موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # ارزش معاملات بورس # قیمت دلار # ایران خودرو # قیمت خودرو # صنایع بورسی # آمریکا # هند

سردرگمی کسب‌وکارهای مجازی برای کسب مجوز

سردرگمی کسب‌وکارهای مجازی برای کسب مجوز
موافقان و مخالفان تفکیک کسب‌وکارهای مجازی، قانونی و غیرقانونی بودن این تصمیم را توضیح دادند. این مصوبه کسب‌وکارهای تلفیقی از توزیع‌کننده و خدمات‌دهنده را دچار سردرگمی کرده است. 

به گزارش تجارت‌نیوز، موافقان و مخالفان تفکیک کسب‌وکارهای مجازی، قانونی و غیرقانونی بودن این تصمیم را توضیح دادند. این مصوبه کسب‌وکارهای تلفیقی از توزیع‌کننده و خدمات‌دهنده را دچار سردرگمی کرده است.

روز گذشته ایرنا خبری مبنی بر تفکیک کسب‌وکارهای مجازی به ۲ اتحادیه کسب‌وکارهای توزیعی و اتحادیه کسب‌وکارهای خدماتی تفکیک شده‌اند.

اقدام وزارت صمت غیرقانونی است؟

به زومیت گزارش می‌دهد، رضا الفت‌نسب عضو اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی این تصمیم وزارت صمت را غیرقانونی می‌داند. الفت‌نسب معتقد است براساس تبصره ۷ ماده ۲۱ قانون نظام صنفی، تشکیل اتحادیه جدید باید به پیشنهاد اتاق اصناف باشد و وزیر صمت آن را تایید و تصویب کند. ولی برای تفکیک اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی این شرط رعایت نشده است.

او می‌گوید هنوز  هیچ تعریف مشخصی از طرف وزارت صمت برای شرکت‌های توزیع‎‌کننده و خدمات‌دهنده ارائه نظده است. الفت‌نسب تصمیم گرفته شده از سوی وزارت سمت را غیرکارشناسانه می‌داند.

او معتقد است چنین تصمیم‌هایی باعث سردرگمی بیشتر کسب‌وکارها می‌شود. همچینین دریافت یک مجوز به مجوزهایی که کسب‌وکارها باید بگیرند، اضافه می‌شود.

رضا الفت‌نسب تعویق چندباره این انتخابات را بی‌ارتباط با تصمیم غیرکارشناسانه وزارت صمت در این زمینه نمی‌داند. او می‌گوید قرار بود بعد از ماه‌ها تعویق، انتخابات اعضای هیئت‌مدیره این اتحادیه برگزار شود.

آیا اقدام وزارت صمت قانونی است؟

در مقابل فرشاد وکیل‌زاده عضو دیگر این اتحادیه اعتقاد دارد این اقدام وزارت صمت کاملا قانونی است. وکیل‌زاده وضیح می‌دهد مطابق ماده ۲ آئین‌نامه اجرایی نحوه تشکیل و برگزاری انتخابات اتحادیه‌های کشوری این تصمیم قانونی است.

آئین‌نامه‌ای که مرتبط با تبصره ۷ ماده ۲۱ قانون نظام صنفی است، به صراحت دبیرخانه هسئت عالی نظارت بر سازمان صنفی کشور را مسئول پیشنهاد به وزیر کرده و صرفا گفته است که دبیرخانه باید با اتاق اصناف همکاری داشته باشد.

تا جایی که بنده مطلع هستم، چند ماه در این مورد بین دو نهاد مذاکره‌هایی در حال انجام بوده است.

پس دستور وزیر برای تفکیک اتحادیه قانونی و لازم‌الاجرا است.

طبق اظهارات او، مطابق ماده ۳ آئین‌نامه ( ماده ۳ – در صورت تایید و موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت، دبیرخانه است اقدامات لازم را برای برگزاری انتخابات و تشکیل اتحادیه به عمل آورد) دربیرخانه در حال حاضر باید مقدمات تفکیک اتحادیه را فراهم کند.

در نتیجه به گفته وکیل‌زاده اتحادیه فعلی دیگر وجود نخواهد داشت و باید شاهد شکل‌گیری دو اتحادیه جدید باشیم.

وکیل‌زاده تاکید می‌کند که در این شرایط دبیرخانه باید مقدمات تشکیل این دو اتحادیه و برگزاری انتخابات آنها را فراهم کند.

آیا انتخابات لغو می‌شود؟

با اتفاق‌های جدیدی که در مورد سرنوشت کاری اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی رخ داده، حالا این شبهه به وجود آمده که آیا انتخابات این اتحادیه که براساس اطلاعیه وزارت صمت قرار بود ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار شود همچنان برگزار می‌شود یا خیر.

رضا الفت‌نسب در این مورد می‌گوید که هنوز به اتحادیه با توجه به اینکه تعطیلات آخر هفته در راه‌ است و انتخابات هم ابتدای هفته جاری برگزار می‌شود، اطلاع‌رسانی‌ای در مورد لغو آن نشده است.

به باور او اگر بازهم انتخابات به تعویق بیفتد این آبروی وزارت صمت است که از بین می‌رود؛ چراکه هیچ معنی ندارد انتخابات یک اتحادیه قانونی برای چندین بار به تعویق بیفتد.

اما در همین زمینه فرشاد وکیل‌زاده، عضو دیگر هیئت مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی معتقد است که قطعاً انتخابات این اتحادیه با توجه به تصمیم‌های وزارت صمت برای تفکیک آن باید لغو شود.

براساس گفته‌های او دیگر اتحادیه فعلی کسب‌وکارهای مجازی وجود نخواهد داشت تا برای آن انتخاباتی برگزار شود.

با تمام این اتفاق‌ها حالا باید در ساعت‌های آینده منتظر ماند تا وزارت صمت در این زمینه چه تصمیمی می‌گیرد.

آیا با توجه به تفکیک اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به اتحادیه‌های توزیعی و خدمات‌دهنده، انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی را مجدداً لغو می‌کند یا اجازه برگزاری این انتخابات را که در ماه‌های اخیر با حاشیه‌های مختلفی همراه بوده، صادر می‌کند؟

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی