موضوعات داغ: # ارزش دلاری بورس # پاپ فرانسیس # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # بحران آب # هوش مصنوعی # سرمایه گذاری # بوشهر # افزایش قیمت مسکن
غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد انرژی در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

سرمایه‌گذار آمد، دولت همکاری نکرد

عماد صدر 1 اردیبهشت 1404 ساعت 20:30
20 میلیون بخاری در ایران بیش از میزان استاندارد سوخت مصرف می‌کنند و با تعویض این 20 میلیون بخاری می‌توانیم بخشی از ناترازی گاز در ایران را جبران کنیم. زمانی دولت قرار بود در این حوزه اقدامی انجام دهد اما بعد از ورود سرمایه‌گذار، دولت پای کار نیامد.

به گزارش تجارت نیوز، کارشناسان عقیده دارند که اگر دولت 20 میلیون بخاری را تعویض کرده بود امروز دیگر دچار ناترازی گاز در ایران نبودیم.

غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد انرژی:

  • در همان سال 93 ما از حرف وزیر وقت استقبال کردیم و فکر کردیم که شاید واقعا کاری جدی در این زمینه انجام شود. وقتی یک سرمایه‌گذار می‌خواهد وارد یک پروژه شود طبیعتا باید بتواند سرمایه خود را برگرداند.
  • ما با کمک مهندس مشاوری بسیار کاربلد مطالعات زیادی انجام دادیم و نحوه تامین بخاری‌ها و انتقال تکنولوژی برای ساخت بخاری را داخل را هم بررسی کردیم. چون 20 میلیون بخاری عدد کمی نیست و باید بخشی از این بخاری‌ها در داخل ساخته می‌شدند.
  • سرمایه‌گذار قرار بود که مطالعاتی انجام دهد و بررسی کند که با تعویض بخاری‌ها چقدر گاز آزاد می‌شود؟ آن زمان ما از ترکمنستان گاز وارد می‌کردیم و قیمت آن گاز مشخص بود و سرمایه‌گذار حاضر بود گازی که از طریق سرمایه‌گذاری در حوزه بخاری‌های با راندمان بالا آزاد می‌شود را به 75 درصد قیمت گاز ترکمنستان به وزارت نفت بفروشد.
  • اگر وزارت نفت می‌پذیرفت که گاز بازیافتی را برای چند سال از سرمایه‌گذار بخرد تا سرمایه‌گذار هم بتواند سرمایه خود را پس بگیرد، شستا حاضر بود در این حوزه سرمایه‌گذاری کند. این اقدام به نفع همه بود و می‌توانست هم برای سرمایه‌گذار، هم برای مردم و هم برای جامعه ایران خوب باشد ولی چنین اتفاقی نیفتاد.
  • طبیعتا سرمایه‌گذار در چنین شرایطی حاضر نیست که سرمایه‌گذاری کند چون شستا باید جواب 30 میلیون بازنشسته را بدهد و باید سرمایه‌گذاری سودآور داشته باشد.

متن و ویدیو کامل این گفتگو با غلامحسین حسنتاش را اینجا بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار