پیش از اقدام برای یادگیری برق خودرو باید بدانید که آیا باتری سازی شغل خوبی است؟ در این مطلب علاوه بر بررسی نظرات در مورد برق خودرو به بررسی دقیق این شغل از ابعاد زیر نیز خواهیم پرداخت:
- میزان درآمد شغل برق خودرو
- مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری باتری سازی
- مزایای شغل باتری سازی
- معایب شغل باتری سازی
آیا باتری سازی واقعاً شغل خوبی است؟
به نظر من، نویسنده این مطلب، برای علاقمندان به مشاغل فنی که از هوش و ذکاوت کافی و قدرت حل مساله برخوردار هستند، باطری سازی یک شغل ایده آل محسوب میشود.
این حرفه در قیاس با شغل مکانیکی سختی فیزیکی کمتری دارد و از نظر تمیز بودن(یعنی سر و کار نداشتن با قطعات دوده ای، کثیف و روغنی) به مراتب تمیز تر از تعمیرات مکانیکی خودرو است؛ البته امروزه به دلیل پیچیدهتر شدن سیستم برقی خودروها باتری سازی یک حرفه ذهنی و خلاقانه محسوب میشود و یک باتری ساز توانمند و ماهر باید قدرت حل مساله بالایی داشته باشد.
به طور خلاصه میتوان گفت که برق خودرو، به دلیل داشتن ویژگیهای زیر یک شغل خوب محسوب میشود:
- درآمد بالاتر نسبت به مکانیکی و بسیاری از سایر شغل های مرتبط با تعمیرات خودرو
- سختی کار کمتر به نسبت مشاغل جلوبندی سازی، مکانیکی و تعویض روغنی خودرو
- امکان یادگیری موارد تخصصی تر مانند تنظیم موتور، برق انژکتور و مالتی پلکس
- آزاد بودن شغل از نظر زمانی و ساعات کاری
در ادامه به بررسی نظرات اقشار مختلف جامعه در مورد برق خودرو خواهیم پرداخت
قطعات نظرات در مورد برق خودرو از زبان افراد مختلف تفاوت های بسیار زیادی خواهد داشت. برای مثال میثم عزیزی یکی از برجسته ترین اساتید برق خودرو که در حال حاضر در آموزشگاه فنی حرفه ای دارالفنون به تدریس این رشته مشغول است در این باره می گوید:
اگر بخواهیم بدانیم برق خودرو بهتر است یا مکانیک خودرو باید به مقایسه این دو رشته از نظر مزایا و معایب مختلف موجود بپردازیم.
“شغل باتری سازی نسبت به مکانیکی شغل سبک تری محسوب میشود، اما تعداد مراجعه در شغل مکانیکی به مراتب بیشتر از شغل باتری سازی به مراتب بیشتر است؛ البته اجرت هر تعمیر در تعمیرات برق خودرو در مقایسه با تعمیرات مکانیکی خودرو به مراتب بیشتر است. علت گرانتر بودن خدمات برق خودرو در مقایسه با مکانیکی آن است که عیب یابی در تعمیرات برق خودرو در مقایسه با مکانیکی پیچیده تر بوده و نیاز به تمرکز، تفکر و قدرت حل مساله دارد. اصلیترین فاکتور برای انتخاب شغل از میان این دو رشته علاقمندی خود شما است، با این وجود از نظر من شغل باتری سازی در مقایسه با مکانیکی به مراتب شغل بهتری است.”
برای مشاهده توضیحات این استاد در مورد شغل باتری سازی کافی است با کلیک بر روی نام دوره به صفحه دوره برق خودرو مراجعه کنید و یا با کلیک بر روی تصویر زیر به صفحه مقایسه شغل مکانیکی و برق خودرو مراجعه کنید.
آیا باتری سازی از نظر درآمد شغل خوبی است؟
برای کسب اطلاعات در مورد درآمد باتری سازی بهتر است عبارت “درآمد باتری سازی دارالفنون” را در گوگل جستجو کنید، تا بتوانید نسخه کامل ویدئو زیر که تصویری از فریم اول آن درج شده است را مشاهده کنید.
در این ویدئو این متخصص برق خودرو می گوید:
“یک باتری ساز حدوداً 3 تا 4 برابر یک کارمند درآمد خواهد داشت؛ البته این امر کاملاً به توانایی و مهارت شما بستگی دارد. برای مثال اگر توانایی شما تنها به باز و بست کردن داشبورد پراید و رفع ایرادات برق آن محدود باشد، طبیعتاً درآمد محدودی خواهید داشت. با این وجود بسیاری از افرادی که توانایی تعمیرات برقی پیچیده تر مانند صندلی برق خودروها یا سیستم انژکتور را داشته باشند، میتوانند به حد بسیار بالایی از درآمد برسند.”
درآمد ماهیانه باتری سازی در کشورهای مختلف چقدر است؟
در این رابطه یک مقاله جامع و کامل در وب سایت ایران ILO نوشته شده است که با جستجوی عنوان آن یعنی ” درآمد برق خودرو؛ باطری سازی چقدر درآمد دارد؟” می توانید به توضیحات آن دسترسی پیدا کنید. بنا بر مستندات موجود در این مقاله درآمد باتری سازی به شرح جدول زیر است:
نام کشور | حداقل درآمد رشته برق خودرو | حداکثر درآمد برق خودرو |
کانادا | 3500 دلار کانادا | 6000 دلار کانادا |
استرالیا | 4000 دلار استرالیا | 6000 دلار استرالیا |
انگلستان | 2000 پوند انگلیس | 3000 پوند انگلیس |
ایران | 100 میلیون ریال ایران | 300 میلیون ریال ایران |
درآمد نسبی برقکار خودرو در ایران و سایر کشورها
بهترین راه برای یادگیری شغل باتری سازی چیست؟
حال که متوجه شده اید باتری سازی شغل خوبی است یا نه و نظرات مختلف در مورد برق خودرو را مشاهده کرده اید، ممکن است بخواهید با انتخاب یک روش آموزشی مناسب به یادگیری این حرفه بپردازید.
برای آنکه بتوانیم به سوال چگونه یک برقکار خودرو (باطری ساز) ماهر و حرفه ای شویم، پاسخ دهیم، می بایست یکی از سه روش زیر را انتخاب نمائیم:
- شاگردی کردن در نمایندگیهای مجاز شرکتهای خودرو سازی و یا شاگردی در مغازههای باطری سازی می باشد که این یادگیری بسیار طولانی مدت است و برای کسانی که می خواهند سریع وارد بازار کار برق خودرو شوند مناسب نیست. این سبک یادگیری بیشتر در سالیان قبل مرسوم بوده است.
- تحصیل در هنرستانهای کاردانش و فنی و حرفهای آموزش و پرورش در رشته برقکار خودرو ( باطری سازی ) به مدت 3 سال در دوره متوسطه دوم و یا ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر در رشته مهندسی مکانیک خودرو که 4 سال طول می کشد.
- شرکت در دورههای مراکز فنی و حرفه ای آزاد و دولتی و آموزشگاه های فنی و حرفهای آزاد که به صورت تخصصی در حرفه برقکار خودرو مشغول به آموزش کارآموزان می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از مشاوره رایگان فنی حرفه ای دارالفنون در این زمینه بهرهمند شوید؛ روش های ارتباطی با این مرکز در ادامه برای شما درج شده است.
- شماره تماس: 021-55965666 021-55965667021-55965668 021-55965669 021-55965670
- درگاه اینترنتی: https://darr.ir
- آدرس: تهران – میدان شهرری – انتهای خیابان 24 متری زکریای رازی – خیابان اداره پست – پلاک 2