موضوعات داغ: # حمله اسرائیل # پیش بینی بازارها # بازار سهام # ایران و اسرائیل # انرژی پاک # هیدروژن سبز # پیش بینی قیمت دلار # پیش بینی قیمت سکه
محمد بهرامی سیف‌آبادی، نماینده بویراحمد و دنا در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز»:

قطعی آب در یاسوج گاه به 24 ساعت هم می رسد/ چالش آب کهگیلویه و بویراحمد، ناشی از سوء مدیریت است

قطعی آب
کهگیلویه و بویراحمد، استانی با منابع آبی قابل توجه، در سال‌های اخیر با چالش آب شرب پایدار مواجه بوده است. محمد بهرامی سیف‌آبادی، نماینده مجلس به «تجارت‌نیوز» گفته است که بسیاری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد، با محرومیت در این حوزه مواجه هستند و قطعی آب، حتی در یاسوج، مرکز استان، به 24 ساعت نیز می‌رسد.

به گزارش تجارت نیوز، کهگیلویه و بویراحمد، که در گذشته منطقه‌ای پرآب شناخته می‌شد، در سال‌های اخیر با چالش‌های جدی در این زمینه درگیر است. اکنون برخی روستاها و شهرهای استان مشکل قعطی آب دارند. فعالیت‌های کشاورزی و دامداری نیز در کهگیلویه و بویراحمد با مشکل مواجه شده است.

محمد بهرامی سیف‌آبادی، نماینده مجلس، به تجارت‌نیوز گفته است که بسیاری از روستاها و برخی شهرهای کهگیلویه و بوبراحمد، به آب پایدار دسترسی ندارند و قطعی آب، حتی در یاسوج، مرکز استان، به یک شبانه‌روز نیز می‌رسد.

دسترسی به آب شرب با وجود منابع آبی باکیفیت پایدار نیست

این نماینده در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز تاکید کرده است که کهگیلویه و بویراحمد، ۱۰ درصد از آب شرب با کیفیت کشور را در اختیار دارد؛ به گونه‌ای که منابع آبی موجود در استان نیازمند تصفیه، شیرین‌سازی یا  پمپاژ گسترده نیستند و در بعضی مناطق با سه تا پنج کیلومتر فاصله می‌توان آب را به دست مصرف‌کننده رساند.

نماینده بویراحمد و دنا می‌افزاید: «با این وجود، مناطق سردسیر و کوهستانی استان، که سرچشمه رودخانه‌هایی چون کارون و برخی دیگر از منابع آبی محسوب می‌شوند، با چالش دسترسی پایدار به آب شرب مواجه هستند.»

چالش آب کهگیلویه و بویراحمد، ناشی از سوءمدیریت است

بهرامی، تاکید می‌کند: «در شرایطی که این استان ۱۰ درصد آب با کیفیت و تنها یک درصد سهم جمعیت کشور را در اختیار دارد، دلیل ناپایداری شبکه آب سوءمدیریت است.»

او می‌افزاید: «دولت‌ها در بحث پایداری آب و احداث منابع و تاسیسات لازم ضعیف عمل کرده‌اند، در نتیجه شبکه توزیع پایدار در استان شکل نگرفته است.»

قطعی آب در یاسوج به 24 ساعت هم می‌رسد

نماینده بویراحمد و دنا تاکید می‌کند: «نتیجه شرایط موجود این بوده است که بسیاری از روستاهای استان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و برخی شهرها با مشکل کمبود آب مواجه هستند. به گونه‌ای که حتی در یاسوج، قطعی آب برای بعضی خانوارها به 24 ساعت نیز می‌رسد.»

شرایط برای فصل گرم مناسب نیست

بهرامی می‌افزاید: «چنین شرایطی برای فصل گرم مناسب نیست و احتمال تداوم قطعی آب وجود دارد.»

به گفته او، به نظر نمی‌رسد وزارت نیرو برنامه خاصی برای حل چالش قطعی آب در کهگیولویه و بویراحمد داشته باشد و در این زمینه ضعیف عمل کرده است؛ در نتیجه نمایندگان استان پیگیر موضوع هستند.

برای اطلاعات بیشتر، مطالعه گزارش کاهش بارندگی و افزایش دما در کهگیلویه و بویراحمد پیشنهاد می‌شود.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی