به گزارش تجارتنیوز، بازار سهام طی هفته گذشته با اتفاقات تاثیرگذار زیادی مواجه بود. در نهایت شاخص کل ۴٫۱۵ درصد و شاخص هموزن حدود ۴ درصد رشد را ثبت کردند. بازگشایی نماد شستا و فارس، افزایش بیش از ۱۰ درصدی نرخ محصولات ایرانخودرو و سایپا و تعلیق نمادهای خودرویی در آخرین روز بازار از اتفاقات مهم بود.
یکشنبه وزیر اقتصاد در راستای سیاستهای کنترل عرضه در بازار سهام، انتشار اوراق دولتی را لغو کرد. اما حتی این اقدام هم نتوانست جلوی منفی شدن بازاری که در نتیجه بازگشایی شستا، روز گذشته سراسر سبز بود را بگیرد.
اما یکشنبه تنها روز قرمز بورس در هفتهای که گذشت بود. در ادامه بازار با حجم و ارزش معاملات پایین رشد ملایمی داشت و کارشناسان نیز به ادامه این روند در هفته آتی نیز خوشبین بودند.
سهشنبه وزیر اقتصاد و امور دارایی با مجلسیها جلسه داشت و محور مهم بازار سهام بود. جلسهای که برای بورسیها خوشیمن بود و بازار را تا پایان هفته مثبت نگه داشت.
در نهایت بازار سهام چهارشنبه و در حالی که نمادهای خودرویی تعلیق و بانکیها پیشتاز شدند، مثبت به کار خود پایان داد.
بازار سهام پتانسیل تعادلی شدن دارد
مریم محبی، کارشناس بازار سهام در خصوص اتفاقات هفته اخیر بورس گفت: اوضاع نابسامان بورس طی چند ماه گذشته باعث حضور وزیر اقتصاد در صحن مجلس شورای اسلامی و پاسخ به سوالات نمایندگان منتخب در این هفته شد.
وی ادامه داد: پس از اتمام جلسه، شاخص کل و شاخص کل هموزن به حواشی پیش آمده واکنش منفی نشان داده و عقبنشینی کردند. دلیل این عقبنشینی عدم دستیابی به راه حل این معضل و یا به عبارتی برونرفت از شرایط فعلی بود. از طرف دیگر برخی سهمهای بازار به قیمتهای منطقی و مطلوبی رسیدهاند که از نظر کارشناسان جذاب به شمار میآیند.
محبی عنوان کرد: بنابراین همزمانی رشد نسبی قیمتها در بازار با حضور وزیر اقتصاد در مجلس نه بخاطر حمایت دولت از بازاز بورس، بلکه به دلیل ارزنده شدن برخی سهم خای بازار است. البته پیشبینی میشود این روند نمیتواند در بلندمدت ادامهدار باشد.
این کارشناس عنوان کرد: هفته کاری بورس، منتهی به ۱۹ آبان هفته ای پر نوسان و سرشار از هیجان بود و با روند مثبت کار خود را خاتمه داد. این روند نشان میدهد بازار بورس پتانسیل خروج از روند کاهشی طاقتفرسا و ورود به فاز متعادل تر شدن و منطقیتر شدن معاملات را دارد.
آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
قبل از عرضه اولیه سهام شرکتهای دولتی ان را بعنوان وثیقه سهام دولت از سهامداران پول ان را دریافت کنند ونرخ 150درصد سود بدهند درپایان مهلت وثیقه سهام را درمعرض کشف قیمت قرار دهند وپول سهام را به سهام دار ببدهند 150درصد سود وثیقه سهام به عنوان سهام اصلی سهامدار بدون پرداخت یک ریال دولت از جیبش با عرضه وتقاضای بازار وبدلیل محدودیت تعداد سهامدارانش قیمت سهام دوالی سه برابر شده ودولت بااین کار درزمان دریافت پول از سهامدار کسری بودجه خودش راجبران میکند
دولت برای جبران کسری بودجه خودش سهام وثیقه به مردم بده مثل ستاره خلیج فارس مثل پتروشیمی بندر امام وهر سهم سود ده عالی
سهام وثیقه با نرخ 150درصد 2ساله وجمع اوری نقدینگی از دست مردم وراه اندازی کسب وکارهای کوچک ومتوسط زمینه کاهش بیکاری کاهش تورم وافزایش اعتماد در بورس میشود 150درصد برای سهمی مثل ستاره خلیج فارس چیز زیادی نیست ستاره خلیج فارس دوساله نزدیک 500درصد سود میدهد دولت قبل از ارایه سهام خود در بورس به عنوان وثیقه پول مردم راجمع اوری میکند ودر پایان دوسال وارایه ان دربورس هم سود افراد رو داده هم کسری بودجه خودش رو جبران میکند
فعلا طرح ازاد سازی قیمت خودرو از جنبه روانی باعث ورود نقدینگی به بورس شده اگه این طرح کامل اجرا نشه ویاموقتی باشه منجر به خروج نقدینگی خواهد شد وضربه سهمگینی به بورس وارد خواهد ساخت چون در حال حاظر گروه خودرویی منتفعترین نمادها هستند وبا خروج نقدینگی ازاین نمادروی بقیه نمادها بیشتر متاثر خواهد بود
یکسری میگفتن پسرخاله حقوقی ها دارن میفروشن خودرو و خساپا چون رانت دارن. ولی الان مشخص شد این یک میلیارد و خورده ایی که روزانه این دو سهم داشتن معامله میشون همون فروش مردم عوام تازه وارد بورس بود که امروزه ادعای کارشناسی هم دارن.
متاسفانه مردم میفروشن ولی توهم دارن پسر خاله حقوقی داره میفروشه.