موضوعات داغ: # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس # خراسان جنوبی # ثبت سفارش واردات خودرو # واردات خودرو خارجی # آینده اقتصاد ایران # محیط زیست # مقتصاد
«تجارت‌نیوز» از رویداد فینشورتک گزارش می‌دهد:

آذری جهرمی: در اقتصاد رانتی، نوآوری و خلاقیت جایی ندارد

در روز نخست رویداد فینشورتک که با حضور وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات و متخصصین حوزه بانکداری و بیمه برگزار شد، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌ها برای دیجیتالی شدن در این دو صنعت پرداخته شد.

به گزارش تجارت نیوز، صبح امروز سه‌شنبه، هفتم اسفندماه، رویداد فینشورتک که با رویکرد توسعه بانکداری و فناوری‌های بیمه برگزار شد و در این رویداد، کارشناسان و فعالان در حوزه‌های بانک، بیمه و فناوری‌ها نوین، سخنرانی کردند. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات، امیربهداد سلامی، مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار و صادق فرامرزی، مدیرعامل شرکت نوآر و کارشناس بیمه به تبیین و بررسی چالش‌های اقتصادی کشور پرداختند.

قرار بود این همایش با حضور مهمان‌های دیگری از جمله، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی دیگر از مدیران بانک مرکزی برگزار شود اما به دلیل حواشی مربوط استیضاح وزیر اقتصاد، این افراد در رویداد فینشورتک شرکت نکردند.

حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری به رشد اقتصادی کمک می‌کند

در ابتدای این همایش، آذری جهرمی درمورد اقتصاد مبتنی بر رانت صحبت کرد و گفت: «در اقتصادی که درآمدزایی آن از طریق روش‌های غیرمرسوم و معمول در جهان باشد، خلاقیت جایگاه چندانی ندارد و فعالیت‌های اقتصادی به جای نوآوری و توسعه، حول محور بهره‌برداری از فرصت‌های رانتی متمرکز می‌شود.»

وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اظهارات خود تاکید کرد که بسیاری از کسب‌وکارهای حوزه فناوری در سال‌های اخیر با محدودیت‌های قانونی، مشکلات زیرساختی و مالی مواجه‌اند و نیازمند حمایت هستند. وی افزود: «حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال کمک بزرگی خواهد کرد و حمایت دولتی و خصوصی را در این زمینه حیاتی دانست.»

فینشورتک‌ها می‌توانند از این فرصت و ظرفیتی که در ایران جای رشد دارد، استفاده کنند

آذری جهرمی با انتقاد از رگولاتوری در کشور گفت: «در حال حاضر این بخش، بیشتر وظیفه سرکوب در استفاده از فناوری‌ها را بر عهده دارد و به جای اینکه توسعه‌دهنده باشد، خود مانع است. همچنین افزود که بانک‌ها فقط شرکت‌های متعلق به خود را پوشش می‌دهند و معتقدند چراغی که به خانه واجب است به مسجد حرام است.»

او در ادامه به مساله بیمه‌ها پرداخت و با اشاره به اینکه بیمه‌ها، خودرو بالای 500 میلیون تومان را غیرمتعارف می‌دانند، گفت: »در این شرایط فینشورتک‌ها معنا ندارند و در این شرایط نیروی کار مهاجرت می‌کند و سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد.»

وی در بخش پایانی اظهارات خود به دهه 90 و فضایی که برای گسترش اپلیکیشن‌ها فراهم شد، اشاره کرد و گفت: «این سکوها به بلوغ کافی رسیده‌اند و خدمات خود را با خلاقیت به مردم ارائه می‌دهند. او افزود که در شرایط ناامید کننده‌ای که مردم به دلیل تورم و نرخ ارز، توان خریدشان کمتر شده و فضا برای تولیدکنندگان محدود می‌شود و مجبور به تعدیل نیرو هستند، فینشورتک‌ها می‌توانند از این فرصت و ظرفیتی که در ایران جای رشد دارد، استفاده کنند.»

سازمان بورس در تلاش است تا از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فین‌تک حمایت کند

در قسمت دیگری از همایش، امیربهداد سلامی، مدیر پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار به بررسی جایگاه تکنولوژی در این سازمان پرداخت و تاکید کرد که سازمان بورس معتقد است نمی‌توان جلوی ورود تکنولوژی و عرضه آن در جامعه را گرفت. او اضافه کرد که وظیفه رگولاتور این است که تعادلی بین استفاده از تکنولوژی و عرضه آن در جامعه ایجاد کند.

سلامی در صحبت‌های خود به نقش هوش مصنوعی و استفاده از آن در فرآیندهای بورس نیز اشاره کرد و در این‌باره گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند در کشف تقلب، مبارزه با پولشویی و رعایت تطبیق مقررات به ناظر کمک کند. او اضافه کرد که سازمان بورس در تلاش است تا از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فین‌تک حمایت کند و در این جهت با بازنگری در ابزارهای تامین مالی، حمایت بیشتری از فعالان این حوزه داشته باشد.»

او به استفاده از ابزارهای جدید در جهت ایجاد شفافیت و مبارزه با موضوعاتی مانند پولشویی در بورس اشاره کرد و افزود: «اگر در بازار سرمایه، سندباکس‌های مشترک داشته باشیم و فضای آزمون را توسعه دهیم، امکان ورود فناوری‌های نوین به بازار تسهیل می‌شود و می‌توانیم دغدغه‌های رگولاتورها را در این زمینه رفع کنیم.»

صنعت بیمه 20 سال از بانکداری عقب‌تر است

در ادامه این همایش صادق فرامرزی، مدیرعامل شرکت نوآر و کارشناس بیمه به بررسی این صنعت پرداخت و اشاره کرد که صنعت بیمه حداقل 20 سال از بانکداری عقب‌تر است. او به اهمیت بیمه و فرصت‌هایی که در این زمینه وجود دارد پرداخت و در این‌باره گفت: «داده‌های بیمه که از مهم‌ترین دارایی‌های این صنعت به شمار می‌رود و شامل سبک زندگی، وضعیت سلامت، عادات رانندگی و میزان ریسک افراد می‌شود؛ اما تا به حال کسی از این فرصت استفاده نکرده است.»

او همچنین به اهمیت داده در جهان پرداخت و گفت که بسیاری از صنایع در دنیا بر اساس داده محوری رشد کرده است اما در ایران، داده‌‎ها همچنان ناموس سازمان تلقی می‌شوند. او افزود که باید داده‌ها به ابزاری برای رشد صنعت تبدیل شوند و آنها را به اشتراک بگذارند.

فرامزی با تاکید بر لزوم همکاری بین بانک و بیمه و استفاده از داده‌های یکدیگر برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان، تاکید کرد: «ضریب نفوذ بیمه در ایران بین دو تا دو و نیم درصد است، اما در جهان به هفت درصد می‌رسد و بیمه می‌تواند با ورود به فضای موجود و استفاده از داده‌های بانکی برای ارائه خدمات بهتر و شناسایی بهتر مشتریان، ضریب نفوذ خود را افزایش دهد.»

او در بخشی از صحبت‌های خود به مقاومت سیستم بیمه در پذیرش فناوری پرداخت و گفت: «صنعت بانکداری تغییر و پذیرش در مسیر دیجیتالی شدن را زودتر پذیرفت. این کارشناس بیمه توضیح داد که در صنعت بیمه قوانین جامعی برای فناوری‌های نوین تدوین نشده است و بیمه همچنان رویکرد سنتی دارد.»

سلامی تاکید کرد که حاکمیت داده باید به طور جدی در صنعت بیمه پیگیری شود و نیاز به یک نهاد مستقل برای تظیم مقررات در این زمینه است. او همچنین تقویت فرهنگ داده‌محوری در شرکت‌های بیمه را مهم دانست و گفت که این شرکت‌ها باید از استانداردهای جهانی برای تعامل در داده‌ها استفاده کنند.

برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه را در تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی