به گزارش تجارتنیوز، سازمان توسعه و تجارت یک شرط جدید برای واردات خودرو اعلام کرده که طبق آن، لازمه واردات خودرو به کشور، انتقال فناوری به داخل و ارائه مستندات برای این سازمان است. اما این شرط چه تأثیری روی روند واردات خواهد داشت؟
شرطگذاری برای توسعه یا جلوگیری از واردات خودرو
یکی از اصلیترین شروط جهت واردات خودرو، شرط حداکثر مبلغ 20 هزار یورو بود که حلقه انتخاب را برای واردکننده، تنگتر کرد.
در قدم بعدی، اعلام شد که هر واردکننده جهت واردات دو دستگاه خودروی کارکرده باید یک مجوز اسقاط صادر کند. این شرط باعث میشود که قیمت خودروهای اسقاطی، بسیار بالا رفته و از سوی دیگر روند واردات، بسیار کند پیش رود.
اما حالا، شرط دیگری از سوی سازمان توسعه تجارت برای واردکنندگان ابلاغ شده که طبق آن، شرط جدید واردات خودرو، انتقال فناوری به داخل کشور و ارائه مستندات برای این سازمان است.
در وهله اول باید توجه داشت که در شرایط فعلی که صنعت خودروسازی کشور تحریم است، تقریبا هیچ خودروساز خارجی تمایل چندانی بزای همکاری با شرکتهای ایرانی ندارند. از این رو اگر آنها هم حاضر به همکاری با ایران باشند وزارت صمت باید این موضوع را تسهیل کند و پیش از صرف نظر خارجیها آن را سرعت بخشد. با این حال در شرایط تحریم وزارت صمت برای خارجیها شرط هم میگذارد!
از سوی دیگر، گرچه کوشا خودرو از ابتدای سال گذشته خود را نماینده رسمی کیا در ایران معرفی میکند، شرکت کیا سال گذشته طی بیانیهای صراحتاً اعلام کرد که کوشا خودرو، هیچ مجوز رسمی از سوی کیا جهت نمایندگی داخل کشور را ندارد و اصلاً هیچ خودرویی به صورت مستقیم از سوی کیا خریداری نکرده است.
بنابراین، در وضعیتی که خودروساز خارجی از ترس تحریمهای آمریکا، نمیتواند اعلام همکاری کند، چرا باید فناوریهای گرانقیمتی را که مدتها برای دستیابی به آن تلاش کرده در اختیار شرکت واردکننده ایرانی بگذارد؟
گذشته از این، شرکتهای کوچک واردکننده خودرو، زیرساخت و توانایی کافی جهت انتقال فناوری و استفاده از آن در داخل کشور را ندارند.
در چنین وضعیتی، احتمالاً تنها دو خودروساز بزرگ کشور، یعنی سایپا و ایران خودرو قادر به واردات خودرو خواهند بود. چراکه زیرساخت لازم، سرمایه و توانایی استفاده از این فناوری جهت تولید محصولات را دارند. خودروسازانی که به احتمال قوی بر سر واردات برندهای غیرچینی لجاجت بیشتری به خرج خواهند داد.
بنابراین، وارداتی که قرار بود جهت شکستن انحصار خودروسازان بزرگ کشور، کاهش قیمت خودرو و تنوع سبد محصولات در بازار انجام پذیرد، بازیچه دو شرکت بزرگی خواهد شد که هیچ اهمیتی به کاهش قیمت خودرو، کاهش انحصار در بازار و تنوع محصولات نمیدهند. بدین ترتیب در نهایت انحصار بازار بزرگتر هم میشود و مسیر واردات فقط برای انحصارطلبان هموار میشود.
برای دریافت اخبار و اطلاعات بیشتر صفحه اخبار خودرو را در تجارتنیوز دنبال کنید.
من رفتم بچه رو پیش دبستانی بنویسم میگه ۱۴ میلیون .پارسال ۹ میلیون بوده .اولا اصلا پیش دبستانی دولتی وجودنداره همینم هزار جا گشتم واین مناسبترینشون بود حالا شماها نشستین چزیی ارزون بشه یا مثلا ….نه بابا هبچ خبری نیست تازه نان وپنیر هم هر روز گران می کنند کاش فقط گرانی بود بی عدالتی وبی سوادی وبی قانونی بیداد میکنه رفتم برا یه کار ساده دادسرا.این پاس داد به حسن ،حسن به حسین تقی به نقی .اخرش هم هیچی به هیچی خدامیدونه چقدر دوندگی کردم این میگه به ما مربوط نیست اون یکی میگه نه به اون مربوطه .اخرم دست از پا درازتر برگشتم .هیچی به هیچی .ملت اینه وضعیت ما.چراقبول نمیکنید
👏👏👏👏👍👍👍👍موفق باشید
ما مستحق این بازی ها هستیم شنیدی که میگویند خود کرده را تدبیر نیست؟
حالا حالا ها این داستان ها ادامه خواهد داشت چندین سال قبل آقای احمدی نژاد گفته بود که مه مه را گولو برد ولی ما متوجه نشده بودیم حالا داریم متوجه می شویم که دیگه خیلیییی دیر شده سرزمین گل و بلبل برای رانت خوار ها و ……
چرا این مقررات رو در مورد ماشینهای چینی وضع و اجرایی نمیکنن ؟ الان مشکل بزرگ خریداران خودروی چینی کمبود لوازم یدکی و قیمت بالای آن میباشد که علیرغم کیفیت پایین این خودروها هیچ مسولی تاکنون درباره آن توضیح یا اعتراضی نکرده
هر بار با به راه انداختن یک شوی جدید،مردم رو سر کار میذارن.آقایان مسئول نامسئول یا جاهلن یا مغرض.
خدایا چرا مسئولین ما اینقدر کوته فکر هستن؟!
تا زمانیکه مافیا خودرو در کشور ودولت برای این ملت ارزشی قائل نیستن ودر ضمن کشور ما در تحریم ولا همان چینها هم نمایان هر بیسوادی در کشور راس کار باشه همین اش هست و کاسه آدم نمیدون با چه زبانی با این دولت صحبت کنه این ملت که ۹۰ درصدش از روح وروان خسته ودر مونده هستن
واقعا کسی نیست که جلوی مافیای خودرو را در کشور بگیره ؟!!!
کاش مردم همه متحد بودن و هیچ خودرو صفری نمیخریدن،حیف واقعا حیف که متحد نیستند
ابر تورم کشور مانع همه چیز هست و ربطی به شرط و شروط واردات خودرو ندارد ببیند مواد غذایی با چه قیمت های نجومی حتی از طلا هم قیمت مواد غذایی الان بالاتر هست یک قرص نان ازاد مبلغ ۲۳ هزار تومان بربری ساده ومبلغ ۳۰ هزار تومان نان روغنی ویک قوطی رب ۵۴ هزار تومان ویک مرغ حداقل۲۰۰ هزار تومان همین سه قلم کفایت میکنه هزینه ماهانه چقدر حتی با سی میلیون حقوق خانواده سه نفره همون دهک دهم دولت به قران شاهد وگواه تا روز ۱۷ ماه تمام میشه بدون خرید طلا و ارز و پس انداز حالا برین خودرو ساز رو سر زنش کنین