به گزارش تجارتنیوز، صندوق بینالمللی پول، هر ساله گزارشی از پیشبینی خود از اقتصاد جهان در سال جاری ارائه میدهد. در این گزارش عوامل رکود و ضعف اقتصادها بررسی و تحلیل میشود. همچنین ارقام و اعداد مورد انتظار برای شاخصهایی همچون تولید ناخالص داخلی، قیمتهای مصرف کننده و تورم در مورد هر کشور پیشبینی میشود. صندوق بینالمللی پول در گزارش اخیر خود در خصوص هم ایران هم مانند کشورهای دیگر پیشبینیهایی کرده است.
طبق این گزارش که در سایت صندوق بینالمللی پول منتشر شده است، افزایش قیمتهای مصرف کننده در سال ۲۰۲۲ به طور میانگین ۳۲٫۳ درصد است. در سال آینده میلادی افزایش قیمتهای مصرف کننده ۲۷٫۵ درصد و در سال ۲۰۲۷، ۲۵ درصد پیشبینی شد.
شرایط تولید ناخالص داخلی
تولید ناخالص داخلی حقیقی ایران در سال ۲۰۲۲ به میزان سه درصد افزایش دارد و در سال ۲۰۲۳ سرعت رشد آن کم میشود و به دو درصد میرسد. پیشبینی این سازمان از رشد سالانه تولید ناخالص حقیقی ایران تا سال ۲۰۲۷ هم همچنان دو درصد است.
بر اساس این گزارش تولید ناخالص داخلی کشور در سال میلادی جاری ۳٫۵ درصد و در سال ۲۰۲۳ طی یک روند کاهشی دو درصد رشد میکند. صندوق بینالمللی پول رشد تولید ناخالص را در سال ۲۰۲۷ تنها ۰٫۵ درصد پیشبینی می کند. رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ارزش تمام کالاهای تولیدی در یک سال معین است. تولید ناخالص داخلی اسمی ارزش تمام کالاها با در نظر گرفتن تغییرات قیمت است.
در این گزارش منبع اصلی درآمد ایران از صادرات، سوخت اعلام شده است. نرخ بیکاری کشور در سال گذشته ۹٫۲ درصد بود اما پیشبینی از تغییرات نرخ بیکاری در سال جاری و سال آینده در گزارش صندوق بینالمللی پول ذکر نشده است زیرا شروع و پایان سال مالی در ایران و چند کشور دیگر با سایر کشورها متفاوت است. نقطه آغاز و پایان سال مالی در ایران فروردین و اسفند است.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول از آینده کشورهای منطقه
در گزارش صندوق بینالمللی پول نام دیگر کشورهای منطقه نیز آمده است. برای مثال در ترکیه افزایش قیمت مصرف کننده در سال ۲۰۲۲ حدود ۶۰ درصد است.
این سازمان افزایش قیمتها در ترکیه در سال آینده را ۳۷ درصد پیشبینی میکند. همچنین تولید ناخالص داخلی واقعی ترکیه افزایشی خواهد بود و از ۲٫۷ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۳ درصد در سال ۲۰۲۳ میرسد.
عربستان سعودی نیز به عنوان یکی از صادر کنندگان اصلی نفت در سال ۲۰۲۲، ۷٫۶ درصد افزایش تولید ناخالص داخلی داشت اما این افزایش در سال آینده تنها ۳٫۶ درصد پیشبینی شده است.
دو سال است که گروه اقتصاد ایران شیپور را از دهان گشادش می زنند که هیچ صدایی در نمی آید یعنی جیب مردم را خالی می کنند و در جیب سرمایه داران سرازیر می کنند و سرمایه دارن نیز به خوشگذرانی و یا مهاجرت به کشورهای سرمایه پذیر می پردازند، در صورتی که شرکتها اگر هم کسری بودجه داشته باشند بانکها و سایر اقشار مردم در سرمایه گذاری آنان مشارکت می کنند، کاش تیم اقتصادی هر چه زودتر بیدار شوند و اقتصاد کشور را از نابودی نجات دهند.
هر کسی برای خودش نظراتی ارائه میده و قابل احترام هست ، ولی قبل از هر چیز اول باید زمین بازی صاف باشه تا بتونی یک رقابت سالم داشته باشی ، در زمین بازی که پر از چاله هست حتما زمین خواهی خورد ، خطاب به آن نفر که از بازار آشفته گلایه کرده
این پیش بینی صدا وسیمای خودمونه
الکی گزارش ندید
بنظرم صندوق بین المللی پول هیچگونه اطلاعاتی از اقتصاد ایران ندارد صندوق فکر می کند پو ل فروش نفت وگاز وتمام کالا هایی که از کشور صادر می شوند در اقتصاد کشور با کار گرفته میشود نمی دادند که پول تمام صادرات بین مسئولین کشور تقسیم میشود .نمی داند که تمام جانبازان وهلدینگهای بزرگ اقتصادی که در کشور فعال هستند هیچگونه مالیاتی به کشور پرداخت نمی کنند وبه همین خاطر در کم تورم زده اگر اطلاعات خوبی داشت باور کنید ۶۰ در صد میزد
فقط اگر چین هند و اعضای شانگهای راضی بشن با ایران معاملات اقتصادی ایجاد کنن میشه تا حدودی امیدوار شد که از سال ۲۰۲۸ رشد اقتصادیمون بالای ۳ درصد برسه ولی اگر توافق میشد سال بعد رشدمون به ۸ درصد میرسید و در ۳ سال به ۱۴ درصد
صندوق امانات را بحساب نیامده مردم اموالشان تو صندوق امانت دولت گذاشتن که دولت میگه دزد برده بمن چه نمیاوردی وضع دولت خوب میشه ملیونها نفر تمام مالمیک خود را پیش بانک دولتی امانت گذاشتن که احتمالا ۵۰ ملیارد دلار پول وسکه توش بوده ودولت کسری بودجه را جبران میکنه
عرضم به حضور تون من تو فکر نون فردای بچه هام هستم شما صحبت ۲۰۲۷ میکنی خدا پدرت بیامرزه تا سالی دیگه نصف ایران با این گرونی به فلاکت میفتن
درسته اقتصاد خرابه نه در حد دولت لیبرال قبل
بعید میدونم صندوق بین المللی پول کشور ایران را جزو کشورهای دا رای اقتصاد ملی بداند وبرای این کاربا اقتصاد سنتی و محلی وقت بزاره و گزارش تهیه کند چون ایران دارای برنامه اقتصادی اخباری و روی کاغذ است چهل وسه سال داریم با کوپن زندگی می کنیم، و پول ایران ارزش توی دنیای ندارد
دقیقاً درسته،ازهردری که فقروارد شودازدردیگرایمان خارج میشود