موضوعات داغ: # پاپ فرانسیس # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # ارزش دلاری بورس # بحران آب # هوش مصنوعی # سرمایه گذاری # بوشهر # افزایش قیمت مسکن

افزایش ۱۷ درصدی مصرف گاز صنایع در اسفندماه سال گذشته

اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در گزارشی تحلیلی، به بررسی روند «میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی‌بر بازار سرمایه» و نقش و اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع بورسی پرداخت.

به گزارش تجارت نیوز، اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در گزارشی تحلیلی، به بررسی روند «میزان مصرف انرژی گاز سوخت و خوراک آب و برق مصرفی در صنایع با اهمیت و انرژی‌بر بازار سرمایه» و نقش و اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع بورسی پرداخت.

ملیکا قاسمی، کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، درباره این گزارش توضیح داد: یافته‌های این گزارش بیانگر نقش با اهمیت ناترازی انرژی در میزان تولید و سودآوری صنایع دارد به نحوی که ناترازی انرژی می‌تواند به کاهش تولید یا بعضا توقف خطوط تولید صنایع با اهمیت منجر شود.

او تاکید کرد: یافته‌های این گزارش بیانگر آن است که مصرف گاز در اسفندماه نسبت به بهمن ماه، در همه صنایع، ۱۷ درصد افزایش داشته است.

51144 ak4854

به گفته ملیکا قاسمی، بر این اساس مصرف گاز در صنایع سیمان، آهک و گچ، فلزات اساسی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، استخراج کانه‌های فلزی و محصولات شیمیایی با افزایش به ترتیب به میزان ۱۷۴، ۳۷، ۱۶، ۱۲ و ۹ درصد همراه بوده در حالی که میزان مصرف انرژی گاز صنعت فرآورده‌های نفتی با کاهش به میزان ۱۴ درصد مواجه بوده است.

کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس تاکید کرد: از سوی دیگر میزان مصرف انرژی برق در صنایع فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و استخراج کالاهای فلزی به ترتیب به میزان ۶، ۳ و ۳ درصد کاهش داشته و صنایع مواد و محصولات شیمیایی و سیمان آهک، گچ با افزایش به ترتیب به میزان ۳۲ و ۱۲ درصد همراه بوده اند.

قاسمی توضیح داد: میانگین نرخ ۴ هاب منطقه ای نیز در اسفند ماه (۳.۲۸ سنت بر متر مکعب) نسبت به بهمن ماه (۳۳.۱۵ سنت بر متر مکعب) کاهش داشته که این امر بر نرخ خوراک صنعت پتروشیمی و به تبع، نرخ سوخت گاز سایر صنایع تاثیرگذار است.

او تاکید کرد: نرخ دلار حواله نیز در ماه‌های اخیر با توجه به کاهش فاصله با نرخ دلار آزاد، نرخ خوراک صنعت پتروشیمی را با افزایش روبه‌رو ساخته است.

قاسمی گفت: نرخ خوراک صنایع عمدتا با تاخیر اعلام می‌شود که این امر روند تهیه گزارش‌های میان دوره‌ای صنایع را دچار مشکل می‌کند. از این رو با توجه به نقش با اهمیت نرخ خوراک بر تصمیمات سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران، پیشنهاد می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی نسبت به اعلام به موقع نرخ خوراک و سوخت گاز صنایع اهتمام بیشتری داشته باشد.

منبع: سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی