موضوعات داغ: # عباس علی آبادی # قطعی برق # ناترازی انرژی # وزارت نفت # وزارت نیرو

چین به دنبال انتقال فناوری نانو از کشور ماست

nanotechnology degree

رئیس هیئت‌مدیره شرکت فناوران نانو مقیاس گفت: در حوزه صنعت، تکنولوژی نانو‌الیاف را روی فیلترهای متداول وارد و آن‌ها را به فیلترهای پیشرفته تبدیل کردیم.

رضا فریدی، رئیس هیئت مدیره شرکت فناوران نانو مقیاس، در برنامه دوباره ایران رادیو گفت و گو در خصوص توسعه، پیشرفت و آبادانی جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی در حوزه نانو فناوری، اظهار کرد: تمرکز شرکت ما بیشتر بر روی تولید نانو‌الیاف مختلف پلیمری یا سرامیکی است که کاربردهای مختلفی در پزشکی مانند پوشش زخم و داربست‌های سلولی دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی افزود: در بعد صنعتی نیز ما در حوزه فیلترها فعالیت‌هایی انجام داده‌ایم و تکنولوژی نانو‌الیاف را روی فیلترهای متداول وارد و آنها را به فیلترهای پیشرفته تبدیل کردیم.

فریدی ادامه داد: در حال حاضر ما ۱۰ دستگاه صنعتی را برای تولید نانوالیاف در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که چندین دستگاه برای تولید فیلترهای ارتقا یافته نیروگاه‌ها، خودروها و دو دستگاه برای افزایش تولید ماسک‌های پوششی استفاده می‌شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت فناوران نانو مقیاس گفت: سال گذشته یکی از دستگاه‌های صنعتی که تولید خودمان بود را به کره جنوبی فروختیم و امسال هم با کمک ستاد نانو نیز قرارداد فروش ۵ دستگاه صنعتی را به کشور چین را امضا و دو عدد از آنها را ارسال کرده‌ایم و قرار بر این است که سالانه ۱۰ عدد از این دستگاه‌ها به چین صادر شود.

وی بیان کرد: دستگاه‌های کوچک آزمایشگاهی نیز علاوه بر اینکه به بالغ بر ۲۰۰ مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور فروخته شده، تعداد قابل توجهی هم به کشورهای مالزی، چین، پاکستان، نیجریه، ترکیه و آلمان صادر کرده‌ایم.

فریدی در پاسخ به این سوال که چه تدابیری برای جلوگیری از کپی کردن این محصول و دانش توسط کشور چین اندیشیده شده است، تصریح کرد: اگر محصول در بازار به قیمت رقابتی عرضه شود معمولا کپی هم در این زمینه کمتر اتفاق می‌افتد، از طرفی قرارداد ما به کشور چین به گونه‌ای تنظیم شده که تعداد قابل توجهی دستگاه به این کشور فروخته شود.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت فناوران نانو مقیاس ادامه داد: واقعیت امر اینجاست زمانی که قراردادی منعقد می‌شود باید منافع دو طرف در این موضوع درنظر گرفته شود، زیرا اگر تنها به منفعت یک طرف توجه شود پس از مدتی طرف دیگر یا به کپی کردن روی می‌آورد یا از کشور دیگری واردات انجام می‌دهد.

فریدی در پایان تاکید کرد: در توافق با کشور چین توسعه R&D مشترک نیز مطرح شده است و آن‌ها امیدوار هستند که از ما تنها دستگاه نگیرند و به تدریج دانش فنی را نیز تبادل کنیم.

 

منبع:

نظرات