به گزارش تجارت نیوز، وحید محمودی در برنامه مقتصاد گفت: در تهرانی که نصف بیشتر سال آلودگی در مرز هشدار است این سیستم سلامت جواب میدهد؟ حجم استرسهای موجود در جامعه ایرانی تمام شیرازه بدن را از هم میپاشد.
وحید محمودی، اقتصاددان:
- در سیستان و بلوچستان از 90 مدرسهای که در برنامه بود تا توسط دولت ساخته شود، فقط 4 مدرسه را دولت ساخته است. بقیه این مدرسهها را خیرین رفتند و ساختند. وظیقه دولت مدرسهسازی است، پس چرا مدرسه نمیسازد؟
- شاخص پرداخت از جیب بیمار در سیستم سلامت ما به شدت افزایش یافته است. پرداخت از جیب بیمار در دنیا زیر 5 درصد است اما در ایران به بالای 80 درصد رسیده است. صندوقهای بازنشستگی ورشکسته شدند و نظام سلامت دیگر توان ندارد به همین دلیل خدمات خود را کاهش میدهد و به همین دلیل پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا میکند.
- یک شخص برای یک آزمایش خون مراجعه میکند و از او بیش از 1.2 میلیون تومان مطالبه میکنند و دفترچه تامین اجتماعی یا بازنشستگی کشوری 100 هزار تومان از این مبلغ را پرداخت میکند. در تهرانی که نصف بیشتر سال آلودگی در مرز هشدار است این سیستم سلامت جواب میدهد؟ حجم استرسهای موجود در جامعه ایرانی تمام شیرازه بدن را از هم میپاشد.
- علاوه بر این بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای ریوی و قلبی هم وجود دارد. اینها هزینههایی است که به شکلهای مختلف بر مردم تحمیل میشود. چون مردم نمیتوانند این هزینهها را پوشش دهند در وضعیت فقر شدید قرار میگیرند.
- مردم در این شرایط به زیر خط مسکین و مسکنت میروند نه خط فقر. جمعبندی همه اینها به کیفیت سیاستگذاری برمیگردد. همانطور که فریدمن میگوید تورم خطای دولتها است، فقر و محرومیت هم خطا و کم کارکردی دولتها است.
- امیدوارم که به سمتی حرکت کنیم که هشیاری بیشتر شود و نظام حکمرانی به سمت اصلاح ساختار حرکت کند.
متن و ویدیو کامل گفتگو با وحید محمودی را اینجا بخوانید.