موضوعات داغ: # قیمت فلزات # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت میلگرد # بانک قرض الحسنه مهر ایران # تسهیلات بانکی
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

چشم‌انداز هفتگی دلار، طلا و سهام / احتمال تداوم روند صعودی ارز و طلا / بورس، بازار نگران هفته

1 27

در هفته قبل همانطور که از پیش‌نشانگرها قابل پیش‌بینی بود روند طلا و ارز صعودی شد و بازار سهام برخلاف پیش‌بینی‌ها کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داد. با این حال برخی نااطمینانی‌ها همچنان در هر سه بازار مشاهده می‌شود. آیا در هفته جاری روند صعودی ارز و طلا تشدید می‌شود و افزایش نگرانی‌های سیاسی در بازار سهام تاثیر خواهد گذاشت؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قبل از آنکه هفته اخیر شروع شود، بازارها در آخرین کارنامه هفتگی خود چنین وضعیتی را ثبت کرده بودند؛ شاخص بورس منفی 1.1 درصد، طلای ۱۸ عیار منفی 8.6 درصد، سکه امامی منفی 11.4 درصد و دلار منفی 9.8 درصد.

در چنین شرایطی تجارت‌نیوز در ابتدای هفته گذشته پیش‌بینی کرده بود که با توجه به افزایش نااطمینانی‌ها شاید تنها بورس باشد که روندی مانند گذشته خود داشته باشد و دیگر بازارها با ریزش مواجه نشوند.

عملکرد بازارها در هفته نخست مرداد ماه نشان می‌دهد همانطور که از پیش‌نشانگرها قابل پیش‌بینی بود روند طلا و ارز صعودی شد و بازار سهام برخلاف پیش‌بینی‌ها کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داد. در این هفته سکه و طلا هرکدام دو درصد، دلار 3.9 درصد و بورس 2.4 درصد بازدهی مثبت داشتند.

بازدهی مرداد

دلار به صدر بازدهی مثبت بازارها برگشت.

در این شرایط که دلار و طلا روندی مثبت به خود گرفته‌اند و بورس هم همچنان صعودی باقی مانده، چه چشم‌انداز هفتگی پیش‌روی فعالان این سه بازار وجود دارد؟

سیگنال‌های سیاسی به بازارها

در چند روز اخیر اخبار متفاوت سیاسی منتشر شده که به نظر می‌رسد هرکدام می‌تواند به نوعی روی بازارها تاثیر بگذارند. با روی کار آمدن بوریس جانسون، نخست وزیر جدید انگلیس و افزایش اظهارات مقامات سیاسی درباره کشتی‌های توقیفی ایران در انگلیس و انگلیس در ایران برخی نگرانی‌ها افزایش یافته است.

همزمان با این، سی.ان.ان مدعی شده که ایران اخیرا یک موشک بالستیک میان برد را آزمایش کرده است، سخنگوی دولت انگلیس اظهار کرده که کشتی‌های انگلیسی برای عبور از تنگه هرمز اسکورت می‌شوند، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده تنگه هرمز برای نفتکش‌ها امن نیست و وزیر خارجه روسیه هم نسبت به وقوع یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه هشدار داده و گفته است: وضعیت به یک نقطه بسیار خطرناک رسیده که ممکن است به یک درگیری نظامی گسترده تبدیل شود و نباید اجازه داد تا چنین اتفاقی رخ دهد.

وزیر امور خارجه آمریکا هم خبر داده که آمریکا از کشورهایی برای ائتلاف تامین امنیت تنگه هرمز درخواست مشارکت کرده است اما وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرده  آلمان در کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران مشارکت نخواهد کرد.

علاوه بر این اخباری که به نظر می‌رسد نااطمینانی‌ها در بازارهای داخلی ایران را می‌توانند افزایش دهند، قرار است در هفته جاری مذاکره‌کنندگان آمریکا و چین با هدف بهبود روابط تجاری دوجانبه، مذاکرات تجاری را در شانگهای از سر بگیرند. اتفاقی که احتمالا بتواند بر روند بازارهای جهانی تاثیر مثبتی بگذارد. با این حال بعید است که دامنه اثرگذاری این خبر به اندازه اخبار افزایش نااطمینانی‌ها باشد.

سیگنال‌های اقتصادی به بازارها

اما در کنار اخبار سیاسی، چه سیگنال‌های اقتصادی در هفته جاری مشاهده می‌شود؟ فعالان اقتصادی ایران در حالی هفته خود را شروع خواهند کرد که در پایان هفته گذشته شاهد غرق شدن یک کشتی باری ایرانی در نزدیکی ساحل جمهوری آذربایجان متعلق به بخش خصوصی بوده‌اند.

از طرف دیگر آنها شاهد معطلی 50 روزه دو کشتی ایرانی در برزیل نیز بوده‌اند که بالاخره اعلام شد با حکم دادگاهی در برزیل، این دو کشتی ایرانی سوخت دریافت می‌کنند.

علاوه بر این، ایسنا گزارش داده که «بعد از آخرین اظهارنظرهای مسئولان اقتصادی درباره بازگشت حدود ۱۸.۵ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارزهای صادراتی مربوط به سال گذشته، هنوز بعد از گذشت چهار ماه از سال جدید خبری از بازگشت نیمی دیگر از این ارزها نیست.»

تسنیم نیز به نقل از یکی از معاونان سازمان مدیریت نوشته است: «بودجه ۹۸ با فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت بسته شد. بودجه سال قبل بر اساس فروش روزانه یک میلیون و 500 هزار بشکه و سال قبل از آن روزانه دو میلیون و 680 هزار بشکه نفت بسته شده بود.»

اما در کنار این اخبار اقتصادی که به نظر می‌رسد آنها نیز نگرانی‌ها درباره بازارها را افزایش می‌دهند، صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود در پیش‌بینی‌های مربوط به ایران بازنگری‌ انجام داده و اعلام کرده است که اقتصاد ایران از سال آینده پس از دو سال، از رکود خارج می‌شود و رشد آن تا سال ۲۰۲۴ مثبت خواهد بود.

قیمت جهانی طلا همچنان بالای 1400 دلار در هر اونس باقی مانده و آخرین روند قیمت‌ها در بازار داخلی طلا مثبت بوده است. با توجه به انتشار اخباری که نگرانی‌های سیاسی را افزایش داده به نظر می‌رسد بازار طلای داخل تحت فشار عوامل داخلی و خارجی روند هفته قبل خود را حفظ کند و تنها با فرض پایین ارزانی دلار در بازار داخلی امکان دارد که این روند تغییر کند.

همزمان با این روند، در بازار ارز نیز با توجه به اخبار سیاسی و اقتصادی چند روز اخیر بعید به نظر می‌رسد روند صعودی هفته گذشته متوقف شود و در عین حال در بازار سهام نیز هرچند هفته گذشته یک روند مثبت سپری شد اما در هفته جاری باید دید کشش مقابله با اخبار سیاسی چقدر در این بازار وجود دارد.

در این مورد نگرانی‌ برخی فعالان بازار سهام نیز قابل توجه است که از نگاه آنها با افزایش اخبار مربوط به نااطمینانی‌ها در دوره کند شدن روند تورم ماهانه می‌توان پیش‌بینی کرد که بورس به مانند چند وقت اخیر روند صعودی نداشته باشد.

 

نظرات