موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # حقوق بازنشستگان # قیمت سکه # قیمت دلار # بازار سهام # ارزش معاملات بورسی # صندوق طلا # قیمت گازوئیل
تغییرات جهان در سه دهه آینده

نقشه‌های هوشمند راه حل ترافیک شهرهای بزرگ

نقشه‌های هوشمند راه حل ترافیک شهرهای بزرگ
قرن‌ها انسان از گلوکز برای مصارف خوراکی بهره می‌گرفت. اما امروز، سه دهه مانده به سال حساس ۲۰۵۰، دانشمندان به دنبال دیگر مصارف این ماده هستند. سوخت، دارو و محصولات شیمیایی، از جمله فرآورده‌هایی است که علم به دنبال ساخت آن از طریق گلوکز است.

محسن حسینی: جایگزینی سوخت‌های گوناگون و تغییر الگوی مصرف خودروهای شخصی از مهمترین عوامل برای آماده‌یازی انسان برای سال ۲۰۵۰ است. با استفاده از برخی راهکارهای ساده و به کارگیری فناوری‌های جدید می‌توان زمین را به عنوان خانه‌ای امن برای نسل‌های آینده تبدیل کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قرن‌ها انسان از گلوکز برای مصارف خوراکی بهره می‌گرفت. اما امروز، سه دهه مانده به سال حساس ۲۰۵۰، دانشمندان به دنبال دیگر مصارف این ماده هستند. سوخت، دارو و محصولات شیمیایی، از جمله فرآورده‌هایی است که علم به دنبال ساخت آن از طریق گلوکز است.

چند سالی است که مجتمع علمی- تحقیقاتی مستقر در سانفرانسیسکو ایالات متحده تحقیقات در این باره را آغاز کرده است اما یکی از مدیران پروژه می‌گوید: «برای عموم مردم، تلاش‌هایی از این دست معنای روشنی نخواهد داشت. تاثیرات کاربردی این تحقیقات برای انسان‌ها روشن نیست و کسی به آنها اعتنا نمی‌کند.»

از تهدید به فرصت

مالاریا سال‌ها برای انسان بیماری ناشناخته بود. این بیماری جان میلیون‌ها کودک زیر پنج سال را گرفته است. اکنون فرصتی مناسب مهیا شده است که واکسن‌ ضد مالاریای جدیدی عرضه شود. نمونه‌های قبلی واکسن ضد مالاریا قیمت بالایی داشتند و مردم عادی توان خرید و استفاده از آن را نداشتند.

اما واکسن‌های جدید با فرایند علمی که تولید می‌شوند و موادی که در ساخت آن استفاده می‌شوند، قیمت پایین‌تری خواهند داشت. تحقیقات در زمینه تولید واکسن‌های مالاریا منجر به تحقیقات جدید در زمینه جایگزینی انواع سوخت شد.

[imp content=”اگر روند استفاده از سوخت در دهه‌های آینده اصلاح نشود، انسان همچنان به استفاده از نفت و فرآورده‌های آن ادامه خواهد داد. از سوی دیگر نیز گسترش و استفاده از انرژی‌های هسته‌ای می‌تواند به عنوان تهدیدی جدی برای محیط زیست در نظر گرفته شود. “]

تصور استفاده از گلوکز و فرآورده‌های آن به جای استفاده از نفت و تولیدات آن، امید بیشتری برای آینده سالم و پاک در جهان ایجاد کرده است. استفاده از گیاهانی که برای رشد به آب کمی نیاز دارند می‌تواند نوید بخش آینده‌ای سبز باشد که در آن هر مزرعه‌ای به عنوان منبع ارزشمندی از انرژی در نظر گرفته خواهد شد. اگر تحقیقات آزمایشگاه‌های کوچک به تانکرهای مملو از سوخت مورد نیاز انسان تبدیل شود، می‌توان همچنان به آینده امیدوار بود. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که آزمایش‌های انجام شده در ارتباط با استفاده بهینه از گلوکز می‌تواند تا پایان دهه جاری به سرانجام برسد.

اگر روند استفاده از سوخت در دهه‌های آینده اصلاح نشود، انسان همچنان به استفاده از نفت و فرآورده‌های آن ادامه خواهد داد. از سوی دیگر نیز گسترش و استفاده از انرژی‌های هسته‌ای می‌تواند به عنوان تهدیدی جدی برای محیط زیست در نظر گرفته شود. این دو مورد در صورتی که اصلاح نشوند به عنوان بزرگ‌ترین تهدید برای حیات بشر در زمین در نظر گرفته می‌شوند. بنابراین بشر تنها ۳۰ سال فرصت دارد که جایگزین‌های انرژی سالم و تکنولوژی‌های پاک را پیدا کند.

تغییر الگوی مصرف قدیمی

تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۵۰، کره‌ زمین میزبان ۲ میلیارد خودرو خواهد بود. با وجود فرض استفاده از سوخت‌های جایگرین برای این خودروها، باز هم لازم است ذائقه رانندگی بشر طی ۳ دهه آینده تغییر کند. انسان امروزی به دنبال پیشرفت فناوری است تا بتواند در سال‌های پیش روی آینده زندگی راحت و ساده‌ای برای خود فراهم آورد.

یکی از راه‌های مقابله با تهدیدهای خودروها در سه دهه‌ آینده تغییر الگوی مصرف است. بر اساس آمار هر آمریکایی در سال ۳۰۰ ساعت را در خودرو سپری می‌کند که ۳۸ ساعت آن در ترافیک تلف می‌شود. بر اساس همین آمار سالانه یک میلیارد دلار سالانه صرف سوخت همین خودروهای شخصی می‌شود.

ترافیک در شهرهای بزرگ و شلوغ پول و وقت خانواده‌ها را به سادگی تلف می‌کند. چرا که هزینه‌های سوخت به سادگی از دست می‌رود. یکی از شهروندان آمریکایی که ساعت ۸ صبح باید در محل کار خود حاضر باشد می‌گوید هر صبح پس از بیدار شدن، ابتدا وضعیت ترافیک جاده‌ها را چک کرده و پس از آن با کمک فناوری‌های جدید، بهترین مسیر را انتخاب می‌کند.

یکی از راه‌های تغییر ذائفه برای استفاده از خودروهای شخصی ، متفاوت دیدن مسیرهای عبور و مرور است. ابزارهای مسیریابی جدید به کاربر اجازه می‌دهند راه‌های خلوت‌تر و کم ترافیک‌تر را جست‌وجو کرده و بتوانند سریع‌تر به مقصد برسند. این روش موجب می‌شود مصرف سوخت نیز کاهش پیدا کند. این الگوی مصرف تنها مختص خودروهای بنزینی نیست. چرا که در صورت استفاده از خودروهای الکترونیکی نیز مصرف انرژی کاهش چشم‌گیری پیدا می‌کند.

اطلاعات مسیرها به کاربران کمک می‌کند در سفرهای درون شهری تجربه‌ای راحت‌تر و امن‌تر داشته باشند. کمپانی در شیکاگو در سال‌های اخیر اقدام به ساخت نقشه‌های مسیریابی کرده که بتواند امکانات ویژه‌ای را در اختیار رانندگان قرار دهد. این شرکت با استفاده از ماشین‌های مجهز به دوربین‌های لیزری از خیابان‌ها تصویربرداری می‌کند. مدل‌های سه‌بعدی تهیه شده، اطلاعات ترافیک شهری را نیز در خود ذخیره می‌کنند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی