موضوعات داغ: # سایپا # واگذاری خودروسازان # بورس کالا # سکه طلا # شمش طلا # قیمت طلا # گواهی سپرده # اصفهان

گلخانه‌ای با پسماند صفر، راهکاری برای خانه‌های آینده!

گلخانه‌ای در ملبورن استرالیا طراحی شده که به گفته طراح آن، این خانه خودمراقب و خوکفا است و این خانه هیچ پسماندی ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، گلخانه‌ای در ملبورن استرالیا طراحی شده که به گفته آقای باکر، تولید پسماند آن صفر است و طبق یک سیستم چرخه‌ای عمل می‌کند. آیا این خانه می‌تواند راهکاری برای نجات زمین باشد؟

به نقل از CNN، این گلخانه از مواد آلی تشکیل شده است و یک خانه خودکفا محسوب می‌شود که هم انرژی خود را تامین می‌کند و هم غذا تولید می‌کند.

CNN گزارش داده که در قلب ملبورن استرالیا، خانه‌ای به مساحت ۸۷ متر مربع، سه طبقه، دو خوابه با یک حمام قرار دارد. این ممکن است مانند یک آگهی املاک به نظر برسد، اما می‌تواند خانه آینده ما باشد. این ساختمان که به‌طور کامل از مواد آلی ساخته شده و با انرژی‌های تجدیدپذیر کار می‌کند، به‌عنوان «گلخانه» شناخته می‌شود. این خانه توسط Joost Bakker مدافع و طراح خانه بدون پسماند، به عنوان بخشی از آزمایش مسکن‌های آینده طراحی شده است.

عملکرد این خانه به چه صورت است؟

باکر به CNN می‌گوید: «این گلخانه از طبیعت الهام گرفته شده است. این اکوسیستمی است که در آن هیچ چیز هدر نمی‌رود. ضایعات آلی به یک هضم‌کننده زیستی وارد می‌شود و در آنجا تخمیر می‌شود و به گاز برای پخت و پز یا کود برای محصولات تبدیل می‌شود. آب باران برداشت می‌شود و برای آبیاری و سیستم آکواپونیک استفاده می‌شود، که در آن گیاهان با استفاده از پسماند‌های ماهی در محل رشد می‌کنند. و بخار داغ از دوش دیواره‌ای از قارچ‌ها را قادر می‌سازد تا رشد کنند.

باکر می‌گوید طراحی خانه کاملاً وارونه است و سقف آن با ۳۵ تن خاک بارگیری شده است. او می‌گوید که این به ثابت ماندن ساختمان کمک می‌کند و زمین حاصلخیز را برای کشت محصولات فراهم می‌کند که بیش از ۲۰۰ گونه گیاهی در تراس پشت بام همچون حشرات، حلزون‌ها، ماهی‌ها، صدف‌ها، سخت‌پوستان و مرغ‌ها رشد کنند.

ساختمان و خانه آن چگونه است؟

این مکان چیزی بیش از یک مدل خانه در ۱۰ ماه گذشته برای جو بارت و مت استون که سرآشپزهای رستوران کوچک نیز بودند، یک مکان واقعی بوده است. از ژانویه، آنها سه روز در هفته غذا می‌پزند (به استثنای دوره‌هایی که ملبورن در قرنطینه کووید-۱۹ بوده است)، یک منوی چند غذایی، تنها با استفاده از آنچه در محل رشد می‌کند سرو می‌کنند. برای تقویت تغذیه، کارامل‌های کرم وگان تهیه شده از Tigernut و عسل برداشت شده از کندوهای روی پشت‌بام و توپ‌های فلافل حاوی جیرجیرک را تصور کنید. استون می‌گوید: «اینکه بتوانیم در فضای کوچکی در وسط شهر، رشد و تولید کنیم و بتوانیم آن را به غذاهای هیجان‌انگیز تبدیل کنیم، کاملاً منحصربه‌فرد است».

در ماه نوامبر، سرآشپزها بیرون می‌روند تا راه را برای تورهای عمومی با حمایت شهر ملبورن باز کنند. اینها شامل سفرهای مدرسه‌ای می‌شود و هر جمعه مهمانان برای آشپزی از خانه دعوت می‌شوند. در حالی که گلخانه فقط تا پایان آوریل آینده مجوز اقامت در میدان فدراسیون ملبورن را دارد، اکوسیستم زنده خواهد ماند، زیرا خانه قرار است به خارج از شهر منتقل شود و به خانه دائمی مادر باکر تبدیل شود.

Sized titr 3

 اکوسیستم شهری

از طریق پروژه گلخانه، باکر می‌خواست نشان دهد که می‌تواند با طراحی خانه‌هایی که خودمراقب هستند، خانواده‌ای را تغذیه کند. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم ما ثابت کرده‌ایم که در واقع بسیار سازنده‌تر از آن چه است که حتی من تصور می‌کردم. ما از یک متر مربع ۳۵ کیلو سیب زمینی برداشت کرده‌ایم».

او امیدوار است که این نمونه طرحی برای خانه‌های آینده و جایگزینی مناسب برای سیستم غذایی فعلی که مسئول بیش از یک سوم انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان است، ارائه دهد. ایجاد یک سیستم چرخه‌ای همچنین می‌تواند به کاهش چشمگیر ضایعات مواد غذایی کمک کند که از این میزان ۱/۳ میلیارد تن در سال وجود دارد که ۹۴۰ میلیارد دلار برای اقتصاد جهانی هزینه دارد.

باکر می‌گوید: «ما تنها گونه‌ای هستیم که زباله تولید می‌کنیم. در طبیعت زباله وجود ندارد؛ همه چیز منبع غذایی چیز دیگری می‌شود». «اگر ما به یک اقتصاد چرخه‌ای تبدیل شویم، پتانسیل زیادی برای جلوگیری از تخریب طبیعت و جنگل داریم».

ساختار خانه و ویژگی‌های گلخانه!

این سازه از مواد طبیعی و قابل بازیافت و بدون استفاده از مواد شیمیایی، سموم یا چسب ساخته شده است. رویای باکر برای ایجاد یک سیستم غذایی پایدار به زمانی برمی‌گردد که او ۱۲ ساله بود، بلافاصله پس از مهاجرت خانواده‌اش از هلند به استرالیا. این رویا در سال ۲۰۰۸ به واقعیت تبدیل شد، زمانی که او یک سری رستوران پاپ آپ در استرالیا راه‌اندازی کرد که از موادی که در محل رشد می‌کردند استفاده می‌شد. موفقیت آنها باعث شد تا در سال ۲۰۱۲، Silo که یک رستوران دائمی و بدون پسماند در ملبورن بود را افتتاح کند.

با این حال، باکر هرگز مانند اکنون چنین هیاهویی در پشت جنبش احساس نکرده است. او معتقد است که همه‌گیری کووید-۱۹ مردم را به خانه و طبیعت نزدیک‌تر کرده است و علاقه به غذای خودکفا افزایش یافته است. او می‌گوید: «فکر می‌کنم ما در میانه یک انقلاب زندگی می‌کنیم».

مهمترین اخبار اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی