موضوعات داغ: # افزایش دستمزد # طرح نهضت ملی مسکن # مسکن مهر # مسکن مهر پردیس # تصادف # حق مسکن # مسکن کارگران # خرید نقره

بورس در لبه صعود

حامد پوسانه- کارشناس بازار سرمایه
در هفته گذشته حقوقی‌های بازار سنگ تمام گذاشتند و حمایت حقوقی‌ها و افزایش درصد خرید حقوقی‌ها در میانگین ۵روزه بازار رخ داد. در آخرین روز معاملاتی هفته اخیر رشد گروه سیمانی و شیمیایی واضح بود. با این حال روز شنبه بازار شرایط بهتری داشت؛ به طوری که بسیاری از نمادها در همان ساعات ابتدایی معاملات وضعیت سبزپوشی داشتند.

به گزارش تجارت نیوز، در ساعات ابتدایی معاملات آخرین روز معاملاتی هفته گذشته تقاضای خوبی در بازار ایجاد شد که ناشی از انتشار اخبار مثبت بود. انتظار می‌رفت تقاضای بازار از نیمه دوم روز شنبه یا یکشنبه ایجاد شود اما بازار زودتر به استقبال بهار رفت و در چهارشنبه سبزپوشی نسبی در تابلوی معاملات پدیدار شد.
با اتمام فرصت تسویه‌حساب اعتباری‌ها و عدم امکان تقاضای وجه قبل از سال جدید، احتمال می‌رفت این هفته تقاضای خوب و رشد بازار رخ دهد. یکی از پارامتر‌های اطمینان‌بخش برای آغاز روند صعودی بازار عبور میانگین ۵روزه از میانگین ۲۲روزه ارزش معاملات بازار است. در شرایط کنونی میانگین ۵روزه پایین‌تر از میانگین ۲۲روزه قرار داشته است. برای عبور از این میانگین باید ارزش معاملات بازار به بیش از ۹همت در میانگین ۵روزه برسد.

یکی دیگر از پارامتر‌های تاییدکننده بهبود وضعبت بازار عبور میانگین سرانه ۵روزه خریدار حقیقی از سرانه ۲۲روزه است. تثبیت سرانه خرید بازار بالای ۴۰میلیون تومان برای یک هفته می‌تواند خبر امیدبخشی برای بهبود روند صعودی بازار تلقی شود.

در هفته گذشته حقوقی‌های بازار سنگ تمام گذاشتند و حمایت حقوقی‌ها و افزایش درصد خرید حقوقی‌ها در میانگین ۵روزه بازار رخ داد. در آخرین روز معاملاتی هفته اخیر رشد گروه سیمانی و شیمیایی واضح بود. با این حال روز شنبه بازار شرایط بهتری داشت؛ به طوری که بسیاری از نمادها در همان ساعات ابتدایی معاملات وضعیت سبزپوشی داشتند.

انتشار اخبار مثبت از FATF و افزایش نسبی دلار توافقی را می‌توان اصلی‌ترین عوامل رشد بازار در نخستین روز از هفته پایانی سال عنوان کرد. با این وجود در ساعات میانی معاملات روند تقاضا در نمادهای خودرویی که لیدر بازار محسوب می‌شوند، کمی کاهش پیدا کرد و تب کند معاملات در این نمادها به سایر بازار سرایت کرد.

Untitled 1copy ak8891

با این وجود بازار سرمایه در ساعات پایانی همچنان مثبت ماند و در نهایت با رشد 42هزار و 769واحدی بر سطح 2میلیون و 737هزار واحدی ایستاد. در این میان شاخص کل هموزن نیز توانست وضعیت مطلوب خود را حفظ کند و با سبزپوشی روز شنبه را به پایان ببرد. بازار سرمایه پس از صعودی که در نیمه دوم سال تجربه کرد، برای هفته‌ها در فاز اصلاحی و رکودی نسبتا عمیقی قرار گرفت. پس از آن با انتشار اخبار تجدید ارزیابی خودرویی‌ها وضعیت بازار با لیدری خودرویی‌ها بهبود پیدا کرد. با این وجود به نظر می‌رسد با کاهش سطح ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک بازارها بتوانند وضعیت بهتری را تجربه کنند و بورس بر مدار صعود و رشد بیفتد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی