موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # کشتی آزاد # قیمت سکه # قیمت دلار # ایران خودرو # قیمت خودرو # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

پشت پرده شبیخون اسرائیل به قطر / اعتبار تل‌آویو در خلیج فارس از دهان افتاد

پشت پرده شبیخون اسرائیل به قطر / اعتبار تل‌آویو در خلیج فارس از دهان افتاد
اسرائیلی‌ها در ابتدا اطلاعات دقیقی در مورد هدفشان ارائه نکردند، اما حسگرهای تعریف شده در فضا که اثرات حرارتی مادون قرمز را شناسایی می‌کنند، شلیک موشک‌ها و مسیر آنها را شناسایی کرده و دوحه را به‌عنوان مقصد تایید کردند. اما هیچ‌یک از این اطلاعات به موقع دریافت نشد تا دولت ترامپ بتواند حمله را متوقف کند.

به گزارش تجارت نیوز، در حالی که مقام‌های اسرائیل برای حمله نظامی مخفیانه به مقر رهبران سیاسی حماس در قطر برنامه پیچیده‌ای را طراحی می‌کردند، طرحی برگزیده شد که به آنها این امکان را داد سریعا حمله کرده و فرصت تصمیم‌گیری را از ایالات متحده بگیرند. این عملیات که روز سه‌شنبه انجام شد با توسل به هواپیماهای جنگی اجرایی شد؛ جنگنده‌هایی که موشک‌های دوربرد شلیک کردند، از فضای هوایی کشورهای عربی عبور نکرده و تا آخرین لحظه دولت ترامپ را در تاریکی نگه داشتند.

وقتی ترامپ غافلگیر می‌شود!

بر اساس اطلاعاتی که وال استریت ژورنال در گزارشی اختصاصی به آن‌ اشاره کرد، هواپیماهای جنگی اسرائیل، شامل هشت فروند F-15 و چهار فروند F-35، از دریای سرخ، نزدیک به شبه‌جزیره عربستان به سوی قطر پرواز کردند و آن‌گونه که تعدادی از مقام‌های آمریکایی مدعی شدند، برخی از هواپیماها با موشک‌های بالستیک هوا به فضا دوحه را هدف قرار دادند.

به ادعای مقام‌های فوق که نخواستند نامشان فاش شود، اسرائیل تا دقایقی قبل از حمله به مقر حماس، ارتش آمریکا را در جریان قرار نداد. این گروه در ادامه خاطرنشان کردند: «اسرائیلی‌ها در ابتدا اطلاعات دقیقی در مورد هدفشان ارائه نکردند، اما حسگرهای تعریف شده در فضا که اثرات حرارتی مادون قرمز را شناسایی می‌کنند، شلیک موشک‌ها و مسیر آنها را شناسایی کرده و دوحه را به‌عنوان مقصد تایید کردند. اما هیچ‌یک از این اطلاعات به موقع دریافت نشد تا دولت ترامپ بتواند حمله را متوقف کند.»

در این میان یک مقام ارشد دفاعی آمریکا گفت: «اطلاع‌رسانی به‌قدری نزدیک به زمان واقعی شلیک موشک‌ها انجام شد که هیچ راهی برای لغو یا توقف دستور وجود نداشت.» فرماندهی مرکزی آمریکا، ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، را مطلع و او نیز به نوبه خود کاخ سفید را آگاه ساخت. در چنین شرایطی ترامپ از استیو ویتکاف، فرستاده ویژه‌اش خواست تا به قطر اطلاع دهد اما دیگر دیر شده بود. قطر اعلام کرد که هشدار را حدود 10 دقیقه پس از فرود موشک‌ها دریافت کرد.

پشت پرده شبیخون اسرائیل

سخنگوی کاخ سفید به پستی از ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social پس از حمله اشاره کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا نوشت: ««بمباران یک‌جانبه قطر، یک کشور مستقل و متحد نزدیک ایالات متحده که شجاعانه در تلاش است با ما برای برقراری صلح خطراتی را به جان بخرد، اهداف اسرائیل و آمریکا را محقق نخواهد کرد.»

به باور ناظران این جزئیات نشان می‌دهد که اسرائیل چگونه توانست خاک شریک مهم آمریکایی را هدف حملاتش قرار دهد. علاوه بر این، حمله اخیر به دوحه میزان قدرت نظامی اسرائیل در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و توانایی‌اش در انجام چنین حملاتی در فواصل طولانی با دقت بالا را به رخ کشید. اسرائیل با قرار دادن جنگنده‌های خود در دریای سرخ و شلیک موشک‌هایی که وارد فضا می‌شدند، تلاش داشت از اتهام نقض فضای هوایی عربستان سعودی جلوگیری کند. مقامات سعودی این حمله را محکوم کردند اما به‌طور علنی به شلیک موشک‌های اسرائیل بر فراز سرزمین خود اشاره نکردند.

با این حال، اسرائیل نتواست رهبران ارشد سیاسی حماس از جمله خلیل الحیه و ظاهر جبارین را که در حال مذاکره برای بررسی آخرین پیشنهاد آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه بودند را ترور کند. این رهبران، روابط بین‌المللی گروه را هدایت می‌کنند و در جمع‌آوری کمک‌ها مشارکتی فعال دارند.

مقامات عرب اعلام کردند که رهبران سیاسی حماس در اتاقی که هدف حمله قرار گرفت حضور نداشتند، اما در مکانی نزدیک به محل حمله مستقر بودند. به ادعای برخی منابع برخی از آنها به‌شدت زخمی و به بیمارستان منتقل شدند. در این میان مقامات اسرائیلی به‌طور خصوصی اذعان کردند که احتمالا تمامی اهدافشان محقق نشده، اما مدعی‌اند که هنوز در حال ارزیابی نتایج هستند.

خبرنگار وال استریت ژورنال بعد از بازدید از ساختمان در این باره نوشت: «طبقه میانه و بخش راست طبقه همکف به طور کامل به واسطه اصابت موشک‌ها تخریب شده است. اما ساختار همچنان پابرجا است و بخش‌های دیگر ساختمان آسیب جدی ندیده‌اند، گزاره‌ای که نشان می‌دهد این حمله‌ تهاجمی با دقت بالا و توسل به جنگنده‌های کوچک اجرایی شده است. به گفته ناظران، خیابان‌های اطراف توسط نیروهای نظامی و امنیتی مسدود شده بودند. یکی از راویان به وال استریت ژورنال گفت، بعد از حمله، مردی با کلاه نظامی آبی گفت از اینجا بروید.

رد موشک‌های اسرائیل در اسناد اطلاعاتی آمریکا

آرزوهای اسرائیل برای استفاده از موشک‌های بالستیک هوا به فضا در اسناد اطلاعاتی ایالات متحده که در سال 2024 فاش شد، دیده می‌شود. این گزارش‌ها به دو موشک متفاوت اشاره داشتند: «افق طلایی» و سیستم ISO2 یا Rocks به همراه F-15 که طبق اسناد اطلاعاتی در پایگاه هوایی هاتزریم اسرائیل در صحرای نگوِو مشاهده شده است. ترامپ در روز سه‌شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تماس پرتنشی داشت و ناامیدی عمیق خود را از این که ناآگاهانه در جریان قرار گرفته، بیان کرد. ترامپ استدلال کرد که این حمله ناپخته بود و از این که از ارتش آمریکا اطلاعی نداشته، عصبانی بود.

نتانیاهو به ترامپ گفت که زمان کوتاهی برای تصمیم‌گیری جهت انجام حمله داشت و در نهایت این تصمیم را گرفت. در یک تماس پیگیری دوستانه‌تر، ترامپ پرسید که آیا حمله موفق بوده است و نتانیاهو گفت که نمی‌داند. قطر میزبان هزاران سرباز آمریکایی است که بسیاری از آنها در پایگاه هوایی العدید در نزدیکی دوحه خدمت می‌کنند.

این حمله که پس از حمله غافلگیرکننده اسرائیل به ایران در ژوئن صورت گرفت، سال‌ها تلاش برای ایجاد روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس را به تاخیر انداخته است. هیچ‌کدام از کشورهای عربی که تحت توافقات ابراهیم روابط خود را با اسرائیل برقرار کرده‌اند، از زمان عملیات قطر روابط خود را متوقف نکرده‌اند.

اعتبار اسرائیل از دهان افتاد

اوفر گوترمن، پژوهشگر ارشد فعال در موسسه مطالعات امنیت ملی تل‌آویو مدعی است: «من فکر می‌کنم این حمله نقطه عطف دیگری است که نشان داد اسرائیل به‌عنوان یک بازیگر سرکش قوانین و هنجارهای بین‌المللی را در نظر نمی‌گیرد.» او افزود: «این حمله به اعتبار اسرائیل در سطح جهانی آسیب می‌زند و موجب شده تا در منطقه کشورهای عربی از اسرائیل به‌عنوان بازیگری با آرزوهای هژمونیک احساس ترس کنند.»

همزمان رهبران عرب خشمگین هستند و برنامه‌ریزی کردند که به‌زودی در دوحه دیدار تا پاسخ مناسبی طراحی کنند. مقامات اسرائیلی می‌گویند که هنوز آماده مذاکرات با حماس برای پایان دادن به جنگ غزه نیستند و حماس را مانع اصلی می‌دانند، اما مقامات عربی می‌گویند که عملیات به اعتبار اسرائیل آسیب رسانده است. این حمله ممکن است تلاش‌های ایالات متحده برای ایجاد یک سیستم دفاع هوایی منطقه‌ای شامل اسرائیل و کشورهای عربی را مختل کند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی