موضوعات داغ: # مذاکرات ایران و آمریکا # مذاکرات # قیمت سکه # ارزش معاملات بورس # صنایع بورس # قطعی برق # اپل # ماینر

کمترین رشد شاخص سهام در 5 هفته

کمترین رشد شاخص سهام در 5 هفته
بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته در حالی آخرین هفته کاری خرداد‌ ماه و فصل بهار را پشت سر گذاشت که از دو سمت درون و برون بازار تحت فشار خبرها و اتفاقات ناخوشایند بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، برآیند تمامی عوامل سبب شد تا کمترین بازدهی بورس طی پنج هفته اخیر به ثبت رسد که سودی در محدوده 0.6 درصد بود.

بازدهی بازار سهام در خرداد ماه به 9.2 درصد رسید.

معامله‌گران بازار سهام در جریان روز چهارشنبه شاهد تشدید فشار مقررات جدید اعتباری بازار بودند که از روز سه‌شنبه شروع شده و شوکی را به بازار وارد کرد.

این مقررات که محدودیت‌های خرید ناگهانی را برای معامله‌گران در دو ساعت اول بازار فراهم کرده، به افزایش عرضه و کاهش توان خرید بازار منجر شد.

در همین حال در بیرون از بازار تنش سیاسی میان واشنگتن و تهران در هفته گذشته به‌صورت متناوب ادامه داشت که در آخر هفته با بحران برخورد نظامی در خلیج فارس و ساقط کردن یک پهپاد آمریکایی به اوج خود رسید.

در سایه این خبرها و اتفاقات، نگاه اکثر سهامداران به گزارش‌های سه ماه نخست شرکت‌ها و همچنین اوج‌گیری فصل مجامع است.

انتظار می‌رود اعلام گزارش‌های مناسب شرکت‌ها برای سه ماه نخست و همچنین عملکرد فروش و تولید خرداد‌ماه بتواند از فشار خبرهای منفی بر بازار کم کند.

در همین حال در صحنه بین‌المللی معامله‌گران شاهد تاثیر تنش‌های سیاسی بر بازار جهانی نفت بودند.

در این شرایط بهای جهانی هر بشکه نفت برنت به کانال ۶۴ تا ۶۵ دلار در هر بشکه بازگشته است.

بهای هر تن مس به پنج هزار و ۹۸۱ دلار و بهای هر تن روی به دو هزار و ۴۶۳ دلار و سرب به هزار و ۹۰۴ دلار بالغ شده است.

در بازار سهام هفته آینده بر اساس اعلام عرضه دومین مرغداری در بازار سرمایه انجام خواهد شد.

پس از مرغداری ماهان که در زمینه تولید جوجه یک روزه بیشتر فعال است، شرکت سیمرغ نیز یکی از بزرگ‌ترین‌ مرغداری‌های تخمی خاورمیانه هفته دیگر به روی تابلو خواهد رفت.

در کنار عرضه اولیه مزبور، مجید نوروزی معاون جدید ناشران و اعضای شرکت بورس تهران درخصوص برنامه بورس تهران مبنی بر روال عرضه شرکت‌های جدید گفت: طبق برنامه، مقرر شده در صورت وجود شرایط مناسب، هر ماه یک عرضه در بورس تهران انجام شود. شرکت‌ها برای آمادگی لازم نیاز به احراز شرایط پذیرش و ارائه مدارک و مستندات دارند، اما احراز الزامات برخی شرکت‌ها، زمان‌بر شده و به مواعد ارائه اطلاعات جدید بر می‌خورد که هیات پذیرش ضمن درخواست اطلاعات جدید، آنها را از جهت تاثیر‌پذیری بر تصمیم قبلی، مورد بررسی قرار می‌دهد.

این مقام مسئول در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر روند عرضه پتروشیمی نوری که قرار بود تا پایان خرداد ماه به انجام برسد، گفت: موعد عرضه پتروشیمی نوری اردیبهشت ماه به سر رسید که از هیات پذیرش مهلت دو ماهه‌ای حدودا تا نیمه تیر ماه اخذ کرد تا تکمیل اطلاعات درخواستی را پیگیری کرده و با ارائه آن، عرضه این شرکت هم به انجام برسد.

وی درخصوص اینکه آیا پذیرش شرکت آسیاتک لغو شد یا خیر، گفت: وضعیت آسیاتک در جلسه هیات پذیرش مطرح شد که باید مجددا اطلاعاتی را ارائه دهد. احتمال عرضه این شرکت طی سال جاری باید در جلسات بعدی مطرح شده و بعد در مورد آن اظهار نظر کرد. در گروه بانکی در حالی که بازار در انتظار بازگشایی نماد بانک ملت است بانک ایران زمین از برنامه افزایش سرمایه ۴۵۰ درصدی از محل مطالبات سهامداران آورده نقدی خبر داد. براین اساس، «وزمین» در نظر دارد سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومانی را به 2.2 هزار میلیارد تومان برساند. این تامین مالی در صورت موافقت سازمان بورس از محل مطالبات سهامداران و آورده نقدی خواهد بود. سه هدف اصلاح ساختار سرمایه، خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت و دستیابی نسبت دارایی‌های ثابت به حقوق صاحبان سهام مورد تایید بانک مرکزی مهم‌ترین برنامه‌های شرکت برای افزایش سرمایه مزبور خواهد بود. در گروه فلزی شرکت ذوب آهن درخصوص شروط پنج‌گانه برای دریافت مجوز تامین سنگ‌آهن دست به شفاف‌سازی زد و با افت قیمت روبه‌رو‌ شد.

منصور یزدی‌زاده مدیرعامل «ذوب» اعلام کرد: «با توجه به نشست ۱۹ خردادماه هیات وزیران به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، اجازه تامین یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن سنگ‌آهن بدون الزام به برگزاری مزایده تا پایان سال ۹۸ برای شرکت داده شده و تمدید آن برای سال‌های آتی، بیشینه به مدت چهار سال در صورت تحقق شرایط پنج‌گانه ذیل امکان‌پذیر است: افزایش حداقل ۲۰ درصدی تولید ذوب آهن در سال ۹۸ نسبت به ۹۷، کاهش قیمت تمام شده تولید، ایجاد ارزش افزوده از طریق ایجاد تنوع در محصولات تولیدی به ویژه تولید ریل، افزایش نرخ بهره‌وری نیروی انسانی و تسویه حساب بدهی‌ها به معادن زغال سنگ از جمله این موارد خواهد بود.

در گروه غذایی با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه فاز نخست یک واحد صنعتی تولیدکننده انواع شیرینی و بیسکویت با نام ویتانا در شهرک صنعتی کاسپین شهرستان آبیک استان قزوین به بهره‌برداری رسید. واحد ویتانا که تولیدکننده بزرگ صنعتی محصولات آردی کشور است، قابلیت تولید سالانه ۴۴ هزار تن انواع بیسکویت و شیرینی را دارد. این واحد بیش از ۱۰ هکتار مساحت دارد که در چهار فاز از سوی شهرک صنعتی کاسپین یک استان قزوین به این شرکت واگذار شده و تاکنون برای ساخت این واحد سه هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

در گروه معدنی گل گهر در گزارش حسابرسی شده ۱۲ماهه از تحقق هزار و ۲۱۶ ریال سود خبر داد. در گروه لوازم خانگی «لخانه» در گزارشی از شرکت در مناقصه هلال احمر جهت خرید 10 هزار دستگاه یخچال برای سیل‌زدگان خبر داده است.

در مجموع بازار سرمایه در روز چهارشنبه روزی ضعیف را پشت سرگذاشت که با افت دو هزار و ۲۶۸واحدی شاخص کل همراه شد.

به این ترتیب نماگر اصلی بازار در پایان معاملات روز چهارشنبه با افت ۹۶/ ۰درصدی به رقم ۲۳۴هزار و ۸۷۹ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز با کاهش 1.57 درصدی روز چهارشنبه را سپری کرد.

با این کارنامه در کل هفته شاخص کل 0.6 درصد رشد کرده و ارزش معاملات در بورس با افت یک درصدی به هشت هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان رسید.»

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی