به وکیلی که به طور اختصاصی در زمینه دعاوی ملکی (اعم از دعاوی ملکی کیفری و دعاوی ملکی حقوقی) فعالیت میکند، وکیل ملکی میگویند. دعاوی ملکی معمولا بر سر اموال غیرمنقول (غیر قابل جابجایی و نقل مکان) هستند و برای حل و فصل آنها به یک وکیلی نیاز است که در این زمینه متخصص باشد.
اموال غیرمنقول در دستههای گوناگونی قرار میگیرند. در یک دسته بندی، اموال غیرمنقول را شامل اراضی (داخل محدوده شهری و خارج از محدوده شهری) و املاک (مسکونی و تجاری) میدانند.
به طور کلی تمامی دعاوی مربوطه به این اموال غیرمنقول در حیطه تخصصی وکیل املاک هستند.
ویژگیهای بهترین وکیل ملکی
بسیاری از افراد در حیطه وکالت تحصیل کردهاند و در این زمینه فعالیت میکنند. اما تشخیص این که کدام وکیل بهتر است تا حدی دشوار است. در اینجا به برخی از بهترین ویژگیهای وکیل ملکی اشاره کردهایم:
1. تجربه کاری وکیل
در حرفه وکالت، تجربه حرف اول را میزند. اکثر افراد به دنبال وکیلی هستند که تجربیات بالایی در به ثمر رساندن پروندههای مشابه داشته باشد. به همین خاطر در خصوص تعداد پروندههای وکیل، سابقه شغلی او، درصد موفقیت او در پروندهها و… تحقیق کنید تا انتخاب درستی داشته باشید.
هر چه وکیل باتجربهتر باشد، با جلسات دادگاه، روند پرونده و مفاهیم حقوقی آشنایی بیشتری دارد و میتواند از راههای میانبر برای کوتاه کردن پروسه دادرسی استفاده کند.
2. دانش حقوقی بالا
یکی دیگر از ویژگیهای مهمی است که از یک وکیل ملکی خوب انتظار میرود که آن را داشته باشد دانش حقوقی بالاست. در حقیقت دانش وکیل باید به روز باشد تا بتواند بر اساس قوانین جدیدی که وضع شدهاند، پرونده را پیش ببرد.
برخی از وکلا دانش به روزی ندارند و به همین خاطر گاهی به اشتباه راهکار نامناسبی را به موکل خود پیشنهاد میدهند.
وکیل باید دائما در حال مطالعه باشد و ضمن آشنایی با تمام قوانین موجود، موکلش را راهنمایی کند.
3. شناخت انواع تبصرهها
یک وکیل ملکی خوب، با تمام تبصرههای دعاوی ملکی آشنایی دارد. از آنجایی که پروندههای ملکی اغلب دامنه گستردهای دارند و شامل انواع گوناگونی هستند، قانون مجبور است که دائما تبصرههای جدیدی را وضع کند که حق کسی پایمال نشود.
یک وکیل حرفهای به طور مرتب تبصرههای ملکی جدید را بررسی میکند و بر اساس نوع پروندهای که در دست دارد، از یکی از بهترین قوانین و تبصرهها استفاده میکند.
4. ارتباط موثر با موکل
وکیل باید در زمینه ارتباط برقرار کردن و روابط اجتماعی حرفهای باشد. از مهمترین ویژگیهای اخلاقی یک وکیل خوب میتوان به رازداری، دلسوز بودن، تعهد و صبور بودن اشاره کرد. زمانی که موکل به این موضوع پی ببرد که میتواند به وکیل خود کاملا اعتماد کند، وکیل میتواند پرونده را در بهترین مسیر ممکن پیش ببرد.
موکل در این شرایط هر نکته پنهانی که ترس از بیان آن دارد را با وکیلش در میان میگذارد و گاهی وکیل از طریق همین نکات میتواند به او کمک کند که در پرونده موفق شود.
5. دارا بودن پروانه وکالت معتبر
گاهی پروانه وکالت برخی از وکلا به دلایل گوناگونی مسدود میشود. در این شرایط وکیل نمیتواند وارد دادگاه شود و به دفاع از موکل خود بپردازد.
به همین خاطر قبل از این که وکالت پرونده ملکیتان را به وکیل بسپارید، حتما از این مطمئن شوید که پروانه وکالت وکیل اعتبار دارد و او بدون هیچ مشکلی میتواند پروندهتان را پیگیری کند.
6. پیگیری مستمر پرونده
وکیل موظف است که در تمام تاریخهای مقرر شده برای جلسات دادگاه، موکلش را همراهی کند. وکیلی که از این وظیفه خود سرپیچی کند و اهمیتی به حضور در دادگاه ندهد نمیتواند رضایت موکلش را جلب کند و به خوبی از او دفاع کند.
گاهی موکل به دلایل گوناگون، نمیتواند در دادگاه حضور پیدا کند. در این وضعیت، وکیل باید در تمام جلسات دادگاه به عنوان نماینده موکلش شرکت کند و به خوبی از حق و حقوق او دفاع کند.
7. بررسی دقیق جزئیات ملک
پروندههای ملکی دارای جزئیات و ریزهکاریهای بسیار زیادی هستند. به همین خاطر گاهی وکیل تنها کلیات پرونده را مورد بررسی قرار میدهد و از جزئیاتی که ممکن است کمک شایانی به پیشبرد پرونده کنند غافل میشود.
یک وکیل ملکی حرفهای باید کاملا دقیق و جزئی پرونده را بخواند. وکلای حرفهای میدانند که در بحث دعاوی ملکی جزئیات یکی از مهمترین اصول هستند.
8. هزینه مناسب و معقول
اگر چه معمولا قانون گذاران سالانه یک تعرفه مشخص برای حق الوکاله تعیین میکنند، اما این که دستمزد نهایی وکیل چقدر است به این بستگی دارد که موکل و وکیل روی چه قیمتی به توافق رسیدهاند.
یک وکیل خوب باید منصف باشد و بر اساس سختی کار و نوع پرونده، قیمت معقولی را به موکلش پیشنهاد دهد.
باید بدانید که اگر قرار است وکیل تمام بخشهای پرونده را پیگیری کند مسلما حق الوکاله او بیشتر از زمانی است که میخواهید فقط برخی از بخشهای پرونده را به او بسپارید.
چرا باید از یک وکیل ملکی در پرونده دعاوی ملکی خود کمک بگیرم؟
بسیاری از افراد بر این باورند که دعاوی ملکی دعاوی سادهای هستند و خودشان بدون کمک وکیل از پس آنها برمیآیند. حال آن که قوانین بیشماری در این زمینه وجود دارند که تنها وکلا به همه آنها تسلط دارند و شرط برد پروندههای این چنینی، کمک گرفتن از یک وکیل باسابقه و خبره است.
از آنجایی که شما به عنوان یک فرد عادی تحصیلات و تجربه کافی در این زمینه ندارید و دعاوی ملکی دعاوی بسیار حساسی هستند، یک اشتباه کوچک از جانب شما ممکن است عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
در این شرایط وکیل ملکی با تکیه بر دانش حقوقی بالا، تجربه زیاد، آشنایی با جزئیات پرونده و… اقدامات لازم برای پروندهتان را انجام میدهد و مانع از این میشود که در پرونده متضرر شوید.
اگر پرونده ملکی ای دارید و دنبال یک وکیل قابل اعتماد هستید که تمام ویژگیهایی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم را داشته باشد، میتوانید یک نوبت مشاوره با وکلای ما در مجموعه عدالت آریایی رزرو کنید. ما در این مجموعه با حرفه ای ترین وکلا کار میکنیم تا شما را در جهت تسریع دادرسی پرونده یاری کنیم.
وکلای ما علاوه بر درصد بالای پروندههای موفق و آشنایی کامل با روند قضایی، منصف هستند و بهترین خدمات را با قیمتی معقول به شما ارائه میدهند.
پس برای آگاهی بیشتر در خصوص نحوه مشاوره و اخذ وکیل به وبسایت ما در edalatariyayi.com مراجعه نمایید یا با شماره تلفن 02122097090 تماس حاصل فرمایید. وکلای ما آماده خدمت رسانی به شما در جهت احقاق حق و حقوق تان هستند.