موضوعات داغ: # باشگاه استقلال # خلاصه بازی # لیگ برتر فوتبال ایران # استانداری تهران # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # تورم # تورم اقلام خوراکی

تغییرات اقلیمی چه خطراتی دارد؟ / کدام کشورها بیشتر در معرض خطر هستند؟

با روند رو به رشد گرمایش زمین، مردم در سرتاسر جهان با آسیب‌ها، بیماری‌ها و مرگ‌های بیشتری ناشی از افزایش بلایای طبیعی و خشکسالی مواجه خواهند شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و به موجب آن تغییرات آب و هوایی، منجر به وقوع خشکسالی‌های گسترده در جهان شده‌ است. خشکسالی به عنوان رخداد اقلیمی، بیشترین خطرات را در بین همه رخدادهای طبیعی دارد. در مقایسه با دیگر بلایای طبیعی نظیر سیل، طوفان و زلزله، اثرات خشکسالی مناطق وسیعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آن طور که یورونیوز گزارش داده، شواهد و مطالعات علمی حکایت از آن دارند که انتشار دی­‌اکسیدکربن و سایر گازهای گلخانه‌­ای در اتمسفر منجر به افزایش دمای کره زمین می‌­شود. این تغییرات ‌پیش‌بینی الگوهای آب­‌ و هوایی را برای متخصصان بسیار دشوار می­‌کند و این الگوهای غیرمنتظره می‌تواند پرورش محصولات را در مناطقی که به کشاورزی متکی هستند با مشکل روبه‌رو کند، زیرا دیگر نمی‌توان به دمای مورد انتظار و میزان بارندگی اعتماد کرد. تغییرات آب‌ ­و هوایی، همچنین منجر به سایر حوادث مخرب مانند طوفان‌های مکرر و شدید و سیل می­‌گردد.

تابستان ۲۰۲۰ از نظر موج گرمای شدید و آتش‌سوزی‌های جنگلی بی‌سابقه بوده است. پروفسور جوس للیولد از موسسه Max Planck می‌گوید: آنچه برای من بسیار نگران‌کننده است، گسترش گرمای شدید است، زیرا به موجب آن شاهد خشکسالی و آتش‌سوزی­‌های بیشتری خواهیم بود. او در این زمینه می‌­افزاید: در یک مقطع زمانی به جایی می‌­رسیم که انسان­‌ها نمی‌­توانند بدون تهویه زنده بمانند.

پروفسور للیولد می‌گوید: شمال آفریقا، خاورمیانه و شرق مدیترانه مناطقی هستند که بیشتر در معرض خطر هستند، زیرا در حال حاضر نیز هوا در این نواحی به دلیل کمبود رطوبت بسیار گرم است. نگرانی این است که جبهه­‌های آب‌ و هوایی – گرم و سرد – به دلیل تغییرات آب‌ و هوایی، مسدود شوند و موجب وقوع خشکسالی و طوفان‌های بیشتر ­شود.

تغییرات اعمالی در اتمسفر تقریباً غیرقابل برگشتند زیرا به راحتی نمی‌­توان روند تغییرات را معکوس کرد و دی‌­اکسیدکربن و سایر گازهای گلخانه‌ای در جو را به میزان قابل توجه‌­ای کاهش داد. اگر هم تکنیکی برای حذف گازهای گلخانه‌­ای از اتمسفر وجود داشته باشد، بسیار گران خواهد بود. بنابراین تنها راهکارها، جلوگیری از تغییرات اقلیمی بیشتر و سازگاری خود با تغییرات اقلیمی موجود است.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی