موضوعات داغ: # قیمت سکه # قیمت طلا # سایپا # قیمت دلار # ایران خودرو # پرسپولیس # پیش بینی بازارها # پایان بورس
علی رضوانی‌زاده، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

کود شیمیایی به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود

کود شیمیایی
در حالی که برخی فعالان کشاورزی از کاهش تولید و سهمیه کود شیمیایی و پیامدهای آن بر تولید محصولات خبر می‌دهند، برخی دیگر تأکید دارند در سطح کلان، کمبودی وجود ندارد و برنامه توزیع کود طبق روال در حال اجراست. این تفاوت دیدگاه‌ها، پرسش‌هایی درباره وضعیت واقعی بازار کود در کشور ایجاد کرده است

به گزارش تجارت نیوز، در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از کاهش تولید و کاهش سهمیه کود شیمیایی در استان‌های مختلف کشور منتشر شد که کارشناسان معتقدند این موضوع موجب افزایش هزینه‌های تولید و نگرانی از افت عملکرد محصولات شده است. موضوعی که هم کشاورزان و هم بازار مصرف را تحت تأثیر منفی قرار می‌دهد.

در همین زمینه عنایت‌الله بیابانی، قائم‌مقام دبیرکل خانه کشاورز، ۲۷ مهر با انتقاد از وضعیت موجود کود گفت: «بسیاری از کشاورزان، دامداران و فعالان تولیدی که تا پیش از این خودشان کارآفرین و تولیدکننده بودند، امروز به‌دلیل کمبود، گرانی و عدم تأمین نهاده‌ها از جمله کود، ناچار شده‌اند واحدهای خود را تعطیل کنند. کمبود کود کشاورزان را کلافه کرده و در حال حاضر سازوکار مشخصی برای جبران این کمبود وجود ندارد. حتی در برخی مناطق پیشنهاد می‌شود استان‌هایی که مازاد دارند، کود خود را به استان‌های دیگر بدهند تا نیازها به‌طور موقت برطرف شود.»

با وجود چنین اظهاراتی درباره بحران تأمین کود شیمیایی، علی رضوانی‌زاده، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز دیدگاهی متفاوت ارائه داده است.

کمبودی در بخش کود کشاورزان مشاهده نمی‌شود

علی رضوانی‌زاده، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، با اشاره به وضعیت تأمین کود در کشور به تجارت‌نیوز گفت: در حال حاضر کمبودی در سطح کلان در زمینه تأمین کود وجود ندارد. شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برنامه‌ زمان‌بندی دارد که بر اساس آن مشخص می‌شود در چه زمانی، چه نوع کودی با چه کیفیت و تعدادی برای کدام محصولات توزیع شود که ممکن است گاهی اوقات این فرآیند طولانی شود.

مشکل تعهدات ارزی برطرف شود تا کشاورزان بتوانند با ثبات بیشتری فعالیت کنند

وی با تأکید بر اینکه نظام توزیع کود در میان کشاورزان، پیمانکاران و کارگزاران محلی نهادینه شده است، تشریح کرد: در حال حاضر کمبودی در بازار به شکل محسوس مشاهده نمی‌شود و گزارشی نیز در این زمینه شنیده نشده است. مسأله اصلی این بخش، نقدینگی و سرمایه در گردش است. همچنین موضوع خرید تضمینی محصولات و اصلاح بازار صادراتی از جمله چالش‌های اساسی محسوب می‌شود. لازم است مشکل تعهدات ارزی نیز برطرف شود تا کشاورزان بتوانند با ثبات بیشتری فعالیت کنند.

قیمت کود در افغانستان، پاکستان، ارمنستان و عراق به‌مراتب بالاتر از ایران است / شرکت خدمات حمایتی چند همت کسری بودجه دارد

رئیس کمیسیون کشاورزی، با اشاره به تفاوت قیمت کود شیمیایی در کشورهای همسایه توضیح داد: قیمت کود در افغانستان، پاکستان، ارمنستان و عراق به‌مراتب بالاتر از ایران است و همین موضوع زمینه قاچاق را فراهم می‌کند. علاوه بر آن، بخشی از کود نیز به دلیل مصرف بیش از اندازه یا دورریز در مراحل مختلف از بین می‌رود که همه این مسائل زیرمجموعه چالش‌های حوزه کود به شمار می‌آید.

رضوانی‌زاده در پایان با تأکید بر وضعیت مالی شرکت خدمات حمایتی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در حال حاضر کمبود کود نیست، بلکه شرکت خدمات حمایتی چند همت کسری بودجه دارد، زیرا بخشی از یارانه‌ها به درستی تخصیص نمی‌یابد و هدر می‌رود. با این حال، از نظر موجودی، کمبودی در کشور مشاهده نمی‌شود.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی