موضوعات داغ: # بازار سهام # قیمت خودرو # پیش بینی بازارها # مذاکرات ایران و آمریکا # بیت کوین # قیمت دلار # ارزش معاملات بورس # آینده بازار مسکن
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

۸ عدم مشارکت و ۴ رای ممتنع لایحه تغییر ساعت رسمی کشور را از فوریت خارج کرد / برخی نمایندگان مجلس از اهمیت لوایح بی‌خبرند؟

تماشای این روند واقعیت تصویب و رد شدن بسیاری از مباحث مطرح‌شده در صحن علنی مجلس است. تعلل یا بی‌توجهی چند نماینده یک لایحه مهم را از فوریت خارج یا کلاً رد می‌کند.

به گزارش تجارت نیوز، لایحه تغییر ساعت رسمی کشور که دولت آن را به صورت دوفوریتی به صحن علنی مجلس ارجاع داده بود، امروز چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404 به طور رسمی در دستورکار صحن علنی مجلس قرار گرفت اما دو فوریت این لایحه که نیاز به دوسوم رأی نمایندگان داشت رأی لازم را به دست نیاورد.

تغییر ساعت

بعد از رأی مخالف نمایندگان با دو فوریت این لایحه، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، بلافاصله یک فوریت آن را به رأی گذاشت اما یک فوریت هم رأی لازم نمایندگان را کسب نکرد؛ آن هم به این دلیل که سه رأی برای تصویب کم آورد. یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور تنها سه رأی موافق برای تصویب کم داشت.

در جریان رأی‌گیری مجلس برای یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور از ۲۳۲ نماینده حاضر در صحن علنی ۱۱۴ نماینده رأی موافق، ۱۰۶ نماینده رأی مخالف و چهار نفر رأی ممتنع دادند. همچنین یکی از نکات مهم در این فرایند آن بود که هشت نماینده در این رأی‌گیری مشارکت نکردند!

یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور برای تصویب در صحن علنی مجلس نیاز به رأی نصف به علاوه یک داشت. یعنی اگر سه نفر از ۱۲ نماینده‌ای که مشارکت نکرده‌اند یا رأی ممتنع داده‌اند به لایحه رأی موافق می‌دادند، یک فوریت تصویب می‌شد.

تماشای این روند واقعیت تصویب و رد شدن بسیاری از مباحث مطرح‌شده در صحن علنی مجلس است. تعلل یا بی‌توجهی چند نماینده یک لایحه مهم را از فوریت خارج یا کلاً رد می‌کند.

اگرچه علاوه بر این موضوع به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایلی که نمایندگان رأی به عادی بررسی شدن لایحه تغییر ساعت رسمی کشور دادند، توجیه نشدن آنها بود. در واقع دولت نتوانست عمده نمایندگان را قانع کند که چرا این لایحه را با فوریت به صحن ارائه کرده است.

نمایندگان درباره دلیل تغییر ساعت رسمی کشور توجیه نشدند، چراکه معتقد بودند الان هم بر اساس قانون، دولت این اختیار را دارد که در هر سازمان هر ساعتی را که می‌خواهد تغییر دهد. انعطاف ساعت کاری ادارات، بخش دولتی، بخش خصوصی و حتی مدارس در دست خود دولت است.

تنها موضوعی که از نظر نمایندگان مشکل دارد ساعت پخش خبر و فیلم‌ها و سریال‌های صداوسیماست که آنها معتقدند دولت می‌تواند از صداوسیما بخواهد ساعت پخش این برنامه‌ها را تغییر دهد. یعنی چون عمده فیلم‌ها و سریال‌های صداوسیما تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد و روی مصرف برق تاثیر می‌گذارد، دولت می‌تواند در هماهنگی با صداوسیما درخواست دهد که ساعت پخش فیلم‌ها، سریال‌ها و حتی اخبار تغییر کند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی