موضوعات داغ: # باشگاه استقلال # خلاصه بازی # لیگ برتر فوتبال ایران # استانداری تهران # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # تورم # تورم اقلام خوراکی
نگاهی به تجربه فرانسه، اسپانیا و اسلوونی

برنامه‌های جالب کشورها برای مقابله با گرمایش جهانی

گرمایش جهانی به یک معضل اساسی برای بقای بشریت تبدیل شده است. دولت‌ها چه نقشی در کاهش دمای شهری دارند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، فعالیت‌های شهری انسان‌ها بیشترین سهم از افزایش دما از اواسط قرن بیستم در کره زمین را شامل می‌شوند. افزایش دمای شهری می‌­تواند تأثیر نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد. بنابراین همکاری دولت‌ها با مقامات رسمی شهرها برای انجام اقدامات موثر برای مقابله با این موضوع ضروری است .

آن طور که یورونیوز گزارش داده، سازمان ملل متحد بار دیگر در مورد افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر که از عوامل اصلی گرمایش جهانی به شمار می‌رود، هشدار داد. متن این اطلاعیه هشدار می‌­دهد که اگر انتشار گازهای گلخانه­‌ای با نرخ فعلی ادامه یابد، ممکن است تا سال ۲۱۰۰ دمای برخی از شهرها ۴ درجه سانتی­‌گراد افزایش یابد.

در اجلاس اخیر تغییرات اقلیمی COP26 در گلاسکو، برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) دستورالعملی را منتشر کرده که تحقق سریع­ تر اهداف توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس را برای مقابله با گرم شدن شهرها را ضروری می­‌داند. اینگر اندرسن، مدیر اجرایی UNEP بیان می­‌کند: کاهش دمای محیط باید بخشی از تلاش‌های شهرها برای دستیابی به خالص انرژی صفر باشد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، تعداد افرادی که در سال­ های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ در معرض گرمازدگی قرار گرفته‌­اند، ۱۲۵ میلیون نفر افزایش یافته است. واضح است که امواج گرما می‌­تواند تأثیر نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد، به طوری که نرخ مرگ و‌ میر در مکان‌­هایی که دما از ۳۵ درجه سانتی‌­گراد فراتر می‌­رود، بیشتر است.

با افزایش دمای شهرها، تقاضا برای سیستم‌های خنک‌کننده و در نتیجه آن منابع انرژی افزایش می­‌یابد و انتشار گازهای گلخانه­‌ای با نرخ بیشتری صورت خواهد گرفت. در بسیاری از نقاط جهان بین ۵ تا ۱۵ درصد از متوسط درآمد خانوارها به خنک کردن فضاهای داخلی ساختمان‌­ها ​​اختصاص می­‌یابد.

کتاب راهنمای UNEP که در بحبوحه اجلاس سران COP26 منتشر شد و راه‌حل‌هایی را برای برخورد موثر با معضل گرمای شهرها بیان می‌­کند – راه‌حل‌هایی که قبلاً در برخی نقاط جهان به کار گرفته شده‌اند. از جمله این ایده‌ها می‌­توان به افزایش فضاهای سبز، نصب سطوح خنک­‌کننده و انعکاسی اشاره کرد. این کتاب راهنما نمونه­‌هایی از روش­‌های مورد استفاده در سراسر اروپا برای مقابله با افزایش دمای شهرها را بیان کرده است:

پاریس

پاریس از سال ۱۹۹۱ از یک سیستم خنک­‌کننده شهری مبتکرانه استفاده می‌کند. برخی از دفاتر، بانک‌­ها، فروشگاه­‌ها، هتل­‌ها، موزه‌­ها و ساختمان‌های دیگر با استفاده از آب رودخانه Seine خنک می‌شوند. زمانی که دمای آب کمتر از ۸ درجه سانتی‌­گراد است، از طریق برج­‌های خنک­‌کننده توزیع می‌­شود و در طول شب که تقاضا برای سرمایش کمتر است، انرژی به صورت آب خنک یا یخ ذخیره شده و در ساعات اوج مصرف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لیبولیانا

لیبولیانا (پایتخت اسلوونی)، در سال ۲۰۰۷ یک منطقه زیست­‌محیطی راه­‌اندازی کرده است. در این منطقه جاده‌های اصلی برای عابران ­پیاده سازگارتر شده، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری ترویج یافته و تاکسی‌های برقی رایگان برای گردشگران و ساکنان معلول ارائه گردیده است. در بقیه نقاط پایتخت اسلوونی، حمل و نقل عمومی مدرن تاسیس گردیده که منجر به کاهش دمای هوا و آلودگی شده است.

بارسلونا

سوپربلوک‌­های ساخته شده در بارسلونا یک موفقیت بزرگ در برنامه­‌ریزی شهری محسوب می‌شوند. از سال ۲۰۱۶، شش گروه از بلوک‌های شهری در منطقه Eixample شهر اسپانیا ایجاد شده­ تا ترافیک را به حداقل برسانند و فضا را برای استفاده مردم تسهیل کنند. این شهر اکنون قصد دارد بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲، ۲۱ خیابان و ۲۱ تقاطع را در همان منطقه تبدیل به سوپربلوک‌­ها کرده و انتظار می‌رود کیفیت هوا بهبود یابد.

 

COP26 How the UN plans to cool down our rapidly warming cities FN 04Dec21 2

 

 

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی