موضوعات داغ: # قیمت طلا # بازار سهام # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # پیش بینی بازارها # قیمت دلار # قیمت سکه # گرد و غبار

کشف سموم خطرناک در تهران /قاچاقچیان سم به حلقه های قدرت متصل هستند

efa84931bc507881be010f2c1254ced4_XL.jpg
معاون فنی سازمان حفظ نباتات از کشف یک تن سم قاچاق در حدود دو ماه قبل در تهران خبر داد و گفت: ما این محموله را به دستگاه‌های مربوطه جهت امحاء تحویل داده‌ و از فرد واردکننده شکایت کردیم. یحیی ابطالی  با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات تنها از میزان سموم وارداتی که از مبادی […]

efa84931bc507881be010f2c1254ced4_XL.jpg

معاون فنی سازمان حفظ نباتات از کشف یک تن سم قاچاق در حدود دو ماه قبل در تهران خبر داد و گفت: ما این محموله را به دستگاه‌های مربوطه جهت امحاء تحویل داده‌ و از فرد واردکننده شکایت کردیم.
یحیی ابطالی  با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات تنها از میزان سموم وارداتی که از مبادی حقوقی و رسمی وارد کشور می‌شود آگاه است، اظهارداشت: مسائل مربوط به این مساله مربوط به ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز می‌شود؛ ضمن اینکه سم محصولی نیست که بتوان آن را در حجم کم وارد کرد و میزان آن باید چند ۱۰ تن باشد.
وی با اشاره به اینکه ما در این زمینه بعنوان کاشف می‌توانیم از واردات غیرمجاز سموم به کشور مطلع شویم، گفت: ما حدود دو ماه قبل یک تن سم آمیتراز در استان تهران کشف کردیم که به شکل غیرمجاز وارد شده بود.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: استفاده از سم مذکور، ۱۰ سال پیش مجاز بوده اما در حال حاضر غیرمجاز است ضمن اینکه ما این محموله را به دستگاه‌های مربوطه جهت امحا تحویل داده و از فرد واردکننده شکایت کردیم.
‌ابطالی با تاکید بر اینکه تمام سموم غیرمجاز کشف شده معدوم می‌شود، افزود: ما در این زمینه تنها به عنوان کاشف عمل می‌کنیم.
این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات کشور درباره آخرین وضعیت ساماندهی فروشگاه‌های غیرمجاز عرضه کننده سموم نیز اضافه کرد: ما به جد پیگیر این مساله هستیم.
ابطالی با بیان اینکه برنامه ریزی برای این طرح در آغاز سال ۹۴ انجام شد، افزود: ما اجرای طرح مذکور را نیز از مهرماه سال گذشته آغاز کردیم ضمن اینکه آن زمان حدود ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ فروشگاه غیرمجاز عرضه کننده سموم در کشور مشغول فعالیت بودند.
وی با اشاره به اینکه در این فروشگاه‌های غیرمجاز که مجوزی از ما دریافت نکرده بودند، ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ فروشگاه مجاز هم فعالیت داشتند، گفت: در مجموع ۸۰۰۰ فروشگاه در کشور فعال بودند و پس از اجرای طرح ساماندهی این فروشگاه‌ها که با همکاری پلیس اماکن، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های مسئول انجام شد بین ۶۰ تا ۶۵ درصد فروشگاه‌ها ساماندهی شدند.
ابطالی ادامه داد: درحال حاضر حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ فروشگاه به شکل غیرمجاز مشغول فعالیت هستند که ما به جد پیگیر ساماندهی آن‌ها هستیم.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه طرح ساماندهی فروشگاه‌های غیرمجاز اتفاق بسیار خوبی بود که رخ داد، اظهارداشت: قطعا در فروشگاه‌های غیرمجاز، عرضه سموم غیرمجاز رایج است و مردم نباید از این فروشگاه‌ها و فروشندگان سیار سم مورد نیاز خود را تهیه کنند.
ابطالی اضافه کرد: علاوه بر این مصرف کنندگان باید توجه کنند که هنگام خرید سموم، نسخه و فاکتور بگیرند تا اگر تخلفی صورت گرفت قابل پیگیری باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶۰۰۰ فروشگاه مجاز عرضه کننده سموم در کشور فعال هستند، گفت: به مصرف کنندگان تو صیه می‌کنیم سموم مورد نیازشان را از این فروشگاه‌های مجاز که کارشناس‌های فنی نیز آنجا حضور دارند، تهیه کنند.
پیش از این یک منبع آگاه ‌در گفتگو با مهر از قاچاق گسترده سم به کشور توسط عده ای سودجو خبرداده و با بیان اینکه دادگاه برای قاچاق سم جریمه تعیین کرده اما میزان آن بسیار اندک است، اعلام کرده بود: در همین حال یک قاچاقچی سم اقدام به واردات گسترده این محصول می کند و سپس در قالب کارهای عام المنفعه آن را به مردم عرضه می نماید.
به گفته این مقام مسئول فرد مذکور که گفته می شود به منابع قدرت وصل است و افرادی از وی حمایت می کنند، همچنان در این زمینه فعالیت دارد و حل شدن این معضل نیازمند برخورد جدی مسئولان عالی رتبه و دولتی با او است.
تنها 5 درصد از سموم کشاورزی کم خطر هستند
رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کودهای شیمیایی گفت:تنها 5 از سموم کشاورزی موجود در بازار ایران کم خطر هستند.
سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار تجارت نیوز با بیان اینکه در حال حاضر 80 درصد از سموم کشاورزی مصرفی کشور در داخل تولید می شود،گفت:متاسفانه از آنجایی که مواد اولیه تولید این سموم از کشورهای هند و چین وارد می شود،از این رو در بین سموم تولیدی داخل ،سموم کم خطر وجود ندارد.
وی افزود: از 20 درصد سموم وارداتی به کشور نیز تنها 5 درصد ،سموم کم خطر و نسل جدید هستند و مابقی از دسته سموم پر خطر می باشند.
حسینی با بیان اینکه یکی از دلایل بالابودن میزان سموم پرخطر در بازار کشور تعرفه زیاد واردات این کالای پرمصرف کشاورزی است،اظهار داشت:در حال حاضر تعرفه و عوارض واردات سموم کشاورزی به کشور 46 درصد است که موجب شده تا کشاورز وطنی بخاطر قیمت گران سموم کم خطر ،تمایلی به استفاده ازآن در مزارع خود نداشته باشد.
وی ادامه داد:سموم پرخط سمومی هستند که دوره کارانس ( زمان برداشته شدن سم از روی محصول کشاورزی) بالایی دارند در حالی که سموم کم خطر حداکثر کارانسشان سه روز از لحظه استفاده می باشد.
به گفته رئیس انجمن وارد کنندگان سم وکود شیمیایی نتیجه استفاده از سموم پرخطر این است که سم روی محصولات غذایی باقی می ماند و متاسفانه منجر به بروز بیماریهای گوارشی،سرطان و… در افراد شده و چنانچه صادر شود بلافاصله توسط کشور خریدار بازگشت داده می شود.
وی به تلاشهای انجمن برای کاهش تعرفه واردات سموم و کودهای شیمیاییاشاره کرد و گفت:در مکاتبات انجام شده به شخص رئیس جمهور و وزیر صنعت و نیز وزیر جهاد کشاورزی خواستار کاهش تعرفه واردات شدیم که در این زمینه وعده هایی را نیز دریافت کرده که البته تاکنون اجرایی نشده است.
نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی