موضوعات داغ: # صنایع بورس # بورس کالای ایران # سهامداران بورس # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # ترامپ # خراسان رضوی # قیمت شمش نقره
در نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان مطرح شد:

تصمیم‌گیری درباره پالرمو با مجمع تشخیص مصلحت نظام است

نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تصویب مشروط پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی از نمایندگان مجلس می‌گویند این موضوع برای بررسی باید به مجلس بیاید، آیا امر باید صورت گیرد گفت: این موضوع یک بار به تصویب رسیده و شورای نگهبان آن را به مجمع ارسال کرده است، تصمیم‌گیری دیگر با مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
به گزارش تجارت نیوز، نشست سخنگوی شورای نگهبان امروز به روال همیشه با حضور رسانه‌ها تشکیل شد. امروز نشست سخنگو کم‌جمعیت‌تر و حاشیه‌ها به‌نسبت کمتر و سوالات بی‌رمق‌تر از همیشه بود.
دلیل اصلی آن هم شاید این باشد که اخبار و اتفاقاتی که با شورای نگهبان در ارتباط باشد کمتر بود و مجلس هم اخیراً لوایح و طرح‌های جنجالی زیادی به شورای نگهبان ارسال نکرده است.
بر همین اساس خبرنگاران سوال خود را پرسیدند و پاسخ‌های سخنگو را شنیدند. هرچند همچنان به روال گذشته سوالات انتخاباتی بیشترین انواع سوالاتی بودند که خبرنگاران از سخنگوی شورای نگهبان داشتند. تعداد زیاد سوالات انتخاباتی در جلسات گذشته موجب شده بود طحان‌نظیف با خنده و شوخی اعلام کند امسال قرار نیست انتخاباتی برگزار شود و عجیب است که تعداد سوالات درباره انتخابات این‌قدر زیاد است.
در جلسه امروز هم بار دیگر سخنگوی شورای نگهبان بعد از پرسیدن دو سه سوال انتخاباتی از طرف خبرنگاران این موضوع را متذکر شد.

تصمیم‌گیری درباره پالرمو با مجمع تشخیص مصلحت نظام است

هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تصویب مشروط پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی از نمایندگان مجلس عنوان می‌کنند این موضوع برای بررسی باید به مجلس بیاید، آیا امر باید صورت گیرد گفت: این موضوع یک بار به تصویب رسیده و شورای نگهبان آن را به مجمع ارسال کرده است، تصمیم‌گیری دیگر با مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
طحان‌نظیف درباره برگزاری همزمان انتخابات مجلس و ریاست جمهوری توضیح داد: انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در حالت عادی با فاصله پنج ماه برگزار می‌شود، اما اینکه این دو انتخابات همزمان برگزار شود عملی است. با این حال تصمیم‌گیری درباره آن هنوز زود است.

بررسی ادعاهای نمایندگان ادوار و فعلی مجلس بر عهده شورای نگهبان نیست

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره ادعای دو نماینده درباره رشوه گرفتن نمایندگان مجلس عنوان کرد: بررسی این موارد در صلاحیت شورای نگهبان نیست و دستگاه‌های دیگری موظف به بررسی این موضوعات هستند.

او ادامه داد: اگر از طرف دستگاه قضایی موضوعی ثابت و به شورا ارجاع شود، در صلاحیت‌های مورد بررسی قرارگرفته شورای نگهبان لحاظ خواهد شد.

طرح اصلاح موادی از قانون مهریه هنوز در مجلس نهایی نشده است

طحان‌نظیف در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص حضور و مشارکت شورای نگهبان در مراحل اولیه طرحی که براساس آن مهریه کاهش خواهد یافت بیان کرد: شورای نگهبان در جلسات اولیه کمیسیون‌ها و کمیته‌ها حضور ندارد. شورای نگهبان معتقد است نمایندگان باید آزادانه تصمیمات خود را ارائه و تصویب کنند.

او اضافه کرد: طرح اصلاح موادی از قانون مهریه هنوز در مجلس به مرحله نهایی نرسیده که اصلاً ببینیم قرار است به شورای نگهبان ارسال شود یا نه تا پس از آن به شورای نگهبان ارسال و درباره آن اظهارنظر شود. در حال حاضر هم این موضوع در شورا مطرح نشده و شورا نظری درباره آن ندارد.

طرح مبارزه با سوداگری و سفته‌بازی در شورای نگهبان در دست بررسی است

سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح سوداگری و سفته بازی که به‌تازگی از مجلس به شورای نگهبان ارجاع شده است گفت: طرح مبارزه با سوداگری و سفته بازی در دست بررسی است. موارد زیاد است به همین دلیل هنوز بررسی‌ها تکمیل نشده است.

مجلس لایحه حذف چهار صفر را در سال ۹۹ مسکوت گذاشت

طحان‌نظیف همچنین درباره لایحه حذف چهار صفر که در مجلس دهم به تصویب رسید و به برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارجاع شده بود توضیح داد: (در سال ۱۳۹۹) همان زمان که مصوبه به شورای نگهبان ارسال شد، بررسی‌ها انجام و ایرادی به مصوبه وارد نشد، تنها درباره یک موضوع آن ابهاماتی مطرح شده بود که همان زمان به مجلس ارسال شد. اما پس از آن مجلس دیگر تمایلی به ادامه ماجرا نداشت و موضوع مسکوت ماند.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: در صورت تشخیص مجلس برای بررسی دوباره با رفع ابهامات و ارسال به شورا، شورای نگهبان بار دیگر بررسی ‌های لازم را انجام خواهد داد.

او درباره مشمول مرور زمان شدن لایحه حذف چهار صفر گفت: موارد مشمول مرور زمان نمی‌شوند. هر زمان مجلس اراده کند، می‌تواند بار دیگر آنها را در دستور بررسی قرار دهد.

تعداد دفاتر شورای نگهبان در استان‌ها و شهرستان‌ها کاهش پیدا کرد

طحان‌نظیف همچنین درباره کاهش دفاتر شورای نگهبان در استان‌ها توضیح داد: پس از انتخابات اخیر و به منظور چابک‌سازی و کارآمدسازی دفاتر و با توسعه فناوری‌های نوین، ساختار دفاتر استانی شورای نگهبان بازبینی شد و دفاتر حوزه‌های فرعی حوزه‌های انتخابیه حذف شد که بر اساس این تصمیم، تعداد دفاتر شورای نگهبان در استان‌ها و شهرستان‌ها کاهش پیدا کرد و به‌ اندازه‌ حوزه‌های انتخابیه شد.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی