موضوعات داغ: # اعتراض # دانشگاه تهران # ایران و روسیه # سوریه # پوتین
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

تولید سوخت از آب / هیدروژن به انرژی مصرفی تبدیل می‌شود؟

thumbnail a348a62a2a0dee448eaeb090712a432e Copy

محققان یک الکترود جدید ساخته‌اند که مولکول‌های آب را به مواد سازنده آنها یعنی اکسیژن و هیدروژن تبدیل و از آنها به عنوان سوخت استفاده می‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز، باد و خورشید در همه فصول سال توانایی تولید برق را ندارند. بنابراین نیازمند توسعه روش‌هایی برای تبدیل برق تجدیدپذیر به سوخت بدون کربن هستیم که برای استفاده بعدی ذخیره شود.

آن طور که TechXplore گزارش داده، محققان KAUST یک فوم فلزی ساخته‌اند که می‌تواند روشی کم‌هزینه برای تولید سوخت‌های بدون کربن باشد. این تیم یک فوم را با مواد نانویی آهن و کبالت پوشاندند تا یک الکترود بسیار فعال ایجاد کنند.

این الکترود مولکول‌های آب را به مواد سازنده آنها یعنی اکسیژن و هیدروژن تبدیل و از آنها به عنوان سوخت استفاده می‌کند.

پروین بابار، دانشمند آزمایشگاه Cafer Yavuz و رهبر این تحقیق می‌گوید: «جداسازی الکتروشیمیایی آب به عنوان یک مسیر عملی برای رسیدن به این هدف تلقی می شود.»

یک دستگاه الکتروشیمیایی می‌تواند از برق تجدیدپذیر برای شکستن مولکول‌های آب استفاده کند و اکسیژن در آند و هیدروژن در کاتد آزاد شود.

دستگاه‌های شکافت آب به الکترودهای ساخته شده از فلزات کمیاب و گران قیمت متکی هستند که گسترش و استفاده گسترده آنها را محدود می‌کند.

بابار می‌گوید: «انگیزه ما جایگزینی آند ساخته شده از فلزات گرانبها در سیستم‌های شکافت آب، کاهش هزینه‌ها و تقویت تولید انبوه است. ما یک استراتژی تولید توسعه داده‌ایم که از مواد مقرون‌به‌صرفه‌تری استفاده می‌کند که عملکردی تقریباً برابر با آندهای استاندارد ساخته شده از فلزات گرانبها نشان می‌دهد.»

این تیم با استفاده از یک رویکرد شیمیایی ساده، نانو ورقه‌های هیدروکسید آهن کبالت دو بعدی را روی لایه‌های فوم نیکل رشد دادند. سپس نانوذرات اکسی هیدروکسید آهن را روی سطح رسوب داده است.

آنها با استفاده از رسوب نانومواد، ماده‌ای را ایجاد کرده که رسانایی الکتریکی بالا با مکان‌های فعال فراوان برای تولید اکسیژن مولکولی دارد. این ماده همچنین مقاومت بالایی بدون افت عملکرد پس از ۵۰ ساعت استفاده مداوم را از خود نشان داده است.

بابار می‌گوید: «بازدهی بالا در واکنش تکاملی اکسیژن، سینتیک و پایداری طولانی‌مدت در چگالی جریان بالا باعث شده است که ماده ما مناسب‌ترین نامزد برای الکترود در بهربرداری از انرژی باشد».

او در ادامه افزود: «ما بسیار هیجان زده هستیم که طرح‌های ما عملی شده‌اند و انتظار داریم تا چند سال دیگر یک دستگاه نمونه کارآمد داشته باشیم.»

مهمترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات