به گزارش تجارتنیوز، وزیر منابع آب عراق، از تشکیل پرونده رسمی علیه ایران در دادگاه لاهه به دلیل سدسازیهای گسترده خبر داده است.
ماجرا از این قرار بود که عراق مدعی شده بحران آبی در استان دیاله عراق شدت گرفته و دلیل آن هم این است که ایران، جلوی ورود آب رودخانههای کرخه، الوند، کارون و سیروان را گرفته است.
این در حالی است که ایران به گفته وزارت نیرو در خشکترین پاییز ۵۲ سال گذشته قرار دارد و ورودی آب سدها به شدت کاهش یافته است و احتمالا دلیل کاهش ورودی آب به این استان هم همین باشد.
دیاکو افخم، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و عراق و فعال اقتصادی ایرانی در عراق، به تجارتنیوز، میگوید: کارشناسان پیش از این هم درباره وقوع این مساله هشدار داده بودند. منابع آب شیرین دنیا بسیار کم و جنگ آب در خاورمیانه، اجتنابناپذیر است.
الصباح مدعی شده بود که آنکارا و بغداد مذاکراتی درباره حقآبه عراق با یکدیگر داشتند اما ایران به بهانه برگزاری انتخابات ایران چندین بار این نشست را به تعویق انداخته است.
افخم ادامه میدهد: آب رود فرات از سوریه شروع میشود، به ترکیه میرود در آخر وارد ایران میشود. براساس توافقی که بین این سه کشور منعقد شده است، هر کشور مقدار مشخصی از این آب سهم دارد.
او توضیح میدهد: متاسفانه، ترکیه بخش زیادی از این آب را مصرف میکند و پروژههای سدسازی با ترکیه بر این رودخانه موجب شده ما هم دچار مشکلاتی شویم. از طرف دیگر ما هم در ابعاد کوچک اقدام به سدسازی بر این رود کردهایم و حالا عراق قصد دارد از ایران در دادگاه لاهه شکایت کند.
این فعال بخش خصوصی میافزاید: اما ایران تنها مقصر این ماجرا نیست زیرا ترکیه هم از حقآبه ایران استفاده میکند اما مسئولان هنوز موضعگیری درستی در این باره نکردهاند و سیاستهای منفعلانه در پیش گرفتند.
ایران هم باید در لاهه طرح شکایت کند؟
افخم بیان میکند: رودهایی مثل کرخه، کارون و سروان، از ایران وارد استان دیاله عراق میشود و اگر روند آبی کشور همین طور نزولی باشد و ایران به جای پس دادن حقآبه عراق تصمیم به ذخیرهسازی آب بگیرد، فاجعه آبی در این استان رخ میدهد.
او همچنین یادآوری میکند: ما باید پیگیر حقآبه ایران از کشورهای همسایه باشیم. وزیر آب عراق تنها حق خود را میخواهد. ما نمیدانیم این آب به طور کلی و به دلیل تغییرات اقلیمی کاهش پیدا کرده یا ترکیه حقآبه این دو کشور را پرداخت نمیکند یا این که ایران جلوی ورود آب به عراق را گرفته است.
دلیلش فقط مسئولین است که متقابلا طلب خسارت های جنگ 8 ساله از عراق رو مثل کویت طلب نمیکنن..
چرا عراق از ترکیه در لاهه شکایت نمیکنه که حق ابه همرو نمیده!؟
مردم نباید بی جهت نگران شوند اولا که جمعیت کشور ما در آینده رو به کاهش است پس خود به خود مشکل آب در کشور ما حل میشود دوما از کشاورزان بپرسید که چرا چاه های غیر مجاز زدند؟ حالا طلبکار هم هستند! سوما کشور ما به دلیل وجود نفت و گاز یک کشور صنعتی است و ما باید به جای کشاورزی محصولات خوراکی خودمان را وارد کنیم و محصولات نفتی خودمان را صادر کنیم.کشاورزان این را بدانند ایران یعنی صنعت نه کشاورزی
قشنگ معلوم نیست که تو یزدی نیستی و داخل اون فولاد که وسط کویر یزد و… کار نمیکنی !!!
چرت نگو ببند
واسه این خراب شده هزار و یک تز عالی وجود داره ولیکن هر روز بدتر از روز قبل هر ثانیه