فولاد و آلومینیوم متمرکز بود، در حالی که تعرفه‌های اخیر شامل محصولاتی مانند اشکال فلزی و کالا‌های تولیدی مورد نیاز برای ساخت اتومبیل، قاب پنجره‌ها و آسمان خراش‌ها و موارد دیگر می‌شود.

در طول اولین مبارزات انتخاباتی ترامپ در یک دهه پیش، او از عملکرد نزولی کارخانه‌های فولاد و مراکز تولید آلومینیوم آمریکا پس از دهه‌ها کاهش تولید و کاهش اشتغال در بحبوحه ظهور چین به عنوان ابرقدرت تولیدی جهان انتقاد کرد.

به‌طور گسترده‌تر، رقابت‌های تجاری در بخش‌های جهانی فولاد و آلومینیوم در سال گذشته در میان هجوم مجدد محصولات از چین افزایش یافت.

بر اساس ارقام مورگان استنلی، ایالات متحده بیش از ۸۰ درصد نیاز آلومینیوم و حدود ۱۷ درصد از نیاز فولاد خود را از طریق واردات تامین می‌کند.

بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی ایالات متحده گزارش شده توسط بلومبرگ، لیست ۱۰ صادرکننده بزرگ آلومینیوم و فولاد به ایالات متحده از نظر ارزش واردات آمریکایی به شرح زیر است:

آلومینیوم

کانادا: ۹.۵ میلیارد دلار (۵۸ درصد کل واردات آلومینیوم)

امارات متحده عربی: ۱.۱ میلیارد دلار (۶ ٪ از کل واردات).

مکزیک: ۶۸۶.۲ میلیون دلار

کره جنوبی: ۶۴۳.۷ میلیون دلار.

چین: ۵۰۷.۸ میلیون دلار

بحرین: ۴۸۸.۷ میلیون دلار

آرژانتین: ۴۵۹.۵ میلیون دلار

آفریقای جنوبی: ۳۸۳.۶ میلیون دلار

استرالیا: ۲۷۳.۳ میلیون دلار

هند: ۲۷۰.۹ میلیون دلار

فولاد

کانادا: ۱۱.۲ میلیارد دلار (۲۳ درصد کل واردات فولاد)

مکزیک: ۶.۵ میلیارد دلار (۱۶ درصد کل واردات)

برزیل: ۵.۲ میلیارد دلار (۱۲ درصد کل واردات)

چین: ۵.۲ میلیارد دلار

تایوان: ۳.۸ میلیارد دلار

کره جنوبی: ۳.۲ میلیارد دلار

آلمان: ۲.۹ میلیارد دلار

ژاپن: ۲.۴ میلیارد دلار

هند: ۱.۹ میلیارد دلار

ویتنام: ۱.۷ میلیارد دلار

در حالی که ترامپ این طرح را به صورت کلی مطرح کرد، اما در دوره اول خود و تا کنون در دوره دوم خود برای مذاکره نرمش نشان داده است، در نهایت، چندین کشور صادرکننده یا منطقه از تعرفه‌های فلزی که در دوره اول ترامپ راه اندازی شده بود، معافیت گرفتند و برخی از شرکت‌های نفتی نیز از این معافیت برخوردار شدند.

این بار، مقامات آمریکایی گفتند که از اعطای هرگونه استثناء محتاط هستند، اما ترامپ اشاره کرد که ممکن است با در نظر گرفتن واردات استرالیا از هواپیما‌های ساخت ایالات متحده، استثنا قائل شود.

منبع: ایبنا

نظرات