به گزارش تجارتنیوز، قرار است در راستای هویت بخشی به صنعت ساخت اپلیکیشن در ایران، رویدادی با عنوان نمایشگاه اپکس «APPEX 2024» در تاریخ دوم تا پنجم بهمن امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شود که تمام سازندگان اپلیکیشن در ایران میتوانند در آن حضور پیدا کنند.
اپکس؛ هویت بخش صنعت اپلیکیشن ایران
نشست خبری این نمایشگاه امروز (دوشنبه 8 آبان) با حضور رضا الفتنسب رئیس شورای سیاستگذرای نمایشگاه اپکس، علی معین رئیس ستاد اجرایی نمایشگاه و آرش سروری دبیر شورای سیاستگذاری نمایشگاه برگزار شد.
علی معین رئیس اجرایی نمایشگاه اپکس در ابتدای این نشست خبری گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر ضریب نفوذ استفاده از موبایل در ایران به 170 درصد رسیده و 140میلیون خط تلفن همراه در کشور فعال است از بُعد نمایشگاهی به این نتیجه رسیدیم که صنعت ساخت اپلیکیشن باید به یک هویت برسد زیرا زمانی یک صنعت دارای هویت میشود که یک رویداد یا نمایشگاه مخصوص به خود را داشته باشد. برگزاری نمایشگاه تخصصی اپلیکیشن میتواند باعث ایجاد نقطه عطفی برای فعالان این صنعت شود.
رئیس اجرایی نمایشگاه اپکس در ادامه بیان کرد: نمایشگاه اپکس قرار بود سه سال پیش برگزار شود ولی دو سال بخاطر بیماری کرونا و یکسال هم بخاطر شرایط اینترنت در کشور به تعویق افتاد.
آرش سروری، دبیر شورای سیاستگذاری نمایشگاه اپکس در ادامه این نشست گفت: صنعت ساخت اپلیکشین بهخاطر تعدد حوزههای مرتبط، به یک نمایشگاه جداگانه و تخصصی نباز دارد و یکی از اهداف اصلی برگزاری نمایشگاه این است که هر کسبوکاری که اپلیکیشنی راهاندازی کرده است، در نمایشگاه حضور پیدا کند.
وی افزود: ثبتنام شروع شده است و تعدادی اپلیکیشن نامنویسی کردهاند، اما فرآیند اصلی ثبتنام از امروز و پس از اتمام نشست خبری به صورت رسمی در سایت اپکس به نشانی www.appex.ir آغاز میشود.
فرهنگسازی و تثبیت یک صنعت با برگزاری رویداد
در ادامه، رضا الفتنسب رئیس شورای سیاستگذاری اپکس دلیل برگزاری اپکس را چنین عنوان کرد: با توجه به بعضی اتفاقات رخ داده در دوسال اخیر کشور مانند بحث فیلترینگ یا ابراز نظر برخی افراد مبنی بر مصادره کسبوکارهای آنلاین، هر چقدر بخش خصوصی این حوزه بتواند رویدادهای تخصصی مختلف برگزار کند باعث فرهنگسازی و تثبیت این صنعت در جامعه میشود و این مسئله میتواند تاثیرگذاری خوبی در رونقدهی این کسبوکارها داشته باشد.
وی افزود: در نمایشگاه به دنبال برگزاری نشستهایی هستیم تا بتوانیم چالشهایی مانند بحث رگولاتوری را بررسی و بازگو کنیم.
رضا الفتنسب در پاسخ به این سوال که با توجه با شرایط اینترنت در کشور چرا چنین نمایشگاهی میخواهد برگزار شود، گفت: اعتقاد داریم که بخش خصوصی نباید چراغی را که خودش روشن کرده است، خاموش کند و از صحنه خارج شود.
اگر اکوسیستم کسبوکارهای آنلاین در کشور شکل گرفته، 70 درصد آن حاصل تلاشهای بخش خصوصی است. هرچند که شرایط خاص سیاسی و اقتصادی در کشور وجود دارد اما به نظر من در حال گذار هستیم و شاهد روزهای بهتری خواهیم بود. به همین دلیل نمایشگاه اپکس میتواند چراغ این حوزه را روشن نگه دارد.
مطالبهگری با رویداد
الفتنسب درباره تعدد نمایشگاههای تکنولوژیمحور ایران درسالهای اخیر گفت: برگزاری رویدادهای مختلف در این زمینه به گونهای مطالبهگری است تا حاکمیت متوجه پتانسیل این حوزه در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور بشود و در دراز مدت تاثیر خودش را خواهد گذاشت و اگر اپکس برگزار شود یک رویداد بسیار جدی در حوزه مطالبهگری خواهد بود.
او افزود: دلیل این جدیت هم استقبال مردم از این حوزه است زیرا در پلتفرمی مانند دیوار 50میلیون کاربر وجود دارد یا سالانه سه میلیون سفر به واسطه یک پلتفرم انجام میگیرد و این نشان از اهمیت بالای آنها دارد.
چه حمایتهایی از اپلیکیشنهای تازه تاسیس میشود؟
علی معین، رئیس اجرایی نمایشگاه در این باره توضیح داد که صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری برای حمایت از تیمهایی که در نمایشگاه شرکت میکنند تا سقف 60 میلیون تومان در نظر گرفته است که میتواند در پوشش هزینه این تیمها کمککننده باشد.
همچنین رضا الفتنسب گفت سعی داریم تا برای اقامت تیمهایی که از شهرستان حضور پیدا میکنند با کمک پلتفرمهای رزور اقامتگاه تخفیفهایی را در طول مدت برپایی نمایشگاه در نظر بگیریم.