موضوعات داغ: # قیمت مصالح ساختمانی # ارزش دلاری بورس # پاپ فرانسیس # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # ارزش معاملات بورس # پیش بینی بازارها # افت بورس # چین

غفلت از معیشت مردم به کل جامعه آسیب می زند

یک کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه آسیب ناشی از غفلت معیشت و مشکلات اقتصادی مردم، در کل جامعه متبلور خواهد شد، افزود: دولت باید بهبود معیشت مردم و افزایس سطح اشتغال را در اولویت کاری خود قرار دهد. علیرضا نجفی افزود: دولت برای رونق اقتصادی، حل مشکل معیشتی، توسعه فرهنگ کار و مبارزه با […]

یک کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه آسیب ناشی از غفلت معیشت و مشکلات اقتصادی مردم، در کل جامعه متبلور خواهد شد، افزود: دولت باید بهبود معیشت مردم و افزایس سطح اشتغال را در اولویت کاری خود قرار دهد.

علیرضا نجفی افزود: دولت برای رونق اقتصادی، حل مشکل معیشتی، توسعه فرهنگ کار و مبارزه با فساد اقتصادی، باید حل مشکلات معیشتی را در اولویت برنامه های اقتصادی خود قرار دهد.

وی حضور با نشاط و مشارکت مردم در عرصه های مختلف به ویژه اقتصادی را پیش شرط بهبود وضعیت اقتصادی دانست و افزود: مردم به وعده های اقتصادی دولت دل بسته اند لذا دولت نیز باید با استفاده از ظرفیت های موجود، در جهت تقویت بنیه اقتصادی، معیشتی و درمانی مردم گام بردارد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دولت و مردم باید با کمک هم مشکل اقتصادی جامعه را حل کنند، افزود: نظام اقتصادی به عنوان یکی از مهمترین ارکان اقتصادی هر کشور نقش بسزایی در فرهنگ، معیشت و پیشرفت جوامع ایفا می کند و پدیده هایی مانند فقر و ثروت، عدالت و بی عدالتی و ایجاد انگیزه فردی یا عدم وجود آن، همه تحت تاثیر نظام اقتصادی و در چارچوب آن به وجود می آیند.

وی، اشتغال را مشکل عمده مردم دانست و افزود: باید با افزایش سرمایه گذاری، به بهبود تولید در کشور کمک کرد تا زمینه اشتغال حجم بیکاران که عمدتا جوانان هستند، فراهم شود.

نجفی با اشاره به اینکه محور فعالیت ها باید بر بخش کشاورزی و تقویت زیرساخت های آن متمرکز شود، افزود: کشور در ابعاد مختلف به تقویت و احیای ظرفیت های کشاورزی اعم از زراعت، باغداری و دامداری نیاز مبرم دارد.

وی همچنین لازمه تحقق حماسه اقتصادی را توانمند کردن تولید داخلی، کاهش وابستگی به فروش نفت خام، افزایش سرمایه گذاری داخلی و مشارکت مردم در بخش اقتصادی عنوان کرد.

این استاد اقتصاد یادآور شد: یک نظام اقتصادی می تواند زمینه ایجاد انگیزه فعالیت اقتصادی در افراد را تقویت کند و با تکیه بر مکانیزم بازار به ویژه توزیع درآمد، فقر و تضاد طبقاتی را گسترش دهد و در نهایت موجب افزایش نارضایتی و کاهش انگیزه اقتصادی در مردم و در نهایت کاهش کارایی شود.

وی تصریح کرد: تردیدی نیست که اقتصاد و فرهنگ در اولویت کاری دولت قرار دارد اما هنگامی که دولت درگیر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها شد، قیمت بسیاری از حامل های انرژی، قبل از ورود به سال جدید تشدید یافت و آثار خود را بر افزایش قیمت برخی کالاها برجای گذاشت.

نجفی افزود: مهار روانی تورم مرحله دوم به این دلیل که میزان افزایش قیمت حامل های انرژی به مراتب کمتر از مرحله نخست است، آسانتر خواهد بود؛ از این رو دولت باید توجه خود را بر وضعیت بازار و نظارت بر قیمت ها متمرکز کند و به سودجویان و فرصت طلبان اجازه افزایش قیمت بی رویه کالا را ندهد. بدیهی است هرگونه سهل انگاری در این زمینه، نتیجه ای ناگوار را رقم خواهد زد.

این اقتصاددان مشکل عمده مردم را گرانی کالا و خدمات دانست و افزود: دولت باید با کنترل دقیق و معقول، تلاش هایی که در سال گذشته برای مهار تورم انجام داد را ادامه دهد و از آزمون اجرای فاز دوم هدفمندی سربلند خارج شود.

وی خاطرنشان کرد: اظهارات معاون اجرایی رئیس جمهوری در خصوص ممنوعیت افزایش قیمت کالاها در بازار همزمان با فاز دوم هدفمندی، در شرایطی که افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات آغاز شده و نگرانی ها را در خصوص تورم تشدید کرده، نشان می دهد که دولت باید تلاش خود را برای مهار تورم انتظاری مضاعف کند و شخص رئیس جمهور وارد عمل شود.

لازم به ذکر است؛ رئیس جمهوری در اولین جلسه هیات دولت یازدهم گفت: امروز اولین مسئولیت همه اعضای دولت بهبود معیشت مردم است و باید همگی کمر همت را بسته و آستین ها را بالا زده و با تمام امید و تکیه بر خدا وارد عمل شویم.

 

ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی