موضوعات داغ: # عباس علی آبادی # قطعی برق # ناترازی انرژی # وزارت نفت # وزارت نیرو
گفتگوی تجارت‌نیوز با دو کارشناس حوزه استارتاپ:

بحران تعدیل نیرو در استارتاپ‌ها چقدر جدی است؟ / تعدیل نیرو به معنای ورشکستگی نیست

1 19

پس از دیجی‌کالا این بار بامیلو دست به تعدیل نیرو زده است. بحران تعدیل نیروی کار در استارتاپ‌ها چقدر جدی است؟

عادل طالبی، کارشناس حوزه استارتاپ در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره تعدیل نیرو در این حوزه و تعدیل نیرو در استارتاپی مثل بامیلو گفت: بحث تعدیل نیرو در تمام کسب‌و‌کارها جدی است. مردم به نسبت گذشته فروش کم‌تری دارند و به تبع آن فروش کارخانه‌ها کم شده است.

وی ادامه داد: نتیجه‌ کاهش این خرید‌و‌فروش‌ها کاهش رشد اقتصادی را به همراه دارد. استارتاپ‌ها به‌عنوان بخشی از اقتصاد جامعه تلخی این کاهش‌ها را می‌چشد و اولین تصمیم هر شرکتی برای کاهش هزینه‌ها، تعدیل نیرو است.

وی عنوان کرد: تعدیل نیرو اگر در بخش درست انجام شود و در فرصت مناسب برای یک استارتاپ رخ دهد، باعث نخواهد شد که آن استارتاپ ورشکست شود.

طالبی در ادامه عنوان کرد: شرکت‌ها با تعدیل نیرو و کوچک کردن خود می‌توانند از بحران گذر کرده و به وضعیت ثابتی برسند. دیجی‌کالا نیز چند وقت پیش دست به تعدیل نیرو زد و این اصلا به معنای شکست استارتاپ مورد اشاره نیست. یک استارتاپ دیگر به تازگی 33 درصد تعدیل نیرو داشت و در حال حاضر به فعالیت خود ادامه می‌دهد و بحران را پشت‌سر گذاشته است.

وی تصریح کرد: هر استارتاپ بنابر ماهیت و موضوع خدمتی که دارد تعدیل نیرو می‌کند. برای مثال استارتاپ‌هایی که به بخش فنی متکی هستند در این بخش تعدیل نیرو نمی‌کنند و بالعکس استارتاپ‌هایی که به حوزه‌ مارکتینگ بها می‌دهند در بخش فنی تعدیل نیرو می‌کنند. بامیلو نیز که به‌تازگی مجبور به تعدیل شده است برای قسمت پشتیبانی اهمیت زیادی قائل است و در بخش‌های دیگر نیروی انسانی را کاهش می‌دهد.

مجید علوی‌زاده، طراح وب و کارشناس استارتاپی نیز در تایید اینکه تعدیل نیرو به معنای ورشکستگی نیست، تصریح کرد: تعدیل نیرو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای مثال بعضی شرکت‌ها با سیستماتیک کردن بخش‌های وسیعی از استارتاپ به تعدیل نیرو دست می‌زنند و اتفاقا باعث افزایش سود و سرعت می‌شود. البته اغلب تعدیل نیروها در ایران برای کاهش هزینه‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: درباره بامیلو نیز آنچه از شواهد برمی‌آید این است که با مجموعه دیگری تلفیق خواهد شد.

نظرات